Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Meggan90

Zolmiles - brał ktoś? MIGRENA

Polecane posty

Gość gość
I jak ten zamiennik? Działa? Też do rozpuszczania pod językiem czy normalne tabletki?

Gość gość
Tak działa.Też stosuje się pod język.Pisząc jego nazwę opuściłam jedną literkę: zolmitriptan.

Gość gość
A możesz napisać dokładnie nazwę leku i producenta? Dzwonię po aptekach ale nigdzie nie ma ani Zolmilesu ani tego zamiennika firmy Stada.... Święta się zbliżają, aż się boję co zrobię bez Zolmilesu... :(

Gość gość
Zolmitriptan STADA. Na opakowaniu nie ma polskiego producenta tego leku.Jedynie STADA Arzneimittel AG.Nie podaje dokladnego adresu zeby nie posadzano mnie tu za jego reklame.Ale moja kolezanka tez juz go kiedys stosowala,takze jako zamiennik juz byl.

Gość gość
Dziękuję. Niestety tego zamiennika Stady tez nigdzie nie ma :( Co to się dzieje w tym kraju? Jak w Rosji normalnie! Sprawdzałam w aptekach niemieckich i są oba ( Zolmiles i Zolmitriptan Stady ). Pewnie polskie hurtownie wysyłają wszystko do niemiec bo więcej na tym zarobią a ty się tu męcz człowieku, albo kup Zomig za 100 zł/3 tabl. Co za kraj....

Gość gość
Ja wam powiem tylko tyle, że żadna porada internetowa nie zastąpi tej specjalistycnej podczas wizyty z neurologiem. Tak więc i te leki bez recepty nie mogą równać się z tymi na receptę.

Gość kaszta082
Witam:)Ataki migreny mam 1-2 razy w misiącu przed miesiączką.Moja "przygoda"z Zolmilesem zaczęła się dwa lata temu. Prędzej wypróbowałam chyba wszystko co możliwe na bóle migrenowe. Zolmiles poleciła mi moja pani doktor rodzinna.Baaardzo się cieszyłam ,że nareszcie znalazłam lek który mi pomógł.Lecz ostatnio po zażyciu tabletki ,co prawda ból przechodzi,ale strasznie mnie mdli.Bez wymiotów,ale mdli,czuję się taka ciężka,ściska mnie w głowie. I tu moje pytanie -czy ktoś z Was też ma takie objawy,czy to normalne?Pozdrawiam Migrenki

Gość gość
Mnie po Zolmilesie nie mdli. Jedyne co zauważyłam to zmęczenie - ok pół godziny po zażyciu tabletki, trwa do kilku godzin. Czasem muszę się położyć spać bo normalnie nie kontaktuję. Z tego co słyszałam czasem ludzie mają jakby lekki ucisk w gardle ( tryptany tak działają ). Jak masz nudności to idź do dobrego neurologa, niech przepisze jakiś inny tryptan i zobaczysz - to można sprawdzić tylko metodą prób i błędów.

Gość gość
Witam. Ja mam migrene od kilkunastu lat. Biore zolmiles i kilka roznych skutkow ubocznych mam ale to nic w porownaniu z bolem glowy wymiotami nadwrazliwoscia na dzwieki i swiatlo. Chcialbym tak jak ty miec bole glowy dwa razy w miesiacu. Ja mam je czasami 4 razy w tygodniu. W najlepszym wypadku mam raz w tygodniu i sie ciesze ze tylko tyle.Najgorszy jest bol i wymioty reszte da sie przezyc. Pozdrawiam

Gość kaszta082
Szczerze współczuję z powodu tak częstych ataków migreny. Nie wiem jak bym zniosła taki ból i tak często.serdecznie pozdrawiam i życzę wytrwałości

Gość gość
uwaga,uwaga.ważna wiadomość dla Zolmiles-owiczów. ZOLMILES wraca do aptek pod koniec stycznia!!!!

Gość gość
Dziękuję za info!!!! To bardzo dobra wiadomość! :) A czy ktoś wie czemu go nie było? Ja już przygotowywałam się do zakupu Zomig'u w cenie 100 żl za 3 tabletki....

