Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czyt ktoś z Was stosuje metodę NPR???

Polecane posty

Gość padlina sciemniaro
co pieprzysz ze przez 10 lat rzekomego skoku nie mialas ,przypomij sobie co tu gadalas http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3199957&start=4290 'Najbardziej mam za zle tym wszystkim ktorzy mi wychwalali te pearly ze niby 100 proc pewniak..to uśpiło czujność. a takie niby dwa skoki to ja zawsze mam-pierwszy nieznaczny, drugi wyzszy' bueheheheheh i co warto bylo w kawal plastiku uwierzyc a teraz npr wyklinasz. a fajnie chociaz bylo na zielonym sobie uzywac?dziwne ze zaszlas w 28 dniu a zielone mialas od 23 dnia. ale moze ciche dni mieliscie czy cus.pozdrawiam.

Gość gość
mi tam sie sprawdza poki co

a co? nie bylo skoku rzekomego!!wstawialam tam obliczenia! skok byl! zaszlam w ciaze na zielonym i po tym skoku!! Akurat bardzo bylam rozżalona tam piszac bo na pearly wydalam 1300 zl czyli kupe kasy!! moglam pisac ze bylam glupia ze kupilam i zaufalam bo tak wtedy czyulam. latwo znalezc winnego-bo to pomaga sie pogodzic z trudna sytuacja. a tobie nic do moich lozkowych przebojow czy mialam ciche dni czy nie-grunt ze seksu nie bylo dluuugo. tutaj tez przed chiwla pisalam ze mialam kompika i mu zaufalam bo taki ponoc niezawodny! jesli dobrze czytasz nigdzie sobie nie przecze. Dziewczyny tez tam widzialy skok, prawda? jak juz bawisz sie w detektywa baw sie porzadnie. a ten pierwszy nieznaczny nie byl tym skokiem o ktorym mowie-poprzednich moich cyklow nie widzialas. Nei ma to jak detektyw od siedmiu bolesci. wkurzylam sie. ale to jest dokladnie to o czym ktos tu wspomnial--czlowiek nie ma prawa nic zlego powiedziec ani na npr ani na L-C bo zaraz takie agresywne osoby jak ty zlapia go zajakies slowko.. BTW pearly mialo mi dac tylko pewnosc co do interpretacji-tego juz nie doczytalas? a nie zastapic calkowicie obserwacje. jakbym miala jakiekolwiek podejrzenie ze jestem plodna to bym sie nie bzykala. proste. Adios! ..to zenujące jest juz :O

Gość gość
czyli jak,zielone mialas od 23 ale seks byl dopiero 28? ;) kompik to dodatek do obserwacji hm? i twoje wlasne obserwacje nie wylapaly bledu? spartaczylas. wg samych temperatur nieplodnosc bylaby w 31 dniu. jest sprawdzalas sluz i zakladajac ze szczyt byl przed skokiem temp. to najwczesniej w dniu 29 jest nieplodnosc. mowie tak mniej wiecej bo nie chce mi sie twojego wykresu rysowac :P

Gość gość
dla mnie lc czy pearly to mega drogi termometr. widzisz jednak mowie cos zlego na te pozal sie boze wynalazki

Gość gość
aha ,juz wiem jak wygladaly twoje wlasne interpretacje: 'nie ufam za to komputerkowi..bo z reką na sercu sobie zielonego bym wtedy nie dala (gdybym sprawdzala jego obliczenia, a na moje nieszczescie nie sprawdzalam)' ;) czyli zielone i wio bueheheh

Powiedzialam nie lap mnie za slowka. na topicu o LC chodzilo mi rowniez o to zeby uswiadomic dziewczyny jaka jest tego szajsu skutecznosc moje znajome ktorym powiedzialam ze mimo zielonego zaszlam robily oczy bo bylam pierwsza z towarzystwa gdzie komputer zawiodl. a nie dalabym sobie zielonego gdyby nie komputerek. bez niego w ostatnim okresie nieregularnych cykli wogole nie wspolzylam prawie ze strachu przed ciaza. a zastanawiasz sie jak wyglada sex kiedy ma sie stan zapalny? nie wpadlas na to ze mmozna po prostu byc w trakcie leczenia i dlatego nie wspolzyc? mialam skok-komp dawal mi juz dawno zielone, czulam sie jak przed miesiaczka ktora powinnam byla miec juz i na tym skoncze to absurdalne usprawiedliwianie sie "jakim prawem zaszlam skoro te metody sa tak z***biscie skuteczne" bede kochala to dziecko tak samo jak kazde inne, ale fakty sa niezaprzeczalne odchrzan sie ode mnie, bo wystarczy szczerze napisac co i jak a zaraz jada po tobie jak po lysej kobyle. jakbym napisala jakos wszechpopularny"gosc" mialabym spokoj. Moj wielki grzech polega tylko na tym ze smiem mowic co mysle. to tyle. Zupelnie nie wiem po co ja tu jeszcze gadam

Gość gość
'Wg usg zaszlam jakos chyba 2go dnia zielonych lampek.'-taaa stan zapalny. tak,wiem, usg moze sie mylic,ale wtedy nie pisalabys tego,bo wiedzialabys ze drugiego dnia z zielona lampka przeciez nie bylo seksu ;) no a byl..

