Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie rozumiem kobiet które mają po troje i więcej dzieci. Jak one żyją.

Polecane posty

Ale to przecież zależy kto ma jakie wydatki. Co z tego,że ktoś ma 10 tys, jak spłaca kredyt za mieszkanie, czynsz z 500 zł, albo więcej, 2 samochody i wypasiony sprzęt w domu na raty, które trzeba spłacać ;) My nie płacimy czynszu, więc już te kilka stówek zostaje w kieszeni. Mamy tylko roczny podatek 168 zł... Butlę na gaz do gotowania przy porządnych garnach, gotowaniu piętrowym butla za 60 zł starcza mi na ok 4 miesiące ;P Najwięcej to nam idzie na telefony, bo trójka dzieci ma na doładowania po 25 zł ;P i my mamy na abonament. Kablówka + net 90 zł. Woda i prąd 300 zł. Mieścimy się w tysiaku z całymi opłatami ;) Reszta idzie na życie. Dzieci nie rezygnują ze szkolnych wyjazdów, w tym roku po raz pierwszy w życiu nie pojechaliśmy całą rodziną na wczasy, ale córka była 2 tyg nad morzem na zielonej szkole, najstarszy jest teraz na 2 tyg w Dziwnowie, średni pojechał na obóz piłkarski, poszkodowany najmłodszy jeździ z nami na jednodniowe wypady i z tej wielkiej biedy ma na ogródku basen 4,5 x 2,5 ;P Nawet mamy problem z nim gdzieś pojechać bo z wody nie wychodzi :D Naprawdę nie wmawiajcie ludziom, którzy nie żyją tak samo jak wy, że są nieszczęśliwi. Niech każdy sam sobie planuje życie i żyje jak lubi ;)

24.07.13 [zgłoś do usunięcia] gość Kokunia- co ty bredzisz? widać ze boli cie ze inni maja lepiej. Dla mnie 3600 zł na 5 osob to wegetacja .. To chyba Ciebie Kochaniutka boli bo jak dla mnie mam dobre zycie, wspaniałe dzieci, troche mniej wspanialszego męża i dzieciom nic nie brakuje- wiecej dzieci juz nie bede posiadać zabezpieczamy sie wszystkim po kolei ale moje dzieci nie sa dziadami z OpS Żal Ci mojej d**y to nadstaw swoja mordę

Gość drowie zdrowie zdrowie !!!!!
Kokunia- a dlaczego wyśmiewasz się z bogatych co ? Ja pochodzę z zamożnej rodziny i przez takie jak TY zawsze miałam przesrane w szkole. Obojętnie co bym nie zrobiła to w TWOICH oczach będę tylko rozpieszczona jedynaczka . Takie segregowanie ludzi jest bardzo bardzo krzywdzące.

Gość gość
MOGE WTRACIC SŁOWKO albo zle zrozumialam albo TY pokrecilas, bo moi rodzice korzystaja z butli z gazem i starcza im na miesiac.

Gość hehehheheheh
Kokunia- no proszę jaka agresywna hehe

Gość U mnie musi być make up :)
A kto tu nie segreguje :P

Gość gość
KOkunia a ty jeszcze nie nauczylas sie ,ze kolezanki i panie z Tesco p*****la tak aby tylko p******ic? 99% ludzi rzuca falszywi pochlebstwami i nie wczuwa sie w rozmowe z 2 czlowiekiem a co do tej skorzanej torebki...nie nie torebka skorzana nie jest wazniejsza ale nie wyobrazam sobie aby nie miec chwili czasu dla siebie i aby zycie krecilo sie wokol 3 lub 4 dzieci

Gość tak z ciekawości ?//
No dobra 3600 zl na 5 osób to możesz mia napisać ile za co płacicie?

Gość gość
KOCHANA ja sobi nie wyobrazam wielu rzeczy i sie tym nie chwale,m bo to swiadczy o mojej glupocie i ograniczeniu umyslowym. WIELCY , madrzy ludzie maja wielka wyobrznie i sa w stanie pojac o wiele wiecej rzeczy. Wiec do kogo TY masz pretensje, ze sobie nie wyobrazasz... wyobraz sobie, ze inne matki sobie wyobrazaja miec 3, 4 dzieci i juz.

Gość gość
dla mnie 3600 dla 5 osob to mega wegetacja wyobrazam sobie co taka rodzina musi jesc...przeciez w diecie czlowieka potrzebne sa ryby takie jak losos dorsz !!! i nie ma to nic wspolnego z nowobogackimi obiadami!!!!!!!!!!! czlowiek potrzebuje ryb i kwasow omega !!! a dobra ryba kosztuje!!!! czlowiek potrzebuje wody mineralnej niegazowej, warzyw, duzo nabialu, brazowego chleba, brazowego ryzu az trudno sobie wyobrazic oc oni jedza.....mi razem z mezem na jedzenie idzie minimum 1000 zl i nie szalejemy ale dbamy o zdrowe jedzenie ,zero swinstw w proszku i miesa wieprzowego codziennie a 5 osob? masakra....