Gość HaniaMuszyńska
Dziś Pani neurolig przepisała mi Zomiles.Powiedziała, że jest to innowacyjny lek, a widzę, że już dawno piszecie o nim na forum.Dotychczas brałam Frimig I Sumamigren.Pomagają oba, skutkiem ubicznym są ścisk w gardle I mdłości, nie raz wymioty. Kazała zmienić na Zomiles żeby nie przyzwyczaić organizmu do samych tryptanów.

Gość HaniaMuszyńska
Przepraszam za błąd: Zolmiles

Gość gość
U Was już jest zolmils? u mnie nie ma ani zolmilesu ani zolmitryptanu. Zostały mi 2 tabletki i to te małe.

Gość HaniaMuszyńska
Dziś idę odebrać w aptece w Pszczynie, zamówiła mi farmaceutka w jakiejś hurtowni- 6tabletek

Gość Kaszta 082
Ja kupiłam Zolmiles 5mg tabl. już w tydzień temu. Ale to dzięki uprzejmośc***ani farmaceutyki. Wzięła ode mnie numer telefonu i dała znać jak tyłku siebie pojawił.

Gość hobbit
Migreny mam od ponad dwudziestu lat. Po długich poszukiwaniach i nietrafionych lekach, wcale nie najtańszych trafiłam na Zolmiles. Stosuję go od ponad dwóch lat i nie znam lepszego środka na moje bóle migrenowe. Godzinę po przyjęciu tabletki ból ustępuje, cały dzień mam spokój i mogę normalnie funkcjonować. Często moje migreny trwają około 3, 4 dni, ale jedna tabletka przyjmowana każdego kolejnego dnia bólu załatwia sprawę. Dla mnie rewelacja. Jedyny problem jest taki, że od pewnego czasu niesamowicie trudno jest zdobyć ten "złoty środek", podobnie jest z zamiennikami. Co miesiąc staję na głowie i wraz z całą rodziną szukamy gdzie się da.

Gość gość
hej a ja mam pytanie z innej beczki, jak Wasi bliscy traktują wasze migreny, jak jest u was z praca? macie prace pracujecie, co jeśli pojawia się bol, chodzi mi o prace w pl i za granica bierzecie wolne?

Gość gość
Witam , ja migreny mam od ponad 10 lat i po wszystkich badaniach juz nie miałem sił na kolejne leki od neurologa i bycie królikiem doświadczalnym bo nic nie dawało efektu a ból trwał zazwyczaj ok 24h i minimum raz w tygodniu :-( zolmiles/zolmitriptan dał mi kiedys kolega choć średnio wierzyłem w tedy że ta mała tabletka może mi pomóc , a jednak :-) od 3 lat dzięki tej małej tabletce moge funkcjonować normalnie bo tabletka zaczyna działac po ok 1h . Szkoda tylko że żaden lekarz wcześniej mi jej nie zapisał

Gość gość
Nie wiem czym ten zachwyt...Zolmiles poleciła mi Pani neurolog.Bralem 5 razy przed każdą migrena i pomógł tylko raz i bez rewelacji.A byłem taki pełen nadzieji. Działa bardzo wolno według mnie .U mnie najlepiej spisuje się Cinie 100 działa bardzo szybko i co ważne pomaga.Nie wiem pewne to kwestia organizmu ale ja Dla Zolmiles mówię nie .

Gość gość
Przymula ponoć strasznie. I źle działa na układ pokarmowy oraz nerki. Tak często brać, to chyba strach. Ja myślę, że migrenę trzeba zaakceptować i stosować środki zaradcze.: dieta, ograniczyć stres, spacerować itd. Dużo pić, regularnie się odżywiać. Mi pomaga czasem kawa i ibuprom oraz zioła i homeopatia, ale tu trzeba bić pilnym i cierpliwym.

Gość gość
Ja mam migreny od 20 lat. Pierwsze kilka lat tylko ból w prawej skroni 2 dni z wymiotami. Potem kilka lat ból z prawej strony przechodził na lewą też z wymiotami. Potem kłucie w uchu i dzwonienie. Uczucie ciasnego kasku na głowie, brak koncentracji . Rok temu norweska neurolog zaproponowała mi żebym brała magnez i po 6 miesiącach zauważyłam znaczną poprawę między atakami nie miałam osłabienia nie byłam taka przymulona teraz muszę zrobić sobie przerwę 3 miesiące ponieważ w badaniu krwi wykazało że mam trochę podwyższony magnez to już drugi miesiąc bez ataku Tak więc jestem bardzo zadowolona. Jeśli macie okazję kupić Zomig tj. Taki psikacz do nosa to warto go mieć i tabletki Zomig. Ja je dostaje na receptę w Norwegii bo tu mieszkam. Podobno można w innym kraju jeszcze je dostać, może w Niemczech.

