Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anusia.em

sukienka dla dużej dziewczyny:)

Polecane posty

Gość anusia.em

Swoją figurę znam i sobie radzę, ale tym razem mam za zadanie ubrać 16-latkę o problematycznej figurze i kompletnie nie wiem, jak to ugryźć, by nie działać metodą prób i błędów. Wzrost delikwentki to ok. 175, waga powyżej 70 (na moje oko jakieś 75), dość grube kości, krótka szyja i masywne ramiona, biust przeciętny, talii raczej brak, spory brzuch i uda... No ogólnie, jest co ukrywać. Będę dozgonnie wdzięczna za pomoc:)

Gość gość
Rozmiar 40, 42, sukienka dowolna.

Gość gość
To wiem, zresztą dziewczyna będzie mierzyć i decydować, chodzi mi o to, na jakie fasony jej zwrócić uwagę, bo jak coś zobaczy i się uprze, to będzie za późno:)

Gość pomocnaStylistka
Z racji tego, że dziewczyna ma masywne ramiona należy je jakoś ukryc, z czym najlepiej poradzi sobie delikatnie krotki rękawek. Po drugie aby szyja wydawała się dłuższa najlepiej, aby dekolt sukienki był w kształcie litery V. Aby optycznie wydobyc talię, należy szukac sukienki z wyraznym odcięciem w talii, lub po prostu zaznaczyc ją pasującym paskiem. Uwaga! Wbrew pozorom sukienki o kroju litery A, czyli rozkloszowane na dole POGRUBIAJĄ SYLWETKĘ! Dlatego najlepsza będzie sukienka o prostym kroju! Oto kilka przykładów: allegro. pl/sukienka-kopertowy-dekolt-marszczenia-46-xxxl-s00-i3353568042.html allegro. pl/sukienka-kopertowy-dekolt-nowe-kolory-46-xxxl-5900-i3403124307.html