Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czyt ktoś z Was stosuje metodę NPR???

Polecane posty

"jagoda369 ROR , peace kobieto! Czego sie tak rzucasz? " x napisala to co wykrzykiwala dopiero chwile temu do mnie jakies slogany;-) mozesz uwazac ze nie tylko sie rzycam ale ze mi piana uszami wyplywa nawt - mi tam rybka i twoja opinia w tym zakresie;-)

Gość gość
Ror czy ty potrafisz czytac? Stosowalas npr ze nie polecasz? Wiesz chociaz na czym polega. Bo wiesz ja w chinach nie bylam i nie polecam jechac bo psy tam jedza. Na tej samej zasadzie ty cos tam klepiesz.

Gość gość
Indywidualnie bo widze twoje popisy. Jedno wielkie Nic. Ja jestem bardzo aktywna a mimo to metoda się świetnie sprowadza nie każda lubi być zbiornikiem na pigułki wiec nie bredź na forum bo ci sie coś wydaje. Stosowałaś chociaż? Jasne, na pewno. Nie muszę sobie jakoś specjalnie śluzu obserwować..nie uprawiając seksu i tak był i go widziałam. Różnica żadna. Gumki jak lubisz lizaki za szybą.

Gość gość
Ale ona tak ma wczoraj jej dziwcie wadziły, dziś NPR.

"gość Ror czy ty potrafisz czytac? Stosowalas npr ze nie polecasz? Wiesz chociaz na czym polega. Bo wiesz ja w chinach nie bylam i nie polecam jechac bo psy tam jedza. Na tej samej zasadzie ty cos tam klepiesz" x tak wiem na czym polega i dlatego nie polecam;-) sprawdaz sie tylko przy bardzo regularnym trybie zycia no i jak ktos lubi takie obserwacje wlasnego sluzu to ok;-)

Gość gość
No to jednak nie wiesz na czym polega. Odsyłam do literatury. Choćby po to abyś się dowiedziała że NPR to bardzo ogólne pojęcie - istnieje kilka konkretnych odmian - wybierasz co ci pasuje.

Gość gość
Srata pierdata.... klepiesz w klawiature byleby cos pisac. I tyle twojego. Duzo wyjezdzam sluzbowo i npr mnie jeszcze nie zawiodla.wiec polecac sobie mozesz jak ja wycieczke do chin

"Indywidualnie bo widze twoje popisy. Jedno wielkie Nic" x nie ointeresuje mnie toja opinia na temat mojej osoby, slonko;-) x Ja jestem bardzo aktywna a mimo to metoda się świetnie sprowadza nie każda lubi być zbiornikiem na pigułki wiec nie bredź na forum bo ci sie coś wydaje x aktywna - ile razy w miesiacu odbywasz podroze miedzykontynentalne od ktorych organizm moze nawet zwariowac, hm? bo to ze chodzisz na basen raz na miesiac to pewnie nie przeszkadza - w to uwierze;-) a i widze ze nerwowo reagujesz na pigulki;-) jakas propaganda? pamietaj ze sama jestes - jak to bylas laskawa okreslic - zbiornikiem na rozne rzeczy ktore wprowadzasz do swojego ciala rozmaitymi otworami rowniez;-) x Stosowałaś chociaż? Jasne, na pewno. " x hahahaah ;-) pyta i sama sobie odpowiada - masz poacztki schizofreniii?;-) ;-) x Nie muszę sobie jakoś specjalnie śluzu obserwować..nie uprawiając seksu i tak był i go widziałam. Różnica żadna. Gumki jak lubisz lizaki za szybą." x lubie lizaki za szyba - widac mam mniej wrazliwa wewnetrzna czesc pochwy - ty z zamknietymi oczami pewnie rozroznisz czy to penis czy penis w gumce, co nie?;-)

Co wy sie jej czepiacie? Przeciez ona nie stosowala , nawet dokladnie nie wie na czym dokladnie polegaja metody NPR ale wie, ze sa zle i nieskuteczne i ich nie poleca.