Gość gość
Jestem facetem i niestety też cierpię na migreny już od 28 lat. Leczę się u neurologów od 15 lat. Teraz nawet mam wizyty co 2 miesiące. Pani neurolog wypróbowała już na mnie chyba wszystkie dostępne leki łącznie z ostrzykiwaniem botuliną, niestety bez żadnej poprawy. Stosowałem wszystkie leki przeciwbólowe i do tej pory od 3 lat pomaga mi właśnie zolmiles na razie w dawce 2,5 mg. Obecnie napady bólu mam przez 15 do 20 dni w miesiącu. Nie ma wyjścia, trzeba po prostu nauczyć się z tym żyć.Pozdrawiam wszystkich "migrenowiczów".

Tryptany (zolmiles, cinie i inne "cuda") uzależniają, zwiększają częstotliwość napadów, max 9 tabletek miesięcznie. Najskuteczniejsza jest dieta przeciwgrzybicza (zero cukrów prostych, zero kawy/herbaty, zero nabiału, zero mąki - dieta candida), odrobaczanie min 2 razy do roku podczas pełni księżyca (robactwo w pełnię rozmnaża się - ok. 100 tys. szt. jednorazowo, żyją w śluzie: oczy, płuca, układ pokarmowy, krew; nie marnujcie czasu na badania pod kątem zarobaczenia, jest ich ok. 40 tys. rodzajów, mam wrażenie, że ta cała migrena to uczta pasożytów w moim ciele, a ja jestem na niższym szczeblu rozwoju w porównaniu do nich), a na koniec dodam, że najskuteczniejszą metodą są systematyczne 3 dniowe głodówki (w trakcie najlepiej pić wywar z ziół z cytryną, ww. towarzystwo zdycha z głodu) i lewatywy z kawy (smrodliwe, ale skuteczne, coś za coś). Po kilkunastu latach kalectwa wiem jedno : ALBO JESTEŚ OFIARĄ ALBO ŁOWCĄ. SAM DECYDUJ.

Gość Jadwiga50
Kiedyś jak miałam kilkudniowe migreny to pomagał mi lek o nazwie Imigran. Ten lek pomagał mi natychmiastowo. Od 2 lat zauważyłam, że nawet po zażyciu tego leku bóle migrenowe z trudem mijają po paru dniach. Mój lekarz rodzinny dr. J. Banasiuk stwierdził, że pora zmienić lek na bardziej skuteczny i przypisał mi właśnie Zolmiles. Lek dobrze jest przyswajany przez mój organizm i bóle ustępują. Pan doktor nie robi problemów i wypisuje mi bez problemu. Polecam

Gość mgiełka28
Czy Zolmiles jest jeszcze sprzedawany? Moje migreny były nie przyjęcia. :( Jak dopada mnie ból, mam wyjęty dzień w życiorysu. Próbowałam stosować naturalne metody na migrenę, ale nie wiele się zdały. Zapytam moją lekarkę o Zolmiles, ale wydaje mi się, że lek ten został wycofany?? :( Na razie zamówiłam sobie sprej do nosa Imigran i jestem zadowolona. Jakby ktoś potrzebował tutaj można go kupić z szybką wysyłką do domu. https://pl.treated.com/migreny#raf

Gość gość 7
Zolmiles dziala dosc szybko, ale ma dla mnie dwie wady: jest slodki , atym slodzikiem jest rakotworczy aspartam. Zawiera rez dodatkowa chemie.

Gość Gość

Zolmiles to dla mnie najlepszy lek na migrene. Zaleciła mi go lekarz neurolog. Często przechodzi po jednej tabletce, ale nieraz gdy ból głowy nie ustępuje po godzinie biorę drugą i wtedy migrena znika. Polecam to super lek na migrene. 

Jeśli cierpisz na migrene to skonsultuj się z lekarzem neurologiem.