Gość gość
Kokunia - a mieszkanie macie duze???

Ale co ma Twoje wyobrażenie do czyjegoś prywatnego życia? Czy ja się wtrącam i obrażam Cię bo nie posiadasz więcej niż troje dzieci? Ja też czasami sobie wyobrażam,nie wyobrażam,mam własne zdanie,ale to jednak każdego prywatne życie,i sam o nim decyduje. Kiedyś było tutaj szokiem,że ta Pani ma internet a narzeka na życie. Skoro dla was internet jest bogactwem,to jednak kokunia jakieś tam bogactwo ma ;) :D

Nic nie pokręciłam. Większość rzeczy gotuję w szybkowarze. Więc jakby Ci to obrazowo napisać - rolady wołowe. Wrzucam obsmażone, zamykam szybkowar, rośnie ciśnienie, co trwa z 20 minut, może góra 30, wyłączam gaz a to się dalej gotuje pod ciśnieniem przez kolejne pół godziny i mam mięso, które rozpływa się w ustach ;P Golonko gotuje się godzinę ;P, bigos też. Albo jak gotuję ziemniaki, to na górze gotuję kalafior, brokuły itp, więc używa się jednego palnika. Takie cuda wymyślili ;P Garnki kupiliśmy 15 lat temu, za kupę kasy ale nawet przy samym gazie widać,że dawno się zwróciły (do smażenia mięsa nie używam żadnego tłuszczu, kolejna oszczędność..)

Gość Kokunia to patologia
pracuje na miotle albo biedronce i zgrywa wielką panią:D życie jej dzieci to wegetacja, tak samo jak jej, była biedna i jest dalej to kolejny przykład, że biedacy z biedy nie wychodzą, z umysłowej też. Nic się nie nauczyła, życie jej nic nie nauczyło, swoim dzieciom zgotowała taki sam los jak miała ona sama.

Gość gość
Ryby- nie musi byc od razu łosoś co 2 dzien. Z reszta ryba kosztuje tyle co dobre mieso, wiec zamiast schabowego mozna raz na tydzien zjesc dorsza... WODA MINERALNA 0 niczym sie nie rozni od kranowki,MOja ciocia, ktora jest specem od chemi, pije tylko kranowke bo nie w ktanach plynie nam taka sama woda jak butelkowana. PObierana z roznych miesjc i poddawana roznych procesom oczyszczania. Mozna jeszcze sobie dokpic filt do wody i filtrowac kranowke, zwroci sie po miesiacu kupowania wody w butelkach. BRAZOWY CHLEB- jest bariowny karmelem, wiec pojechalas kolezanko :D Pewnie chodzilo Ci o ciemny po prostu, ktory w sklepach tez jest podbarwiany i wcale nie jest taki zdrowy. Jak sobie sama nie upoieczesz, to nie kupisz dobrego chleba.A koszt mąki i zakwasu jest nieduzy. NIABIL jest akurat tani wszedzie KOLEZANKOM sie za duzo wydaje z ta plytka wyobraznia

O córka własnie mi powiedziała ze pranie się skonczylo i chce mi pomoc rozwiesic- Ale chwilka przeciez ja jestem dziadem i nie mam pralki piore na podworzu w Centrum Warszawy i wielkiej metalowej misce i nie stac mnie na proszek wiec piore cholera w mydlinach po kąpieli!!!!!!! 2013-07-24 13:46:51 [zgłoś do usunięcia] tak z ciekawości ?// Jak taka Ciekawa kobietka z ciebie to proszę Czynsz - 300zł mieszkanie ma nie całe 50m2 (zdziwieni że nie 20m2 hehehehe) mieszkam koło Złotych Tarasów Gaz - do 40zł Prąd- nie przekracza 200zł gdzie prad i gaz co 2 msc sie placi a nie co msc ?Internet i telefony moj i meza -120zł na jedzienie nam idzie około 2 tys msc no i proszę 1000zł zostaje na cos przyjemnego dla dzieci bo sa na pierwszym miejscu i dla nas tez ZATKAŁO to prosze juz nie podniecac sie moja biedota bo nie jest mi aż tak biednie a zapomnialam, dodac ze w tych 2 tys na jedzenie mieszcza sie pampersy dla 2 msc synka i chusteczki i kremy

Gość gość
MOGE WTRACIC musze mamie powiedziec, zeby sobie garnki zmieniła. Szybkowar jeden wystarcza Ci ?

