Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blaszany bębenek

Współczesny mezaliansCzy związek studentki medycyny i kierowcy ma jakieś szanse?

Polecane posty

Gość gość
Wiesz co, ty przemadrzala niedokonczona pani po medycynie: mam nadzieję, że nigdy nie będzie ci dane praktykować medycyny na ludziach. Jesteś tym typem lekarza, który nie dba o człowieka, natomiast skupia się na przypadkach. Zimny, wredny typ. Akurat pracuję z takimi idiotami jak ty. Osobiście szukam szansy, zeby znaleźć haka na takiego padalca, który narobił dziadostwa przy operacji i staruszka zmarła, ale to "była stara, ze wsi i samotna, no big deal". Wyczuwam, ze ty jesteś taka sama. To, ze zaliczasz sesję za sesją nie daje ci uprawnień do segregacji i umniejszania wartości człowieka. Weź koleżanko jeszcze jedną klasę z etyki, może ci otworzy parę szarych komórek.

Gość coś w tym jest ze kobiety wola
Może i bebyć może i bez składni ale i tak lepiej niż koleś z warzywniaka. Poza tym nie jestem polonista jak sama zauważyłaś. Lepiej się zastanów nad swoim stylem pisma i swoimi wypowiedziami. Bo Polacy to niestety taki naród który drzazge u kogos dostrzeże ale belki we własnym oku nie zauważy.

Gość gość
a ja dalej nie rozumniem co to znaczy'JEDNOSTKI' wy ludzie po studiach medycznych niczy nie roznicie sie od innych ludzi a uwazacie sie za nadludzi tak jaj jeden z wasikiem przed druga wojna swiatowa.to ze skonczyliscie medycyne nie daje wam prawa zeby ponizac innych .czemu prawnicy tu nie pisza /byc moze nie sa tak zadufani w sobie

Żadna profesja nie daje prawa do pomiatania innymi

Jeżeli piszesz do mnie to jestem rodzaju męskiego. Zagalopowalas się trochę, dyskusja była o wyborach kobiet na medycynie i dlaczego wolą ludzi niewyksztalconych od elity, bo tak jest ,co do tego się zgodzę. To smutne, wszyscy pytają dlaczego jest corwz gorzej i dlaczego ten poziom spolecsenstwa degraduje z roku na rok, dlaczego jest corwz więcej holoty itp. Ano dlatego że taki konwojent naplodzi 3ke dzieci a w tym czasie człowiek po med\prawnik\architekt itp itd będzie miał 1 albo wogole. Taka jest prawda

Pan student popisał się po raz kolejny. Fakt, nie jesteś polonistą, masz "odmienną mentalność" od polonistów. Twój argument o zastanawianiu się nad moim "stylem pisma" również jest uroczy. Pomijając fakt, ze nie mam bladego pojęcia co moje pismo ma do rzeczy, to Ty go nigdy nie widziałeś, ale zapewniam Cię, że mój "styl pisma" jest czytelny ;)

Chłopczyku, z każdą wypowiedzią stajesz się coraz bardziej żałosny. Mam szczerą nadzieję, że jednak kłamiesz i lekarzem nigdy nie zostaniesz. Elita? Ty i elita? Prostego zdania z sensem sklecić nie umiesz, a mówisz o sobie jakbyś był bóg wie kim. Elitą to będziesz jak w swoim fachu zostaniesz najlepszym, teraz jakby Cię dobry lekarz słyszał (o czytaniu Twoich wypocin nie wspomnę) to padłby ze śmiechu.

Gość weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
@coś w tym jest ze kobiety wola "Prymitywow. Jestem na 6 roku lekarskiego ak med Wrocław. Większość koleżanek, jak się okazało już dosyć dawno na kilku imprezach, ma partnerow- handlarz i dostawca marchewki z Wielunia, koleś z polibudy od budowy instalacji ściekowych, konwojent kurier rozwozacy gazety do kiosków we Wrocławiu, kooes po ekonomicznej zajmujący się na allegro handlem kurkami od wody i uchwytami do spluczek, konwojent od materiałów biurowych zeszyty gumki ołówki itp. To nie ściema 80 dziewczyn w grupie ma takich chłopaków. A kumple w tym ja mamy problem ze znalezieniem choćby 1 dziewczyny dla siebie, przypominam właśnie skończyliśmy 6 rok, o czymś to swiadczy" panie jak ty wrzucasz ludzi po innych niż medycyna studia do worka "prymityw" to nie ma się co dziwić, że dziewczyny was szerokim łukiem omijają. Do tego medycyna jest straszliwie sfeminizowana a wy sobie dziewczyny znaleźć nie umiecie, musicie być albo strasznie zmanierowani, albo strasznie rozpuszczeni przez laski, albo naprawdę beznadziejni. A taki prymityw z polibudy (hehe, chociaż jakąś całkę policzy :P) to się o dziewczynę stara, bo tam jedna jest w grupie to trzeba szukać na zewnątrz.

