Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wDuzymStresie

za mloda na ciaze

Polecane posty

Gość wDuzymStresie
tez tak mysle,nie odpowiada na telefony i smsy i na necie tez go nie ma

Gość gość
malina 88, podzielam Twoje zdanie, prawdziwy facet bierze odpowiedzialność za własne czyny (zresztą każdy człowiek powinien) i ją wesprzeć, a nie po prostu urywać kontakt.

Gość malina 88
Ja myślę że Twoi Rodzice są w szoku póki co, ale mimo wszystko by Ci pomogli i nie zostawią Cię z tym samą. Aczkolwiek jeśli chodzi o Twojego Chłopaka to sorry ale po prostu zachował się jak d*pek.

Gość wDuzymStresie
Ako-chan nie mam dziecka

Gość malina 88
No dokładnie, ja jestem w szoku że zostawił ją z tym samą mimo że koleś jest dorosły ma 26 lat a zachował się jak nieodpowiedzialny gówniarz ....

Gość wDuzymStresie
bardzo mnie rozczarowal

Gość gość
Od 12 tygodni autorko, jesteś matką a chcesz ze wszystkich sił stać się dzieciobójczynią. Straszne!

Na razie je masz. W sobie. Czemu nie usunelas wczesniej farmakologicznie?

Gość malina 88
a on mieszka w tym samym mieście co Ty Autorko ? Ja bym na Twoim miejscu pojechała do niego i porozmawiała jak on to wszystko sobie wyobraża .... Przecież Ty jestes jeszcze bardzo Młodziutka ......... ale ma tupet że Cię zostawił i nie raczy nawet odebrać telefonu... cokolwiek ........

Gość gość
Może nie przypuszczała, ze może być w ciąży skoro brała tabletki antykoncepcyjne. Mnie już wyśmiali na innym forum, że mimo przyjmowania tabsów mam pewne obawy co do możliwości zajścia w ciążę.

Gość wDuzymStresie
co za roznica czemu nie usunelam.czasu juz nie cofne mieszkamy w tym samym miescie.i tak bede musiala tam isc bo moi rodzice naciskaja zeby go zobaczyc. a skoro on nie odbiera telefonu to nie mam wyjscia. tylko caly czas mam nadzieje ze on jednak jest w porzadku ...i boje sie tam isc bo wtedy wyjdzie cala prawda.

Gość milena111111
jeju, dziewczyny, co wy robicie... Jesteś z chłopakiem pół roku i już jesteś w ciąży? Czyli dość szybko zaczęłaś uprawiać z nim seks, tak? I masz 18 lat? Ja w tym wieku tez miałam chłopaka i pilnowałam się, odwlekałam cały czas współżycie żeby potem nie płakać, że wpadłam i zniszczyłam sobie życie. Myślałam głową a nie c*pką, przepraszam za brzydkie określenie, a facet musi być sprawdzony i pewny. Chyba nie ma już rozsądnych nastolatek na świecie. Zobacz sobie, jak wygląda "płód" w 12 tygodniu ciąży, to nie jest jakiś zarodek, to już dziecko, lada chwila będzie można określić płeć. Dobra, może niepotrzebne te moje wywody ale wybacz, musiałam. Skoro nie chcesz tego dziecka to ja na twoim miejscu urodziłabym je i oddała do adopcji, taki maluszek ma duże szanse na znalezienie kogoś, kto go pokocha i wychowa.

Gość gość
Jest dużo młodszych matek, które mimo wszystko urodziły i wcale nie uważają, że dziecko zniszczyło im życie. Oczywiście, że nikt nie planuje dziecka w takim wieku, dlatego też autorka się zabezpieczała.

Gość wDuzymStresie
tez sie pilnowalam ,bralam pigulki,nie wiem co poszlo nie tak i dlaczego

Gość malina 88
milena111111 ale Ty nie oceniaj Autorki przecież ona jeszcze nic nie zrobiła, nic nie postanowiła tak naprawdę. Ona szuka pomocy, chlopak ją wystawił, nie wie co począć wszystko bierze pod uwagę. Ja i tak myślę że Rodzice Autorki nie pozwolą jej usunąć i jej pomogą. Są świadomi jakie mogą to mieć konsekwencję w przyszłości... a prędzej czy póżniej sumienie się odezwię ... a z tego co widzę tak jak piszę ... to Autorka jest rozsądna :)

Gość milena111111
ja jej nie oceniam. Po prostu przeraża mnie to, że młode dziewczyny tak szybko dają się uwieść facetom, że ledwo co zaczną być z facetem już idą z nim do łóżka. Mam nadzieję, że autorka podejmie odpowiednią decyzję.

