Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Aborcja w Polsce powinna być legalna, darmowa i ogólnodostępna

Polecane posty

Gość gość
Krótkie cykle tzn? a czym się zabezpieczałaś do tej pory?

Gość sytkaspytka
22-23 dni,do tej pory gumy

Gość sytkaspytka
no ja tez mysle,ze powinna byc taka mozliwosc,z tym,ze nikt mi za antykoncepcje nie placi,wiec nie oczekuje zeby mi placili za aborcje. wystarczy zeby bylo to legalne.

Gość gość
Witam. Poddałam się aborcji w kraju, w którym jest to legalne. Niezbyt przyjemne przeżycie, ale spotkałam się z dużym wsparciem i wspaniałą opieką. Zawsze będę wdzięczna losowi, że miałam taką możliwość i nie musiałam korzystać z usług polskiego podziemia aborcyjnego.

Gość gość
Zabicie małego człowieczka powinno być legalne ? k***a to nie dziecka wina że potencjalnym rodzicom chciało się p*******ć bez możliwych konsekwencji

Gość gość
nono a ciekawe czy jesteś świadoma jak taki płód był fragmencik po fragmenciku rozrywany. A zresztą większość ludzi coraz częściej jest gorsza od zwierząt. Śmiało r***ajcie się z kim popadnie potem zabijajcie - kiedyś życie wystawi rachunek

Gość gość
nie mówimy tu o zabijaniu dzieci tylko o usunięciu wczesnej ciąży :p

Gość gość
to niech lekarze wydobywają te "dzieci" w całości a ty je potem odchowasz :p nawet jak masz taki negatywny stosunek do seksu to pomyśl o tych, co nie chciały tylko zostały zmuszone a tacy jak ty chcą je teraz znów zmusić do pełniania funkcji inkubatora przez 9 miesięcy a co za tym idzie zrujnowanie psychiki, utratę pracy itp...

Gość gość
Nie uważam, że zabiłam kogokolwiek. Po prostu wyprosiłam płód ze swojej macicy. To nie moja wina, że nie mógł przeżyć na zewnątrz. Jeśli właściciel mieszkania wypowie komuś umowę, to nie znaczy, że zabija tą osobę, prawda? Nawet jeśli niezaradny człowiek nie jest w stanie znaleźć innego lokum i zamarznie na śmierć. Takie życie.

Gość gość
http://www.youtube.com/watch?v=DZf9I0zVT-U obejrzyj sobie , do miażdżenia główki dochodzi w drugiej części dopiero. A co do g****u, to żaden k***a pseudo mężczyzna nie powinien żadnej kobiety do niczego zmuszać, ale sory ile razy widziałam jak jakaś n******a klientka pchała się na kolana do faceta a ta dziewczynka oczywiście tak ubrana że d**a i cycki na wierzchu - tak niektóre laski chodzą do klubów - k***a kobiety też powinny myśleć. A tutaj na kafe najczęściej jest tak że ona zdradziła męża i ma problem:P Do seksu nie mam negatywnego stosunku ale należy brać odpowiedzialność za swoje czyny :P

Gość gość
Ja miałam wczesną aborcję za pomocą tabletek. Zarodek wyszedł w całości, nie był rozrywany na kawałki.

Gość gość
wez ty idioto,nie zwalaj winy za g***t na kobiety. obojetnie jak jest ubrana i co robi,to facet decyduje zeby wsadzic jej sila kutasa,wiec on za to odpowiada.

Gość gość
Idź na podwiązanie jajowodów - to zapewni trwałą antykoncepcje :) będziesz mogła r****c sie z każdym i wszędzie ;)

Gość gość
k***a powtarzam żaden PSEUDO mężczyzna nie powinien żadnej kobiety do niczego zmuszać - umiesz czytać ??? Ale skoro wiadomo że jest tylu zboków to mimo wszystko kobieta również mogłaby pomyśleć :P

Gość elsiee
wszystkie te agresywne "obrończynie życia" to wyposzczone zakonnice, brzydkie jak noc katechetki i oazówki oraz księża. O kontynuacji ciąży powinna decydować wyłącznie kobieta. To jej brzuch i nie jest własnością episkopatu. Aborcja powinna być dostepna na żądanie do określonego progu. I niech tu nie bełkoczą nawiedzeni o zabijaniu. Może pochylcie się poyeby nad dziećmi katowanymi, zabijanymi, porzucanymi. Ale klechów narodzone już nie interesują.