Wystarczy że poczytałem parę twoich postów, nie miałbym nawet ochoty na doglebne poznawanie twojej twórczości. Ale może przejdźmy do meritum a nie takie podjazdy ad persona

tak, udawaj intelektualistę. Używanie potocznie znanych, "trudnych" słów nie zrobi go z Ciebie, takie "tricki imprezowe" to już hipis John Lennon stosował :) A przy okazji, to daleko od Twojej medycyny nie jestem z moją profesją, więc albo ja jestem elitą, albo ty hołotą. :)

Gość gość
do cos w tym jest kobieca wola pierdzielisz bracie jak potluczony co to jest k.u r a elita bo ja dalej tego nie kumam dla mnie takie pojecia jak gwiazdy pierdzielona elita nie istnieja... a to z tego wzgledu ze niejednokrotnie z nimi mialam stycznosc. z racjii wykonywanego zawodu z tymi ludzmi. powiem tyle ze ich stosunek do innych 'gorszych' jest uwlaczjacy godnosci czlowieka...uczyli sie to fakt.nie zaprzeczam ale biora za to kupe szmalu i nie maja prawa do uwazania sie za lepszych .ja nie czuje sie gorsza bo nie jestem aktorka.lekarzem czyn prawnikiem...poniewaz tak samo jak oni jem/...oddycham ..wydalam..niekiedy mam gazy .smierdze jak sie nie umyje.....poza tym wkurz mnie reklama w telewizji z udzialem magdaleny rozdzki ze aktorka tez czlowiek....

Może byś się trochę pohamowala z tą agresja, nie przypominam sobie żebym ciebie obrażał. Po drugie, to że nie rozumiesz niektórych słów nie świadczy wcale o laicyzmie osoby je wypowiadajacej. Może więcej samokrytyki? bo możesz się kiedyś przy kimś ośmieszyć.

* ich bo się zaraz pani literatka przyczepi

Gość gość
a ja dolacze do przedmowcy...nie podobaly mi sie wypowiedzi Jaroslawa Kaczynskiego ze w Smolensku zginela cala elita kraju poniewaz dla Pana Boga wszyscy jestesmy jednakowi....

Skarbie, ja rozumiem używane przez Ciebie słowa :) Ja tylko wyśmiewam Twój nieporadny sposób ich używania. Różnica między osobą oczytaną i zakompleksionym chłopczykiem na forum dla kobiet jest taka, że ten pierwszy wypowiada się naturalnie. Jego wypowiedzi nie biją po oczach próbą użycia jak największej ilości mniej potocznych (ale już nie ściśle naukowych), słów. Pomijam już fakt, że chyba nie zrozumiałeś mojego postu dotyczącego pisma. Panie członku elity, "styl pisma" to nie styl (sposób) wypowiedzi. Na upartego można mówić o sposobie pisania (np. listów), ale to nie to samo. Staraj się używać słów we właściwym kontekście.

avp2 - to by się zgadzało, bo ostatni raz polski miałam w 5 klasie szkoły podstawowej. Przynajmniej nie staram się udawać, że jest inaczej ;) A AVP2 to był kiepski film :P

Gość ktoś taki
Klasy społeczne były, są i będą. Czy ktoś chce to dostrzegać czy nie. Świat się zmienia ale podstawowe, znane od zarania dziejów układy i mechanizmy społeczne będą zawsze. Osobiście uważam, że ludzie na partnerów powinni wybierać ludzi na tym samym poziomie, bez względu na to czy to ktoś po zawodówce czy po studiach. Szczęśliwe wyjątki, które przełamują to są tylko wyjątkami potwierdzającymi regułę.

Ktos taki - co nie zmienia faktu, że właśnie przez takie wyjątki nie powinno się ingerować w życie innych ludzi. Właściwie to nawet nie powinno podlegać ocenie i krytyce to z kimś ktoś zdecydował się związać.

Wiesz co nie mam ochoty na takie przekomarzanie się z kimś kogo nie znam i pewnie nawet nie chciałbym poznać. Chciałem podyskutować na temat ale zawsze znajdzie się ktoś z iq nie odbiegajacym zbytnio od "polskiej średniej" który cała owa dyskusje storpeduje, spowoduje jej obstrukcje, dla przeciętnego Polaka -zniszczy rozwali. Nie potrafię jasniej

Jeżeli jesteś tut. trollem to tak, znów ci się udało.

Oczywiście, chciałeś tylko podyskutować w swoim pierwszym poście obrażając partnerów swoich koleżanek. To zostawiło ogromne pole do dyskusji.

