Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skrzaciczi

jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę?

Polecane posty

Gość skrzaciczi

Mam pytanie - jak w temacie :) 04.07.13 skończyłam brać tabletki antykoncepcyjne tzn. odstawiłam je już. 06.07 dostałam okres. 17.07 (okres płodny) kochałam się ze swoim facetem no i miał wytrysk we mnie (nieplanowany), z tego co mówił tylko trochę, ale cóż... od dwóch dni pobolewa mnie jajnik i strasznie bolą sutki. a 27.07 powinnam mieć miesiączkę no i dochodzimy do sedna - jakie jest prawdopodobieństwo że zaszłam w ciążę? stresuje nas to trochę bo nie planowaliśmy jeszcze dziecka, proszę kogoś o odpowiedz.

Gość Faithy_
W przypadku odstawienia pigułek, po zakończonym cyku (tj. po okresie) przestajesz już być "chroniona" przed ciążą. Dlatego w Twoim przypadku możliwość zajścia w ciążę jest spora, zwłaszcza jeśli nie zastosowaliście żadnego (alternatywnego) zabezpieczenia. Ryzyko to zwiększa się znacznie, jeśli dodatkowo miałaś wtedy dni płodne. Pozostaje Ci już tylko czekać na miesiączkę, a jeśli nie przyjdzie - wykonać test. A na drugi raz uważać.

Gość gość
Jak można być tak głupim? Skoro nie planujecie dziecka, to dlaczego współżyjecie bez zabezpieczenia?

Gość gość
Zajscie w ciąże jest 101%