Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Diabelska Anielica

O wszystkim i o Niczym. Rozmowa z kultura.

Polecane posty

Witajcie Zalozylam temat dla wszystkich osob ktore chetnie podyskutuja na rozne tematy O wszystkim i o niczym. Z kultura wypowiedzi. Bez wyzwisk, obrazania i przekrzykiwania. Byc moze uda sie stworzyc cos fajnego. Pogadajmy o gotowaniu, sprzataniu, urodzie, i o czym tylko.

Moze zaczne ostatnio zaczynam eksperymentowac z roznymi domowymi sposobami zwiazanymi z depilacja, zaczynam proby z pasta cukrowa i musze przyznac, ze leci 2 tydzien i wloski jeszcze nie odrastaja, coz za ulga. Wczesniejsze golenie maszynkami doprowadzalo mnie do szewskiej pasji. Teraz dluuuugi czas spokuj

Ah i dodam, ze bol jest o wiele mniejszy nizeli depilacja woskiem lub depilatorem. Choc wiadomo, ze kazda z nas bedzie miala inne odczucia, mi osobiscie ta droga do gladkiego ciala przypadla najbzrdziej do gustu:)

Ja polecam depilator do stosowania pod prysznicem. Sama robisz w domu paste cukrowa? W zamian poprosze o polecenie sposobu na poradzenie sobie z tymi upalami, bo mnie szlag trafia :(

tak paste robie sama cukier,woda,cytryna wszystko co potrzebne :) A co do upalow ojej zimny prysznic. lody na ochlode, zimne napoje, nic innego mi do glowy nie przychodzi.

Gość gość
:)

Gość gość
ja tez uzywam pasty cukrowej zwlaszcza na dolne partie bardzo wrazliwe(mycha heheh) uwielbiam gdy jest gladka, i dlugi czas mam spokuj

Probowalam kiedys zrobic i wyszla mi twarda jak kamien. Lata temu kupilam tez na allegro ale wieki mi zajelo zanim cos mi sie udalo z niej zrobic. Chyba zbyt szybko sie zniechecam. Za to nie cierpie uzywac golarek, wszystko mnie potem swedzi, od kilku lat uzywam depilatora i bardzo sobie chwale.

Gość gość
A może macie jakiś sprawdzony sposób na wrastające włoski po depilacji

Gość kolkij
a co polecacie na sucha cere

Na sucha - i kazda inna - cere polecam odstawic wszystkie typowe drogeryjne kosmetyki oparte na parafinie i silikonach. Naturalne kosmetyki wspaniale wplywaja na cere. I do tego np, mydlo aleppo, olejki do twarzy. Biochemia urody ma bardzo fajne produkty.

Na wrastajace wloski Mi czasami tez sie zdarzaja mam taka rekawice i pod prysznicem masuje, pocieram mocniej te miejsca gdzie wloski sie wrastaja. Wiadomo iz po depilacji wloski odrastaja slabsze wtedy wrastaja sie bo nie maja tej sily przebic sie przez skure, wiec jak pisalam ja mam taka rekawice

Na wrastajace wloski typowo - nawilzanie, peelingi, masaz szczotka na sucho (to to jest dobre na wszystko). Kiedys strasznie wrastaly mi wloski, ale mniej wiecej wtedy wlasnie, kiedy zaczelam uzywac naturalnych kosmetykow, problem zmniejszyl sie o 90%.

te verde za pierwszym razem ta pasta tez mi spedzala sen z powiek , ale teraz wiem jak uzywac. Najwazniejsze by byla ciepla wtedy lepiej daje sie rozciagac.