Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miniaa21

Ile trwa srednio starania o dziecko

Polecane posty

Gość gość
my staraliśmy się 5 miesięcy aż w końcu odpuściłam i dopiero wtedy się udało :)

Gość Janett21
Styczniowe - 5mg kwasu foliowego to strasznie dużo , jak to możliwe? Xxx Dni plodne łatwo rozpoznać sluz ma konsystencje jajka kurzego :)

Gość gość
pierwsza ciąża 3 miesiące,druga 9 miesięcy

Gość Karolina0191
Dnia 19.07.2013 o 21:38, Gość gość napisał:

siostra brała tabletki i nie miała problemu z zajściem

Moja siostra brała tabletki od nich zaczęły jej się robić jakieś guzki pod ramionami więc przestała je brać nie starała się o dziecko a po odstawieniu ich od razu zaskoczyła a teraz ma pięknego synka :)) 

Gość Karolina0191
Dnia 19.07.2013 o 23:48, karm3lka napisał:

my z mężem też się chcemy postarać ale mam nieregularne cykle i utrafić w dni okołoowulacyjne nie jest łatwe...testy paskowe niezbyt są dla mnie wiarygodne, teraz czekam na @ i startuje od nowa...

Wiesz ja też mam nieregularne cykle raz miesiączka jest tak raz tak ale co jak co gdy pojawiają się u mnie dni płodne to czuję ból jednego z jajników pojawia się duża ilość śluzu i wiem że to owulacja się zbliża staramy się od prawie dwuch miesięcy teraz miesiączka się nie pojawiła ale to mnie nie zaskakuje więc wolę zaczekać :)) będzie dobrze życzę Ci abyś zaszła w wymarzoną ciążę :)) tylko się nie spinaj to nie pomaga wiem na swoim przykładzie 

Gość Karolina0191

A ze staraniami o dziecko to jest tak że każda para ma inaczej moja koleżanka zaskoczyła za pierwszym razem druga w ciągu dwuch miesięcy wiadomo że im kobieta młodsza tym większa szansa na szybkie zajście po 30 dziestce często kobiety piszą że nie jest tak łatwo zaskoczyć jak się myślało ale bywa tak że kobieta mając 40 lat zaskoczy jak nastolatka 😄 znam Panią co ma ośmioro dzieci jedno urodziła mając 40 lat drugie 44 lata i zaskoczyła od razu a rodziła wszystkie dzieci naturalnie bez znieczulenia 🙂 i bez komplikacji każda z nas jest inna ale drogie panie lepiej się nie spinać a nim się obejrzy bocian przyleci i to może jeszcze podwójnie :)) trzymajcie się ciepło ja rozumiem jak to jest być już tym zmęczoną ja sama czasem już widząc jedną kreskę w płacz że jestem do bani ale teraz staram się o tym nie myśleć mam nadzieję że Bóg da mi i mężowi śliczne maleństwo życzę tego wam wszystkim 

Gość szczęśliwa

3 ciąże. Wszystkie w pierwszym cyklu starań. Wiek starań między 28 a 32 lata.

Gość Godc

Ja jestem płodna jak sto dwa. Teraz Jestem w 29tc. Jeden jedyny stosunek bez zabezpieczenia i do końca. W 14dc

Gość Gość9873

Nam się udało za pierwszym razem. W marcu 2017 zaczęliśmy starania, a w miniony grudzień córcia skończyła już roczek:-) urodziła się 3tyg. przed terminem, niewiadomo dlaczego.

Gość Lilli

Ja starałam się pół roku. Po tym czasie, podczas jednej z wizyt u lekarza usłyszałam o urządzeniu do monitorowania cykli. Kupiłam sobie komputer cyklu myway i po dwóch miesiącach zaszłam w ciążę. Komputer precyzyjnie wyznaczał moje dni płodne na podstawie badania temperatury ciała, poziomu hormonu LH i jakości śluzu szyjkowego. Dzisiaj mam zdrowe, roczne dziecko. Swój komputer kupiłam na stronie naturalnaplodnosc.