Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewa868686

"coś " mi się robi na wardze sromowej....miał ktoś tak???

Polecane posty

Gość ewa868686

od 2 dni zauważyłam, że boli mnie mniejsza warga sromowa a pod palcami kiedy jej dotykam wyczuwam małe zgrubienie, które jest zaczerwienione, nie wiem czy to krostka się robi, ale jest to za duże na krostę, i właśnie ta warga mnie boli...czy któraś miała coś podobnego???poradźcie coś...

Gość gość
tam sa takie gruczoły, jeden ten główny na b juz nie pamiętam.Tez tak miałam , stan zapalny, powiino przejść.Jeśli pojawi ci się gorączka lec do gina.

Gość gość
ja miałam, przstraszylam się bardzo, będzie większe, zrobi ci się cs w rodzaju kaszaka

Gość ewa868686
o rany...mam nadzieje, że nie zrobi się żaden kaszak, czy to mogło się zrobić od intensywnej jazdy na rowerze???poki co smaruje clotrimazolum, ale nic się nie poprawia i boli przy myciu, jutro mam zamiar kupic cos w aptece...

Gość Betty Q
Od jazdy na rowerze to raczej otarcia, bo tez tak sobie kiedys zrobiłam, ale posmarowałam sobie provag żelem i było cacy. Przestało piec, co najważniejsze. W Twoim przypadku nie jestem pwena czy to od roweru, może lepiej wybierz sie do gina jak Ci to nie zniknie.

Gość gość
mi się zrobil kaszak,wycisnelam to po dluzszym czasie,teraz nie mam, ale tez bolało, na początku zaczewiennienie, bolało później to robilo się coraz większe.Ale najlepiej idz do lekarza,moze ty masz cos zupełnie innego

Gość gościk
no ja miałam coś takiego i u mnie to było zapalenie gruczołu ber... coś tam bo nie pamiętam, ja miałam tak że robiło mi się to co miesiąc roslo nabrzmiewało przez 3-4 dni, ale w tej końcowej fazie ból był nie do wtrzymania a gdy pękło to ulga natychmiastowa, męczyłam się tak może z pół roku albo i dlużej w nadziei że mi przejdzie nie przeszło, aż jak już dostałam raz gorączki (pierwszy raz nie skojarzyłam, że to ma powiązanie z tym, myślałam że się przeziębiłam) ok 39 stopni, wybrałam się do ginekologa, i czyścili mi ten gruczoł pod narkozą no ale już ponad dwa lata spokój.

Gość ewa868686
na szczęście to mi się nie powiększa i wydaje mi się, że jakby zaczęło zanikać...byłam w aptece i farmaceutka dała mi żel vagisil, dopochwowo invag na noc i dwie saszetki tantum rosa puder 500 mg ale kurcze nie wiem jak to stosować bo zapomniałam zapytać czy ktoś stosuje to tantum rosa???

Gość gość
Ulotki ulotki ulotki.... Swoją droga nieźle Ci ta farmaceutka nawciskała :)

Gość ewa868686
do postu wyżej->dlaczego uważasz, że nawciskała...do akurat moja dobra znajoma więc daruj sobie takie uwagi, dała mi to co ma mi pomoc w moich problemach a jak nie przejdzie to wiadomo, że pójdę do lekarza ale poki co jeśli to nic poważnego to będę z tym walczyc bez lekarza, zresztą owo zgrubienie przypominające krostkę zanikło...i już mnie nie piecze a co do tntum rosa to nie mam ulotki bo nie dała mi całego opakowania...

Gość gość
nie miałam czegoś takiego, ale jak bym miała to bym posmarowała provag żelem, bardzo dobrze chroni i łagodzi, nie uczula, stosuję na wszelkie podrażnienia

Gość gość
mozliwe ze to zapalenie gruczołu Bartholina

Gość gość
jak się robi z jednej strony to b. prawdopodobne że to zapalenie Bartholina, idź do lekarza, pomagaja też płukanki z roztowru nadmanganianu potasu