Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eowinaaaa24

Mam kompleksy z powodu wady wymowy i złej dykcji

Polecane posty

Gość gość
eowina!!! cóż Ty kochana wypisujesz? mam wadę wymowy, jak byk, nie da się tego wyleczyć, nie walcze już z tym, ludźmi sie nie przejmuję!!skończyłam filologię(masa publicznych wystąpień-wiem, wiem!!)-z wyróżnieniem!, pracuję w przedszkolu!o czym zawsze marzyłam... a wiesz od czego to zależy???od przestawiena sobie w głowie myślenia!!! świat będzie tak mnie traktował, jak ja mu na to pozwolę!!!śmieją sie ze mnie-prosze bardzo, śmiejcie się!!! problem upokorzenia-o, to też przerabiałam, tysiace razy, nie raz, jak piszesz...wiesz-najważniejsze w życiu-a wierz mi-osiągnęłam wiele, wiele, -jest:po pierwsze CIĘŻKA praca, po drugie:choćby nie wiem co i jak-UPARCIE dążć do cleu, nie zwracać uwagi na tych, co się śmieją(im pewnie mamusia z tatusiem załatwili pracę!) i tyle...logopeda-owszem ,pewnie C***omoże, ale dziewczyno-to jest Twoje życie, nikt Ci nie da drugi raz młodości!!!walcz o siebie!!! nie poddawaj się!!!

Gość gość
Ja wymiawiam R jak nasz premier i nawet tego nie zauważam, a fecetów do tej pory rozczula moja wymowa, choć wiekowa już jestem. Także można z tym żyć ale po co, jak bez życie nie gorsze, a nawet jakby lepsze. Kompleksy nieźle mogą ściągnąć w dół. Z synkiem obskoczyłam wielu logopedów i dopiero 4 szybko i sprawnie R wywołał u niego. Dlatego uważam, że nie ma co się trzymać jednego. Jak nie ma wyników, zawsze można iść do innego. Fakt, że ten ostatni miał ułatwione zadanie, bo syn już miał wygimnastykowany język, wdrożony był do pracy nad wymową i tylko ten jeden problem został ale palący, bo syn już rozpoczął naukę w szkole, a R ani widu, ani słychu. Nie chciałam, żeby start miał z obciążeniem w postaci wady wymowy.