Gość wDuzymStresie
dziekuje za wsparcie

Gość malina 88
Rozumiem, ja jakbym miała 18 lat i poznała chłopaka w wieku 26 lat pomyślałabym że jest odpowiedzialny itd... że mogę na niego liczyć w każdej sytuacji itd ... a tu proszę zawiódł na całej linii .... az brak słów na tego kolesia....

Gość gość
Są pary, które w znacznie krótszym czasie znajomości zostały rodzicami. Dobrze, że powiedziałaś rodzicom, jestem pewna, że pomogą Ci podjąć decyzję. Współczuję jedynie faceta. Mimo wszystko - głowa do góry!

Gość wDuzymStresie
dziekuje musze juz isc. odezwe sie jeszcze

Gość gość
"że ledwo co zaczną być z facetem już idą z nim do łóżka" Bo najzwyczajniej w świecie mają na to ochotę.

Gość gość
ja mam córkę w wieku autorki,pewnie dla mnie też taka wiadomość była by szokiem,ale bym jej nie zostawiła bez pomocy,jeśli rodzice chcą go poznać to może nie będzie źle,a chłopak myślę,że jeszcze nie pogodził się z tą wiadomością i w końcu się odezwie jak ochłonie-jeśli nie to nie jest wart uwagi

Gość gość
Jesteś w 12 t.c licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki czy od zapłodnienia ? Znam kobiety które usuwały ciąże farmakologicznie, zestawem z Women On Web w 12 i 13 tygodniu i im się udawało. Ale jeśli chciałabyś to zrobić to musisz się pośpieszyć i zamawiać tabletki już teraz. Zadziałać zadziałają tylko mogą być większe skutki uboczne, powinnaś mieć pod telefonem kogoś kto w razie potrzeby odwiezie Cię do szpitala. Polecam Ci forum które jest kompendium informacji na ten temat: http://www.womenonweb.info/

Gość gość
Dziewczyno nie panikuj. ja tez mam 18lat a moj partner ma 22lata zaszlam w ciążę tez z winy tabletek.. mialam 17lat.. moj synek ma roczek i nie wyobrażam sobie jak by moje życie wyglądało bez niego. mi bylo bardzo ciężko. matka mnie z domu wyrzuciła jak jej powiedziałam o ciąży. zamieszkalam z partnerem u jego matki. Gdy byłam w 3miesiącu ciąży partner stracił pracę (zimą) nie mógł znaleść pracy ale łapał sie byle jakiej fuchy i daliśmy radę. jak tylko urodziłam on znalazł pracę.. i jestem szczęśliwa.. najbardziej na swiecie. nie podejmuj tak pochopnej decyzji.. rodzice ci pomogą.. bo nie sadze żeby byli tacy jak moją matka :( nigdy jej nie wybacze (nie widziałam jej od półtora roku prawie) moze twój facet tez sie ogarnie i sie ułoży :) zobaczysz że bedziesz szczęśliwa jak dzidzius zacznie kopać i jak je wkońcu przytulisz po tych 9 miesiacach :) zastanów sie jeszcze. Pozdrawiam ;*

Gość yoyoszka
co zrobisz to będzie twój wybór. ale powiem ci jedno. kopnij tego dziada w d**ę! jakby kochał to by się odzywał. ja sobie nie wyobrażam 3dni bez rozmowy z ukochanym! nawet bez głupiego smsa! jakby kochał to by się odezwał, chciałby pogadać,. ale widać ze to zwykły duuuuuuupeeeekkkk!!!!

Gość Shadowsong
yoyoszka, masz absolutną rację! Gość zachował się podle, bo do seksu pierwszy, ale odpowiedzialnośc ma ponosić tylko jego partnerka... W głowie się nie mieści... :(

Gość gość
Oczywiście, można się zaprzeć i wbrew całemu światu,logice i często sobie urodzić dziecko. Tylko pytanie po co ? Czy coś dobrego wyniknie z takiego wymuszonego przez okoliczności macierzyństwa ? Czy życie jest po to żeby wegetować i jakoś tam się starać przeżyć od pierwszego do pierwszego ? Czy kobieta która zachodzi w ciążę ma się wyzbyć siebie, swoich marzeń, pragnień, aspiracji ? Chyba, że dla was drodzy pro-life szczytem marzeń jest być bezdomną, nieletnią i samotną matką.

Gość gość
Trzeba mysleć a potem działać.W jakim wieku cyganki są już matkami.Tak było w dziewietnastym wieku gdzie dziewczyna w wieku 18 lat była starą panna.Obecnie ten wiek sie przesunął dzieki antykoncepcji ,gdzie dziewczyny wsółzyja ,a nie zachodzą w ciąże.Ten popęd do ciąży został zachowany tylko ogranicza go antykoncepcja.No niektóre wpadaja i wtedy problem.