Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co myślicie o naklejkach na samochód z imieniem dziecka ?

Polecane posty

Gość gość
gościu z 16:55 - zaraz ktoś Ci napisze, że jesteś zazdrosną krową :))))))))))

Gość gość
Ja też nie zwracam uwagi na takie naklejki. Nie ważne kto jedzie w aucie przede mną, ważne bym jechała bezpiecznie.

Gość gość
to jest głupie. Chociaz tu we Włoszech dużo osób jezdzi z takim czyms..tylko nie nalepiają na szybę tylko wieszają koszulki z imieniem dziecka. Moim zdaniem to głupie bo ogranicza to widocznosc podczas jazdy.

Gość Cicho_Sza11
Jak widzę naklejki na samochodach z imionami dzieci to przypomina mi się jeden z odcinków serialu Dexter :P Tam zły i niedobry pan widząc naklejką wie jak się nazywa dziecko więc potem udaje stróża prawa i mówi do dziecka po imieniu. Dziecko mu ufa i zostaje porwane. Także ten tego ja sobie takiej naklejki raczej nie zafunduje :P

Gość gość
Nie mam nic przeciwko naklejkom informujacych ze jade z dzieckiem, nawet nie dlatego, ze inni kierowcy beda wtedy ostrozniejsi, ale zeby np rozumieli, czemu jezdze wolniej czy unikam g***towniejszych manewrow. Naklejki z imieniem absolutnie bym nie chciala, to bardzo niepraktyczne zeby obcy ludzie znali imie mojego dziecka, wrecz niebezpieczne.

Gość gość
te naklejki sa bez sensu nawet tylko te ze jedzie sie z dzieckiem...a co to kogo obchodzi ze ty bachora wieziesz...ja mam w doopie czy przede mną jedzie ktos z dzieciarem czy nie,jade tak samo

Gość gość
Ale moze sie zdarzyc, ze bedziesz sie wsciekac, ze ktos przed toba nie wyprzedza, a gdybys wiedziala, ze ma dziecko w samochodzie, przynajmniej bys rozumiala, dlaczego.

Gość gość
naklejka z imieniem ułatwia robotę porywaczom. wystarczy pomyśleć trochę tępe krowy!

Gość gość
Tak, jak jadę i widzę tabliczkę "jedzie z nami Rysiu", to stwierdzam "o, to jednak nie przypierdzielę w tył".

Gość gość
WIOCHA ;(

Gość gość
dla mnie to wieś.sasiedzi maja w samochodzie identyczne - jedzie z nami Ania :D

Gość gość
No jakoś mnie nie interesuje jak mają na imię wasze dzieci

Gość gość
sasiedzi maja taka wlasnie naklejke 'maja w aucie' :D totalna wiocha i zenada, zawsze chce mi sie smiac jak to widze z dwoch powodow: - nie dosc ze dali dziecku to okropne, oklepane imie - to jeszcze ta naklejka obciachowa :/ juz lepiej byloby 'Pszczola w aucie' :D

Gość gość
pytanie wcale nie jest głupie! głupia to jest ta moda z nalepianiem imion swoich dzieci na auta/wózki i gdzie się tylko da! po co ja się pytam?! żeby jeden z drugim zbokiem miał ułatwione zadanie? nigdy takiej wiochy nie odwaliłam, dla mnie prywatnośc moja i moich dzieci to sprawa nadrzędna - komu miałam się pochwalić Zosią czy Kasią to już oni wiedzą, że one są na świecie. Myślcie ludzie.

Gość gkość
Sądzę, że to na początku zwyczajnie cieszy rodziców. Moim zdaniem może tylko na drodze rozpraszać (czytanie i ewentualne komentowanie imienia mojego dziecka), a poza tym chronię prywatność.

Gość gość
ale to wy myślicie, że jak sobie nakleicie naklejeczkę, że "jedzie z nami Kasia" to kierowca samochodu pomyśli "e, to nie uderzę, przecież jedzie dziecko"? Myślicie, że ktoś na to zwraca uwagę?

Nie ale matki zamieniaja sie z macica na mozg i wszystkim musza sie chwalic swoim dorobkiem i zdrabniaja wszystko : lozeczko, brzuszek, nosek, raczki , nozki, ubranka, kupeczka, nocniczek , sraczusia :D

Gość gość
marina86 dziś Nie ale matki zamieniaja sie z macica na mozg i wszystkim musza sie chwalic swoim dorobkiem i zdrabniaja wszystko : lozeczko, brzuszek, nosek, raczki , nozki, ubranka, kupeczka, nocniczek , sraczusia smiech.gif xx Akurat to stwierdzenie nie ma sensu, bo zdrobnienia w jęz. polskim sa do tego, zeby ich uzywac, do dziecka pasuje bo przeciez nóżki to małe nogi ( sprawdź, kiedy stosowac zdrobnienie), co innego, jak pan minister mówi "pieniązki", co brzmi fatalnie. Co do tematu: "jedzie z nami Ania"- jaka Ania ?- moze być np babcia czy narzeczona Ania. I prawde mowiac, nikogo to nie wzrusza, oprocz rodzicow, ktorzy i tak wiedzą, kto z nimi jedzie. Choc oczywiscie, jak kto bardzo chce, moze nalepiac.

Gość gość
W dobie pedofili i porwań dzieci, nigdy nie miałam takiej naklejki na samochodzie i wózku ani ubrań z imieniem dziecka.

Gość gość
Ja mam na aucie naklejkę "jadę z dzieckiem" bez imienia, bo tego nigdy bym nie umieściła. A "jadę z dzieckiem" nakleiłam ponieważ b.często podróżuję na długich trasach właśnie z dzieckiem, a zresztą tak naprawdę nie zauważyłam żeby inni kierowcy sobie coś z tego robili :D

Gość gość
Myślę o nich to samo, co o naklejkach informujących, że w samochodzie przede mną jedzie chrześcijanin (znaczek rybki).

Gość gość
jak ktoś chce to niech nakleja, co mi do tego

Gość gość
Jak zwykle na tym forum wszystko jest wiejskue, glupie, a jedyna motywacja jest to, zeby sie wywyzszyc. A czy wy malkontenci zdajecie sobie sprawe, ze wsrod mieszczuchow, takich z tzw dziada, pradziada, wszystko co wiejskie, jest godne pozadania? co to w ogole za okreslenie, ze cos jest wiejskie? a takie naklejki rzeczywiscie moga byc niebezpieczne. Po co ktos obcy ma znac imie dziecka?

Gość gość
dziecko w aucie? aaa to nie pjerdolne. pomysleli inni kierowcy.

Gość gość
Na zachodzie naklejka że w aucie jedzie dziecko jest obowiązkowe ( oczywiście bezimienne).

Gość gość
Naklejka ze jedzie dziecko-ok, z imieniem-bractwo i może to być niebezpieczne

Gość gość
o co chodzi z tym bractwem ?