" gość No to jednak nie wiesz na czym polega. Odsyłam do literatury." x twoja subiektywna opinia na temat mojego stanu wiedzy jest mi obojetna - totalnie;-) nie p[rosilam o nia - ale widac nie masz nic innego do roboty;-)

"Srata pierdata.... klepiesz w klawiature byleby cos pisac. I tyle twojego. Duzo wyjezdzam sluzbowo i npr mnie jeszcze nie zawiodla." x nie ma znaczenia czy sluzbowo czy nie ;-) chodzi o to czy zmieniasz stefy czasowe i klimatyczne - jak sprobujesz to zobaczysz o czym mowie;-) x wiec polecac sobie mozesz jak ja wycieczke do chin x nie mierz wszystkich swoja, przykrotka, miarka - nie dla kazdego chiny oznaczaja wycieczke;-)

Gość gość
Jakie to do ciebie podobne okręcić kota ogonem, udać ofiarę, którą ludzie atakują. Stanem wiedzy to ty się popisujesz właśnie i kompromitujesz, jak ci pasuje - OK/.

"jagoda369 Co wy sie jej czepiacie? Przeciez ona nie stosowala" x zawsze klamiesz czy tylko jak sie mocno napniesz z nerwow, hm?:-) zmyslasz laska i fantazjujesz - no coz kazdy robi co go kreci;-)

"Stanem wiedzy to ty się popisujesz właśnie i kompromitujesz, jak ci pasuje - OK/." x i nastepna co ma klopoty z pamiecia;-) nie interesuje mnie twoja subiektywna opinia na temat mojej wiedzy, mojego sluzu ani mojej osoby - temat jest o metodach NPR a nie co ty sadzisz o mnie ;-) ;-)

Temat jest o NPR , a Ty odwracasz kota ogonem,bredzisz babo. Po colere wchodzisz na ten temat skoro Ciebie on nie dotyczy? No bo przeciez nie stosujesz NPR? A wiec pytam po co sie tutaj wypowiadasz?

Gość gość
"nie ointeresuje mnie toja opinia na temat mojej osoby, slonkooczko.gif" Ok, dzięki. Domyśliłam się co chciałaś napisać w tych emocjach. "aktywna - ile razy w miesiacu odbywasz podroze miedzykontynentalne od ktorych organizm moze nawet zwariowac, hm?' Moja droga, czy ty myślisz, że jak mam w kontrakcie 5 podróży tu, 5 tam a potem nic. Trzeba to jadę. Każą mi to jadę. Zaznaczam to na wykresie i już. No ale wiadomo 80% kobiet aktywnych zawodowo jeździ co tydzień służbowo na inny kontynent. Wariację organizmu pokazują ci DANE. "bo to ze chodzisz na basen raz na miesiac to pewnie nie przeszkadza - w to uwierzeoczko.gif" Jesteś doprawdy ciekawym stworzeniem. Lubiosz zmyślać, wymyślać żeby tylko wyszło na twoje. A proszę bardzo. "a i widze ze nerwowo reagujesz na pigulkioczko.gif jakas propaganda?" Ok, tak wyrywam włosy z głowy, może jeszcze coś tam zobaczyłaś? Wróżbita Maciej lepiej wróży. pamietaj ze sama jestes - jak to bylas laskawa okreslic - zbiornikiem na rozne rzeczy ktore wprowadzasz do swojego ciala rozmaitymi otworami rowniezoczko.gif Ale te rzeczy Chcę, chemii nie. x Stosowałaś chociaż? Jasne, na pewno. " x hahahaah oczko.gif pyta i sama sobie odpowiada - masz poacztki schizofreniii?oczko.gifoczko.gif Odpowiada nie odpowiada. Czekam na opowiedz. Zapewne zaraz nam zaserwujesz historyjkę, która uwiarygodni twoje wypociny. Lubisz to jak widać wyżej. x "lubie lizaki za szyba - widac mam mniej wrazliwa wewnetrzna czesc pochwy - ty z zamknietymi oczami pewnie rozroznisz czy to penis czy penis w gumce, co nie?" a żebyś wiedziała że tak.

Gość Juszszszuuuszu
Nie zgodze sie, ze metody naturalne sa tylko "dla bezrobotnych". Ja pracuje, podrozuje i jakos sobie radze. Moze jakbym codziennie do tych Chin latala to byloby trudno;) Ale ile kobiet prowadzi taki tryb zycia? Jak w kazdej metodzie jest cos za cos. Np pigulki: wygoda, ale zarazem rozwalanie sobie zdrowia. MNPR- plusem jest brak negatywnego wplywu na zdrowie, a minusem koniecznosc obserwacji i interpretacji objawow. No i brak seksu przez sporo dni w cyklu. Z tym,ze to tylko dla ortodoksow, reszta moze w dni plodne uprawiac oral,anal itp.