Gość gość
i ile razy mam napisac,ze lc to wg mnie zenada. wcale nie popieram tego typu urzadzen. npr za pomoca olowka i kartki papieru tez nie daje 100%. tak! wlasnie to napisalam. tylko znajdz lepsze argumenty przeciwko metodom naturalnym niz to ze byle jak je stosowalas :)

Gość gość
hahah npr górą. Jeśli seksu nie można uprawiać to po c***a to stosować i się bawić w ołówki i kartki żenujące. dziwie sie padlinie ze gada z tymi osobami. niby żadna nie jest fanatyczka npr czy kompów ale jad się sączy aż miło. ja padlinke kojarzę z rożnych tematów i zawsze była mila i pomocna a tu na nią siadła zgraja agresorów i ma używanie. Dobrze że jestem mądrzejsza - stosuje Nuva Ring i od 4 lat nie zawiódł mnie -palinka polecam ci po porodzie-bo chyba do tych ściem już nie wrócisz? Chociaż kiedyś coś pisałaś ze jesteś wierząca czy coś, to dlatego naturalne metody? Ja jestem dzieckiem z tzw kalendarzyka. z czego mama zawsze mówiła ze miała regularne cykle także można mi wmawiać o obserwacjach i tak dalej, ale prawda jest taka że to wszystko są bardzo ryzykowne sposoby na zapobieganie ciąży. podobnie jak stosunek przerywany.

Gość gość
kolejna inteligentna ktora myli npr z kalendarzykiem a hormony po chooja stosowac skoro po nich wszystko opada i nie chce sie bzykac. chyba stad taka ich skutecznosc, libido ponizej zera i sucha peezda.

Gość gość
seks mozna przy npr uprawiac seks to nie tylko wlozenie wacka do suchej od hormonkow c.i.p.y.

Gość WszyscyMondzi
Opanuj sie i uwazaj na slownictwo gosciu. A pani od marketingu szeptanego NuvaRing juz podziekujemy ;)

Gość gość
hha zaraz ze reklame robie. a te teksty co pisza o LC to nie marketing szeptany?? a te co piszą ze stosują takie albo inne piguły ? NR jest super bo nie trzeba pamietac o pigulkach. przerabiałam więc wiem. tu ktoras wyzej pisala ze ma suchosc w pochwie nawet bez tabsow wiec to o niczym nie swiadczy, a biorąc pod uwage wasze wyszukane słownictwo to jesteście żałosnymi osobnikami o niskim intelekcie.

Gość phiririr1
a czy ja wiem,moze te od lc tez reklamuja,nie mowie,ze nie nr moze super ale zawsze to hormony rozwalajace organizm ta co ma suchosc bez tabletek bo tabletkach mialaby jeszcze gorzej. do tego ryzyko zakrzepicy i inne kwiatki. slownictwa nie wytykaj bo sama pierwsz choojem polecialas

Gość phiririr1
zakrzepica,nowotwory,grzybica pochwy,migreny,tradzik,zakazenia pecherza,wymioty ,interesujaca ulotka wspanialego produktu nuvaring,polecam

Gość zawstydzona po niecona
najlepsze sa gumki....lubie nawet wypic z nich smietanke po wszystkim

Gość gość
metody naturalne to dno

Gość gość
jest rozkaz rodzenia co rok lub 2

Gość gość
Ja z swego doświadczenia mogę powiedzieć że nowoczesne metody naturalne są bardzo skuteczne.Oczywiście pod warunkiem właściwego ich stosowania.Dla mnie są super-nie zaliczyłam żadnej wpadki od 7 lat, a za to zaliczyłam wpadkę na pigułkach które stosowałam przed rozpoczęciem stosowania NPR.

Gość gość
metody naturalne powoduja same wpadki

Gość deeidre1
Stosuje naturalne metody od kilku lat i jak na razie mam 100% skuteczności :) Na początku stosowałam komputer cyklu, bo trochę nie wierzyłam w swoje interpretacje. Komputer jest zarejestrowanym urządzeniem medycznym i ma skuteczność (99,3%) potwierdzoną badaniami klinicznymi więc stwierdziłam że chyba można mu zaufać :) Po tych kilku latach nauczyłam się już rozpoznawać wszystkie objawy i kopmuter zrobił się właściwie zbędny (mam do odsprzedania na allegro) Generalnie baardzo dobra metoda uzupełniająca się z metodami mechanicznymi, można zidentyfikować dni kiedy można bardziej zaszaleć, a kiedy powinno się uważać.