Gość gość
a czym sie rozni pseudo mezczyzna od prawdziwego mezczyzny? to tylko stereotyp i bzdura,ze istnieja jakies oddzielne grupy dobrych i zlych mezczyzn. kazdy facet jest zdolny do g****u,przeciez g***t to jest plaga, w kazdym momencie gwalcona jest kobieta,i wiekszosc nie na imprezie w klubie,ale we wlasnym domu,przez ojca,meza,brata,znajomego. i nie wyuzdane z dekoltami po pas,a ciche szarobure myszy,ktore nie sprawia klopotu i nie zglosza faktu na policje. a podczas wojen skad tyle g***tow? zolnierze to same zboki? nie! to tacy sami faceci jak kazdy inny ,tylko okolicznosci wyzwalaja w nich poczucie bezkarnosci.

Gość valentinka<3
Tez sie skrobalam,pozniej nie moglam zajsc w ciaze. Adoptowalismy rodzenstwo-dwie siostrzyczki. Jestem szczesliwa,mam rodzine. Mysle,ze gdyby nie ta aborcja to moje coreczki moglyby nie miec teraz domu, mysle ze Bog tak to zaplanowal.

Gość gość
No dzięki za porównanie mnie do brzydkiej jak noc zakonnicy :P A urodzić i oddać do adopcji to już nie łaska ??

Gość gość
Podobno w wojsku chłopaki dostają brom :) tylko nie wiem ile w tym prawdy :P

Gość gość
myslisz,ze to tak latwo,urodzic i oddac? juz podczas porodu wydzielaja sie hormony,zeby zbudowac wiez miedzy dzieckiem a matka.a pozniej cale zycie myslec,co sie dzieje z twoim dzieckiem. sam porod to tez nie bulka z maslem

Gość gość
Wspaniale by było, gdyby każdy pieprzył się z głową, ewentualnie żeby przy wpadce okazywał się bohaterem i dzieciaka wychował na porządnego obywatela, ale przecież wiadomo, że tak nie było i nie jest, nie zanosi się na to, żeby tak kiedyś miało być. Więc jaki jest, do chvja, sens w powtarzaniu po raz setny, że "trzeba brać odpowiedzialność za swoje czyny"? Jak już ludzie chcą kłapać mordami o w jałowej dyskusji o aborcji to niech chociaż zaczną w końcu dyskutować o realnej sytuacji zamiast ciągle rzucać "oryginalnymi" tekstami o tym jak powinno być.

Gość gość
Ha poród widziałam kilka razy na ćwiczeniach - na studiach oczywiście i sory za szczerość ale dla mnie jest to coś obrzydliwego. Ale popatrz, skoro podjęła decyzje o zabiciu to decyzja o oddaniu do adopcji naprawdę taka ciężka ??

Gość gość
tak,oczywiscie, w ciazy zaczynasz czuc ruchy dziecka,przywiazujesz sie do niego.to nie jest tak,ze rodzisz,idziesz do domu i zapominasz

Gość gość
a może ja nie chcę być inkubatorem? Może nie chcę narażać swojego zdrowia na szwank po to żeby ktoś inny mógł spełniać swoje kaprysy i marzenia o dziecku? Może nie chcę ponosić kosztów finansowych ciąży? Zapłacisz mi za lekarza, medykamenty, witaminy, badania, odzież ciążową? Jak nie to spadaj i nie odmawiaj innym wyboru zgodnie z własnym sumieniem i potrzebami.

Gość gość
aborcja to odrzucenie odpowiedzialności z kobiety tylko i wyłącznie

Gość gość
aborcja to wlasnie przyjecie odpowiedzialnosci,jak nie mam warunkow na dziecko to nie sprowadzam go na swiat i pozniej wyciagam reke,zeby panstwo je utrzymywalo ktos napisze,ze moglam nie uprawiac seksu,albo lepiej sie zabezpieczac. no moglam,ale czasu nie cofne i musze przyjac na klate aborcje.

Gość gość
Mam nadzieje że ogólnie nie planujesz macierzyństwa w przyszłości ponieważ prawdopodobnie nie będzie ci już dane. I sory ale ja mam na co i na kogo wydawać swoje pieniądze ;p

Gość gość
na klatę przyjmujesz fajfusa skoro dla Tobie podobnych to zwykły zabieg kosmetyczny to gdzie tu miejsce na negatywne konsekwencje dla psychiki?

Gość gość
jakby przyjęła fajfusa na klatę to by nie zaszła w ciążę :p ty w ogóle wiesz skąd się biorą dzieci ? :D

Gość gość
jakoś żaden obrońca życia poczętego nie deklaruje tutaj pomocy rzeczowej, finansowej, w opiece nad dzieckiem itd.... a tacy dobrzy jesteście, bogobojni, uczciwi... ciekawe...