Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierwsza tabletka antykoncepcyjna a alkohol...

Polecane posty

Gość gość

Hej. Dzisiaj po godzinie 23 dostałam okres (tzn. niewielkie plamienie). Pierwsza tabletkę chcę wziac jutro ok. 22 poniewaz wiem ze o tej godzinie nie zapomne brac tych tabletek. A problem jest w tym, ze akurat jutro ide na urodziny, na ktorych bedzie alkohol a o 22 chce wziac tabletke. Co mam zrobic w takiej sytuacji ?

jak dziś dostałaś okres to czemu nie wzięłaś dzis pierwszej? przecież tak się robi ;> poza tym alkohol nie będzie miał większego wpływu na jej działanie, nie panikuj, ile masz lat? 15? xD

Gość gość
Mam 19 lat tak do twojej wiadomosci. A od razu nie wzielam tabletki, bo to nie jest jeszcze krwawienie tylko plamienie, a w ulotce pisze wyraznie ze pierwsza tabletke mam wziac gdy pojawi sie krwawienie.

napisałaś, że dziś dostałaś okres, więc logicznie myśląc dziś jest 1 dzień. Poza tym nie lepiej po prostu wziąć tą cholerną tabletkę o 8 rano na przykład? Do wieczora na pewno by się już dawno wchłonęła. Aleeee nie, najlepiej stwarzac jakieś durne problemy :D

Gość ktoś z forum
nie pij alkoholu. tabletki anty zageszczaja krew a alkol rozrzedza sa to 2 wzajemnie wykluczajace sie czynnosci. jesli wystepuja w tym samym czasie stanowia niebezpieczenstwo dla układu krwionosnego i cisnienia osmotycznego krwi. jednak alkohol nie wpływa w żaden sposób na skutecznośc antykoncepcyjną tabl anty

Gość gość
Przeczytaj co pisze w nawiasie w mojej pierwszej wypowiedzi ; ) Nie stwarzam problemow. Po prostu jestem pierwszy raz w takiej sytuacji i pierwszy raz mam do czynienia z tabletkami antykoncepcyjnymi, dlatego tez napisalam tutaj aby ktos mi logicznie odpowiedzial na moje pytanie.

Gość gość
A jesli na przyklad wezme ta tabletke o 8 rano, tak jak zaproponowała kolezanka wyzej ?

Gość gość
Nawet jesli bym wziela dzisiaj to i tak i tak bym musiala wziac na drugi dzien o podobnej porze, czyli akurat w tym przypadku podczas zazywania alkoholu.

Dobra rozumiem ;> Będąc Tobą dla spokojnej głowy bym ją wzięła rano po prostu i po kłopocie, albo nawet po południu np. o 16. Będąc sobą wzięłabym ją nawet o 22 i popiła piwem, bo wiem, że alko raczej nie ma wpływu na tabletki. Wiem, bo sama tak robiłam. Poza tym brałam tabletki w różnych porach dnia, np. dziś o 9 rano, a na drugi dzień dopiero o 20. W ciązę nie zaszłam 🖐️

Gość gość
Zastanowie sie jeszcze nad tym. A tabletki biore na uregulowanie okresu, takze nie przejmuje sie ciaza. Chodzilo mi glownie o to czy sa jakies skutki uboczne tego itd itp.., ale dzieki ; )

Gość myszkuje w ciasteczkach
alkohol nie wpływa na działanie tabletek antykoncepcyjnych

Gość gość
a dziewczyny zapomnialam zapytac mojego ginekologa jak to jest z braniem tabletek anty i piciem alkoholu, to sa moje pierwsze tabletki, biore pierwszy raz jak to jest? czy biorac tabletki anty musze calkowicie zrezygnowac z alkoholu?

Gość gość
czytać k***a mać nie umiesz? ja p*****le!!!! juz 20 odpowiedz ze alkohol nie wpływa na działanie tabletek a ta idiotka jeszcze pyta!! to jest na bank prowokacja