Gość gość
Stosuje npr od 4/5 lat i uważam że jest skuteczne. Do tego zdrowe i po prostu naturalne. Byłam zielona z tych wszystkich rzeczy związanych z owulacją, tak naprawdę dzięki npr nauczyłam się swojego ciała. Ja uczyłam się z książki "sztuka naturalnego planowania rodziny" którą kupiłam w necie za jakieś 60zł. Opanowałam to szybko bo tak na prawdę to jest bardzo proste. Opierałam się jedynie na temp i śluzie. Dodam jeszcze że po 2 latach stosowania npr zmienilam pracę i wstawałam raz na 5, raz na 6 raz na 7 a czasem np na 6:30. Najpierw mierzyłam temp zawsze o 3:30 (bo tak wstawałam na 5) żeby zawsze była ta sama godzina, potem to olałam i mierzyłam kiedy wstałam. Wykresy i tak wychodziły super, ładnie było widać skok temp i zawsze pokrywało się to ze śluzem. Po 3 latach zaczęłam używać npr do zajscia w ciążę. Idealnie wiedziałam kiedy mam dni płodne i kiedy się starać. Dla porownania koleżanka ktora też się starała była w szoku że potrafię tak dokładnie określić dp, oni starali się w ciemno. Potem okazało się że w ogóle nie miała owu. Na wykresie npr by to zauwazyla a tak starali się miesiącami a teraz dopiero się leczy a ja jestem mamą 3 miesięcznego synka. I teraz wpracam spowrotem do npr jako antykoncepcji. Dziewczyny naprawdę nie bójcie się tego, spróbujcie! Jak nie jestescie pewne to stosując inną antykoncepcje zapisujcie temp i inne objawy, jak zobaczycie na wykresach jak ładnie widać owulacje myślę że nie będziecie się bały spróbować. A i polecam różne filmiki o npr na youtube gdzie kobitki fajnie to tłumaczą.

Gość gość
Ja też stosuję już 3 lata i pòki co metoda się sprawdza.

Gość gość
U mnie ta metoda też sprawdzała się przez dwa lata. Siadła mi dokładnie tarczyca. Miałam dużo stresów, ale wykresy wychodziły "ładnie". I cóż teraz jestem na końcówce ciąży. I zaszłam pomimo, że chora tarczyca jeszcze bardzie uniemożliwia zajście. Byłam nawet w poradni żeby mi wytłumaczyli, gdzie popełniłam błąd. Sami stwierdzili, że nigdzie. Nie ma 100% metod. Moja ciąża jest pierwszą i to nie jest koniec świata, ale teraz nie wiem jak się zabezpieczać. Dalej jestem za ta metoda, ale dla ludzi, ktorzy chca mieć dzieci.

Gość ddddooo
Dziewczyny boże jak ja wam zazdroszcze... Ja też na początku stosowałam NPR niestety czuje się się tutaj kompletnie bezradna co roku jestem w ciąży. Chyba wynika to stąd, że nie potrafię odczytywać swojego ciała ;,( Badałam tylko temperaturę bo niestety śluz i szyjka są dla mnie prawie nie możliwe do odczytania. Nie potrafię odczytywać rodzaju śluzu, a szyjka jest dla mnie wciąż taka sama. Współżyjąc z mężem cały czas panicznie się boję, że znów za szybko zajdę w ciążę. Nie chcę zażywać żadnych tabletek, spirali itd. dla mnie wszystkie bez wyjątku są tabletkami wczesnoporonnymi jak również spirala. Nie mogłabym sobie darować jakbym miała w ten sposób zabijać poczęte dziecko. Ach pozostaje mi niepełne współżycie które rodzi frustrację i panikę,że Bóg mi tego nie wybaczy, że jestem zamknęta na życie ;,(

Gość gość
Jeśli nie chcesz stosować innych metod anty, to po prostu , zaniechajcie współżycia do czasu, aż będziesz pewna, że nie zajdziesz w ciążę. U nas wstrzemięźliwość trwa od pierwszego dnia miesiączki do około 14 dnia cyklu, bo owu mam czasem 10 dnia cyklu, albo 11. Używam też testy owulacyjne, które dużo mi dają, ale nie mogę mierzyć temp,, bo mam roczne dziecko, które często budzi się w nocy i ten pomiar nie byłby wiarygodny.

Gość ddddooo
Dzięki Wielkie za wszelkie podpowiedzi. Postaram się bardziej skrupulatnie przyjrzeć swojemu ciału. Mamy już 3 dziecko które ma niecałe 3 miesiące. Wbrew wszystkiemu dałaś mi nadzieję, że skoro inni mogą regulować poczęcia za pomocą tej metody to ja też mogę mimo, że do tej pory nieudolnie to robiłam :)Uważam,że ta metoda jest jak najbardziej skuteczna jedyny problem leży tu tylko po stronie kobiet które nie potrafią odczytywać sygnałów swojego ciała o dniach płodnych i niepłodnych itd.

Gość gość
Kup kropelkę i zaklej piz.ę i po problemie

Gość gość
A nie masz bólu owulacyjnego? Ja mam to szczęście , że go mam i wiem, że mam owu, albo jest bardzo blisko. A jakie długie masz cykle?