Gość gość
Temat jest o NPR niestety ty nie piszesz o NPR tylko o tym jakie NPR ci się wydaje.

Gość gość
Ror stosowalas npr czy nie. i tak czesto zmueniam strefy czadowe i klkmatyczne. Jsk widac guzik wiesz o npr ale klepac musisz. Coz zalisne musisz miec zycie skoro to chyba twoja jedyna roztywka. Bye

Gość gość
podnosze

Gość lililaczka
ja stosuje roetzera a wy

"ror, p******a jestes" x hahahhaah ;-) czy to nie ty wczesniej pisalas o zblizeniu do jakiegos boga?;-) x jagoda369 Temat jest o NPR , a Ty odwracasz kota ogonem,bredzisz babo. Po colere wchodzisz na ten temat skoro Ciebie on nie dotyczy? No bo przeciez nie stosujesz NPR? A wiec pytam po co sie tutaj wypowiadasz?" x ty nie pytasz - ty z gory zakladasz odpwiedz, as easy as it is;-)

"Ok, dzięki. Domyśliłam się co chciałaś napisać w tych emocjach" x pisanie na kafe nie wzbudza we mnie zdanych emocji - traktuje to jako lekkie pogawedki, zwykle zabawne;-) x "Moja droga, czy ty myślisz, że jak mam w kontrakcie 5 podróży tu, 5 tam a potem nic. Trzeba to jadę. Każą mi to jadę. Zaznaczam to na wykresie i już. No ale wiadomo 80% kobiet aktywnych zawodowo jeździ co tydzień służbowo na inny kontynent. Wariację organizmu pokazują ci DANE" x nie wiem czy jezdzi 80% , statystyk nie robie. Ale sa tacy co jezdza - nawet 3 razy w miesiacu - dlatego mowie ze NPR dla osob aktywnytch jest totalnie nieskuteczna - nie psrzyja temu zmiana czasu, klimatu, oraz dlugie podroze bo organizm sie zwyczjanie rozregulowuje - kazdy patrzy ze swojego punktu iwdzenia i tyle. x "Jesteś doprawdy ciekawym stworzeniem. Lubiosz zmyślać, wymyślać żeby tylko wyszło na twoje. A proszę bardzo" x z basen to byl przyklad i myslalm ze to zrozumiesz, no trudno przeliczylam sie;-) x "Ok, tak wyrywam włosy z głowy, może jeszcze coś tam zobaczyłaś? Wróżbita Maciej lepiej wróży" x napisalas - ze zazywanie tabletek antykon. to "robie nie z siebie smietniinka na piguly - moim zdaniemto swiadczy o silnym zaangazowaniu w sprawe;-) x Ale te rzeczy Chcę, chemii nie. x przyjmujac rozne leki - przyjmujesz chemie - wiec idac twoim tokiem rozumowania jestes zbiornikiem na rozne smieci;-) no chyba ze nigdy nie bralas zadnej tabletki w zyciu;-) x Stosowałaś chociaż? Jasne, na pewno. " x Odpowiada nie odpowiada. Czekam na opowiedz. Zapewne zaraz nam zaserwujesz historyjkę, która uwiarygodni twoje wypociny. Lubisz to jak widać wyżej. x proponuje zebys wypowieadala sie we wlasnym imieniu i na temat tego co ty lubisz, a nie na temat domniemanych moich prefreencji, ok?;-) poza tym chyba cie matula dobrych manier nie dala rady nauczyc;-) x a żebyś wiedziała że tak. x wapniele;-) wypada mi jedynie pozazdroscic tak wygimnastykowanej pochwy;) mi tam obojetne czy penis w gumce - mniej wrazliwa jestem wiec wszystko ok;-);-) ;-)