W swoim pierwszym poście (i w kolejnych również) obraziłeś swoje znajome i ich partnerów. Jak ktoś całkiem trafnie zwrócił uwagę, założenie miałeś też błędne bo ludzie z zasady wiążą się z podobnymi sobie, z osobami z którymi mają na co dzień kontakt. Związki takie jak opisany w temacie to są wyjątki. Potem popisałeś się zwykłym, prostym chamstwem nazywając ludzi hołotą. I obraziłeś się na mnie, bo zwróciłam Ci uwagę, że na siłę starasz się udowodnić przynależność do elity, aż razi w oczy. Gratulacje :) Bez odbioru.

Gość ktoś taki
Moorland - zgadzam się z Tobą. Każdy z nas jest wolnym człowiekiem a wolność to możliwość wyboru. Niech każdy z nas wiążę się z kim chce, bo to on będzie ponosił ewentualne konsekwencje.

Gość gość
Moim zadaniem nic z takiego zwiazku nie bedzie. Kuzyn mojego meza jest lekarzem, chirurgiem, jego zona tez lekarka (psychiatra). To ludzie bardzo wyksztaceni i bogaci (mieszkamy w USA, a tu lekarze zarabiaja bardzo duzo), pomimo ze lubie go i zawsze jest bardzo mily, w przeciwienstwie do jego zaufanej zony, to nie wyobrazam sobie, zeby mogl ozenic sie z dziewczyna bez wyksztalcenia. Oni czesto musza bywac na roznych imprezach, zgrupowaniach i nieststy ale srodowisko w jakim sie obracaja ma wielki wplyw na to jakich wybrali partnerow. Nie sadze, ze kuzyn jest szczesliwy z zona, ale z nia zostanie bo to jak malzenstwo z rozsadku.

Dokładnie. Jak pisałam w swoim pierwszym poście może być tak, że koleżanka autorki jednak zrezygnuje ze związku kiedy minie zauroczenie. Co jest całkiem możliwe. Może być też tak, że facet wcale nie różni się od niej intelektualnie tak bardzo jak mogłoby się wydawać i są jakieś inne powody dla których nie ma matury. Tak czy inaczej każdy ma prawo rozwiązywać takie dylematy we własnym zakresie. W końcu o tym co tak naprawdę w danym związku się dzieje wiedzą tylko sami zainteresowani.

Gość gość
nie. nie zgodzę się z tym, że lekarze i prawnicy to tacy sami ludzie. Same studia wyniszczają intelektualnie i nerwowo, do jednego egzaminu przygotowujemy się przykładowo ok.1 miesiąca. Już widzę,jak kierowca czy ekspedientka się uczą.... Już z samego faktu, że tyle wysiłku wkładamy w wykształcenie i praktykę (potem 6letni staż, albo aplikacja) jesteśmy więcej warci. Lepsi. Potem czeka nas olbrzymia odpowiedzialność przez całe życie jeśli będziemy pracować w zawodzie. A taką ekspedientkę co? jedynie odpowiedzialność matrerialna, zapłaci i dalej może spać spokojnie. Przez wielu ludzi przemawia zawiść, tylko dlatego że dobrze zarabiamy. Skoro nas obsmarowują na każdym kroku, bo nie mają tyle kasy i w ogóle, to dlaczego my mamy się Wam kłaniać, być mili, życzliwi itp? Najbardziej wspólczuje lekarzom, bo wielokrotnie muszą użerać się z chołotą która przychodzi na NFZ i jeszcze " muszą być mili";/ I Nie, NIE CZUJEMY SIĘ LEPSI. My JESTEŚMY LEPSI. To różnica.

Wreszcie jakiś głos rozsądku, bo już myślałem że tu wszyscy powariowali.

Pomijając fakt czy jesteśmy lepsi czy gorsi, dyskusja dotyczyła wyborów dokonywanych przez kobiety. A jeżeli o nie konkretnie chodzi, to tak dziwię się ze dziewczyna po medycynie bierze sobie faceta od rozwozenia gazet. To moje subiektywna opinia. Mam do niej prawo?

Tak, wiem, że to boli jak jeden egzamin to zapamiętanie przynajmniej jednej, grubej książki (i to takie absolutne minimum), a egzaminów jest z zasady kilka pod rząd. Tylko, że to jest Twój wybór, nikt Ci nie kazał iść na długie, ciężkie studia. Czego oczekujesz? Pokłonów? Chciałeś/aś to masz. Nie każdy miał warunki, nie każdy miał czas żeby latami kiepsko/wcale nie zarabiać. Nie jesteś od nikogo lepszy jeżeli poniżasz ludzi za sam fakt, że nie musieli tyle siedzieć nad książkami co Ty.

Gość gość
Bogata jest? Jeśli nie, to żaden mezalians.