Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mial ktos podobny problem?

maz znowu mnie uderzyl...

Polecane posty

witam. Maz mnie nie bije, ale gdyby temat brzmial: Wysypka u dziecka, to nikt by nie zajrzal. Syn ma 2lata, od wczoraj ma wysypke, taka jakby pokrzywke, glownie w jednej pachwinie i jej okolicach, druga troche mniej. Nie sa to potowki, bo te bym poznala. Chusteczek, pampersow, nie zmienialam, zreszta nosi je tylko do spania, majtki tez go chyba nie uciskaja. Czym najlepiej mu to smarowac? Moze ktos mial podobny problem. Do lekarza wolalabym nie isc jeszcze, bo oprocz tego nic mu nie dolega. Ale wysypka nie zmniejsza sie, wrecz odwrotnie.

Gość gość
lecz się

Gość czerwona herbatka
moze clotrimazolum (czy jakos tak) dostepna w aptece bez recepty. ja stosowalam u corki jak miala odparzona pupe.

a to clotrimazolum, czy jakos tak, mozna stosowac u 2latka? To jest chyba na grzybice...

Gość cbdiucbedcech
hahahaha ale cwana mamuśka :D to prawda ze raczej forumowiczów interesują szokujace tematy (głównie zmyślone) :D niestety nie mam pojecia o wysypce :)

Gość czerwona herbatka
ja stosowalam u corki jak chodzila w pieluszce - miala cos kolo roku. mi polecila pani w aptece. zawsze mozesz zapytac w aptece czy nadaje sie na wysypke. a najlepiej isc z tym do lekarza.

synek na wysypkę miał robioną specjalną maść w aptece i dopiero ta pomogła,a te ogólnie dostępne nie przynosiły w ogóle efektu

Gość a no ja
he dobra zagrywka -mąz mnie bije- co do Twojej pociechy proponuje użyc DIPROBASE (czt. diprobaza ) .... ale maści w żadnym wypadku kremu (chodzi o nie przyjemny zapach który maluszkowi może nie przypaśc do gustu :-) ) maśc jest bezwonna jej skład to wazelina,parafina,chloroklezor,woda oczyszczona :-) wiecej składników nie pamiętam :-) 50g w aptece kosztuje ok. 19.90 , po nasmarowaniu dotkniętych miejsc radzę aby dziecko przez pewien czas biegało sobie po domu na golaska .... :-) pozdrawiam i gratuluje pomysłowości ha ha codre ;-)

dzieki za odpowiedzi ;) to oczywiste, ze chce dla mojego dziecka jak najlepiej, ale wiem tez, ze musialabym isc do przychodni na strone z chorujacymi dziecmi, a wtedy bardzo mozliwe, ze zlapalby cos innego. Jezeli do jutra wysypka bedzie wieksza, to wizyta mnie nie ominie. Dopiero uczy sie sikac do nocnika, zdarzaja sie wpadki, moze to od tego jakies podraznienie? Chociaz przebieram go od razu. Po domu biega bez majtek, tak mysle, ze moze obtarl o cos, no nie wiem, przejde sie chyba do apteki i zapytam o ta dermobaze, albo moze tam mi cos doradza