Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość syla9150

Rozstępy w czasie ciąży

Polecane posty

Gość syla9150

Witam! Jestem w siódmym miesiącu ciąży i od dwóch tygodni zaczęły pojawiać się rozstępy na moim brzuchu. Wcześniej smarowałam brzuch kremami nawilżającymi i olejkiem przeciw rozstępom. Nie mam pojęcia jak w tym momencie mam postępować. Czy są jakieś sposoby żeby zatrzymać proces pojawiania się nowych rozstępów? Może powinnam zmienić dietę? Co ograniczyć? Co wprowadzić do swojej diety? Czy picie większej ilości wody też może wspomagać niepojawianie się nowych rozstępów? Proszę o jakieś cenne wskazówki:)

Gość gość
ja jestem w 36 t.c. i rozstepów na razie nie mam. Oby tak zostało. W każdym razie ja nie smarowałam się żadnymi specjalnymi kremami itp itd tlyko smarowałam się zwykłym balsamem tak jak przed ciążą, nie codziennie ale np. co 3 dni. Jak za czesto się smaruje to mi jakies krosty wychodza bo mam za tłustą skórę. ale podobno zwykła oliwka zapobiega rozstępom. Z tym, że jeżeli masz skłonność do rostępów lub brzuch Ci tak nagle "wyskakuje" to chyba na to nic nie poradzisz.

Gość syla9150
Niestety...ale w ciągu trzech tygodni brzuch powiększył się dość widocznie... i to może być główny powód. :( Teraz muszę jakoś zapobiegać pojawieniu się nowych rozstępów.