"Juszszszuuuszu Nie zgodze sie, ze metody naturalne sa tylko "dla bezrobotnych". Ja pracuje, podrozuje i jakos sobie radze. Moze jakbym codziennie do tych Chin latala to byloby trudnooczko.gif Ale ile kobiet prowadzi taki tryb zycia?" x ale nikt nie napisal ze sa dla bezrobotnych. A powiedz mi jakie to ma znaczenie z punktu widzenia jednostki czy jest w grupie mniejosozci czy wiekszosci - jak masz prace ktora wymaga tak czestych podrozy miedzy kontynentalnych to tak jest i koniec, a procent ludzi ktorzy wykonuja to samo nie ma tutaj chyba nic do rzeczy - kazdy patrzy ze swojego punktu wiedzenia. Wiesz mam znajoma ktora jest uczulona namarchweki - puchnie od razu, i muis tak dobierac menu zeby nie bylo tam marchewki - ty bys zapewne jej powiedzialo, alez ile osob w spoelczesntwie ma taki problem z marchewka, co nie? tylko jak ten odesetk w psoelczenstwie ma sie do jej sytuacji? nijak;-) x " Np pigulki: wygoda, ale zarazem rozwalanie sobie zdrowia. MNPR- plusem jest brak negatywnego wplywu na zdrowie, a minusem koniecznosc obserwacji i interpretacji objawow" x pigulki sa najwygodniejsze , w mojej opinii, i daja najlpesza protekcje - ale osobiscie wole gumki - i bardzo polecam wszystkim. x No i brak seksu przez sporo dni w cyklu. Z tym,ze to tylko dla ortodoksow, reszta moze w dni plodne uprawiac oral,anal" x sa tez tacy co uprawiaja oral i anal w dni nieplodne;-)

"Temat jest o NPR niestety ty nie piszesz o NPR tylko o tym jakie NPR ci się wydaje" x przede wszystkim to nie wiesz tego - bo mnie nie znasz, opinie o antykoncepcji konsultaje zawzse ze spcjalista - w moim przypadku jest to ginekolog (a nie np. pan w cazrnej kiecy) i kieruje sie jej skutecznoscia plus oczywiscie osobistymi preferencjami. Metoda NPR - dotyczy bardzo ustabiliowanego zycia, nie tylko chodzi o podroze, ale tez o stalosc partnera i zycia seksualnego. Podczas gdy gumki czy pigulki obejmuja szersza ilosc przypadkow - m.in przygodny seks. NPR - jak nazwa wskazuje jest dla rodzin, a ja mowie o zyciu seksualnym i antykoncepcji bez odnoszenia sie do wartosci switopogladowych. Nie kazdy zaklada rodzine, zyje w rodzinie - ale nawet jesli nie jest czescia uklada rodzinnego - uprawia seks i potrzebuje antykoncepcji. I prosze od razu nie myslec ze jak mowie o alkoholizmie to na pewno jestem alkoholiczka (choc wiem ze nie wszysvcy na tym forum lapia aluzje w lot;-) x Ror stosowalas npr czy nie. i tak czesto zmueniam strefy czadowe i klkmatyczne. Jsk widac guzik wiesz o npr ale klepac musisz. Coz zalisne musisz miec zycie skoro to chyba twoja jedyna roztywka. Bye" x jak sie nie ma nic do pwoiedzenia w temacie - bo tym sa wycieczki personalne - to kultura nakazuje milczec;-) bye;-)

Gość gość
Ja stosowałam NPR przez 4 lata(teraz chwilowo mam przerwę bo urodziłam dopiero co) i nigdy się nie zawiodłam a 3 razy jak chciałam zajść w ciąże to zaszłam od razy bez czekania (niestety tylko jedna ciąża została donoszona). A dodam jeszcze, że nie mierzę temperatury i nie obserwuję maniakalnie śluzu. Czuję że mam owulacje (czuję podwyższoną temperaturę, śluzu jest wtedy więcej i ból owulacyjny) i potem wiem, że za 14 dni dostanę okres. Zawsze sie sprawdzało. A pracowałam w klimatyzowanym pomieszczeniu, często wyjeżdżałam, chodziłam na imprezy i nie dosypiałam.

"A pracowałam w klimatyzowanym pomieszczeniu, często wyjeżdżałam, chodziłam na imprezy i nie dosypiałam." x niedziwne - z tego co piszesz prowadzisz ustabilizowany styl zycia. poza tym NPR nie dziala tez przy ogolnie nieregulrnych okresach (kosnsultowanych z ginekologiem jako prawidlowe, aczkolwiek nieregularne)

Gość gość
ROR nie ma co robić i podnosi sflaczały topik. he he

Gość gość
18.07.13 gość - to co ty robisz to nie jest żadne npr tylko kalendarzyk. powodzenia!