Gość gość
no to kup dorsza i zrob obiad dla 5 osobowej rodziny plus dobra salatka....koszt niemaly schabowe tez kosztuja...podejrzewam, ze maz zje minimum dwa takie kotlety i tak caly miesiac podlicz....5 osob w rodzinie...troche wyobrazni

Ja pierdziele, miliony ludzi wychowuje się bez brązowego chleba, brązowego ryżu i brązowego cukru i uwierz mi - są zdrowi ;P Ja akurat piekę w tygodniu kilka chlebów na zakwasie i uwierz mi - są o niebo zdrowsze niż nawet najdroższy ciemny chleb z marketu ;) Kto powiedział,że z ryb zdrowy jest tylko dorsz czy łosoś? uwierz mi, śledzie, makrela, flądra nie są wcale mniej wartościowe ;P Też dostarczają niezbędnych kwasów tłuszczowych :D Nie, człowiek nie potrzebuje wody mineralnej niegazowanej. Może się napić herbaty, kompotu i wody z sokiem swojskim, którego nie kupisz w sklepie, a ja mam pół szafy :P Mięsa piekę, wędzę i gotuję do chleba, więc też uważam,że moim dzieciom życia nie skracam kupując niby szynkę prosto z wędzarni w sklepie ;P

Gość gość
a to wy nawet samochodu nie macie? to czym jezdzicie do przychodni albo na zakupy albo z dziecmi np nad wode?

6 litrowy szybkowar jest w sam raz na 6 osób. Moja mama ma 3 litrowy na 2 osoby. Ale taki mały jest bez sensu jak się właśnie chce zrobić bigos, leczo czy mężowi golonkę od czasu do czasu ;p Więc potem wychodzi na to, że garnek ode mnie pożycza :D

Kokunia,uśmiałam się :) Dobrze piszesz. 2013-07-24 13:58:54 [zgłoś do usunięcia] gość A to teraz każdy auto musi mieć,co? Aby na pokaz ;) No popatrz ja jestem w trakcie,ale coś zdać nie mogłam.....ale muszę być głupia :P Bo tutaj to wy takie mondreeee jesteście(tak mądre,ale w stosunku do was będzie mondreee) :) Bo zaraz się przyczepią,że błąd zrobiłam :D

Gość gość
no piec osob i co ?? trzeba dokpic wiecej , moze 2 wiecej schabowe i juz, bo dzieci jedza zazwyczaj mało ( zalezy od wieku ) a moj syn np jest niejadkiem i nie je prawie nic.Skubie jak ptaszek. Wypasiona sałatka to niby jaka ? bo salatki zawsze uwazalam za tanie dania, wrzucasz gotowce mieszasz i juz.

Gość gość
Ludzie w mieście mają przychodnię blisko domu, tylko na wsi trzeba jeździć do lekarza autem ;)

mogę wtrącić słówko I patrz,jak biednie żyjesz :( ;) hehe bogaczki z kafeterii :P

Gość gość
zostaje wam tysiac ( nie macie samochodu przy tym ) i z tego tysiaca dla Ciebie nic nie zostaje....bo trzeba ubrac dzieci, zabrac je minimum raz w miesiacu na jakis wypad, ty z mezem chyba do kina juz nie wychodzisz bo to koszt w warszawie i siedzicie non stop z dziecmi a gdzie fryzjer minimum raz na dwa miesiace? kosmetykow tez nie uzywasz? a maz ile ma z tego tysiaca dla siebie na ubrania ? gazet tez nie czytacie?

Gość gość
WY BOGATE DZIEWECZYNY zamiast wyobrazac sobie wielodzietne rodziny, wyobrazcie sobie ze kupujecie w skepach gowno, nawet jak słonoza to płacicie. Jak wyznacznikiem zamoznisci i dobrej diety jest woda butelkowana i brązowy chleb ? A czytała jedna z druga kiedys etykiete na tym chlebie ?

A moja przyjaciółka z mężem,sprzedali auto. Za dużo ich kosztowało. Taniej wychodzi,jak mąż jeżdżi autobusem(blisko ma). A tak im nie potrzebne. O k***a ,a ja jeżdżę autobusem nad wodę :O

Gość gość
moge wtrącic słówko - masz rację z tymi rybami, śledź nawet lepszy bo ma bardzo dużo dobrych tłuszczów i jest nasz, a łososie i wiele innych drogich ryb hodowlanych często jest bardzo "polepszonych" chemicznie. Te wszystkie szczekaczki niech sie trochę uspokoją bo aż przykro czytać. Wyobraźcie sobie, że racjonalnie gotując dla 5 osób jest nie wiele drożej niż dla 3. a jak jeszcze kobieta nie ma 2 lewych rąk to wogóle super. No która z krytykantek ostatnio pierogi lepiła?

Gość gość
Jeszcze zalezy gdzie kto mieszka bo jak na wsi, to ludzie maja wlasne warzywa i owoce czasem nawet wlasne zwierzeta na rosól czy obiad niedzielny. I stac ich nawet na 20 dzieci