Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Aborcja w Polsce powinna być legalna, darmowa i ogólnodostępna

Polecane posty

Gość gość
Kiedy bije juz serce ????

Gość gość
Ale czemu darmowa? Wiele chorób nie jest leczonych za darmo czemu więc aborcja, która nie jest chorobą miałaby być darmowa? Już chyba do antykoncepcji refundację dorzucić a nie finansować cudze skrobanki. idiotyczny pomysł. Na przyszłość precyzuj pojęcie aborcja bo ono tyczy się także 9 miesięcznego płodu.

Gość gość
Kiedy bije juz serce ????

Gość gość
Żeby nie być w ciąży nie trzeba 100% antykoncepcji. Nie wmawiaj sobie jedna z drugą. Kobieta jest płodna zaledwie kilka dni.

Gość monizt
W 3 tyg.juz bij serce.powstaje uklad nerwowy.

Gość sytkaspytka
a ja mysle, ze powinna byc legalna,ale niekoniecznie darmowa sama usuwalam,dalam 2 i pol tysiaca, ale pieniadze zawsze sie zalatwi,z mysla,ze to smieszne grosze w porownaniu z wydatkami na dziecko normalnie usunelabym taniej tabletkami,ale bylo juz za pozno(piguly dzialaja do 9-10 tygodnia)

Gość gość
Hihi przeplacilas,mi zeszlo po tabletkach w 16 tygodniu.

Gość sytkaspytka
jaaasne,a co zrobilas z plodem?

Gość hzugtji
te k***y co usuwaja powinny usuwac zaraz cala macice !!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
jakim płodem przecież ro wg was zlepek komórek?

Gość gość
Nic, a co mialam zrobic? Pojechalam do szpitala i tam mnie czyscili. I juz sie zajeli tkanka ciazowa. Wpisali mi poronienie do karty

Gość sytkaspytka
dla mnie to plod, nigdy nie pisalam,ze to zlepek komorek,nie wymyslaj hehe

Gość sytkaspytka
hmm to mialas szczescie, ale ja juz odzalowalam te pieniazki,bylo minelo,i tak pewnie bym na glupoty wydala

Gość gość
ANTYKONCEPCJA powinna byc darmowa.

Gość gość
A zmądrzałaś chociaż po tym?

Gość gość
A niby dlaczego antykoncepcja powinna być darmowa? Nawet leki ratujące życie nie są darmowe a jedynie refundowane w mniejszym lub większym stopniu.

Gość sytkaspytka
a czy aborcja to zabieg zwiekszajacy iq? bo ja myslalam ze to usuniecie plodu

Gość na BOGA
___Zarodek 3-tygodniowy ?powstają zawiązki serca i centralnego systemu nerwowego ---------------------- ? Zarodek 4-tygodniowy ?mierzy 3 do 4 mm, można już odróżnić zawiązki oczu i kończyn. -------------------- ? Zarodek 5-tygodniowy ?długość 11 do 14 mm, serce przemieszcza ---się do środka ciała, wykształcają się ramiona i nogi ----------- ? Zarodek 6-tygodniowy ?mierzy 21-23 mm, wykształcają się uszy i oczy .................. ? Zarodek 7-tygodniowy ?długość 31 mm, tworzą się podniebienie i palce .............. ?.................. Zarodek 8-tygodniowy ?pojawiają się małżowiny uszne ................. ? Płód 12-tygodniowy ?mierzy już 9 cm i waży 48 g. Widoczne są zewnętrzne narządy płciowe. Zaczyna przypominać miniaturowego człowieka. Od tej pory nazywamy go płodem.

Gość sytkaspytka
no widzisz potwierdzilo sie ze to byl plod bo usuwalam po 12 tygodniu

Gość gość
aborcji chcą zwykle puszczalskie by pozbywać się "problemu" i nie brać odpowiedzialności.

Gość gość
o łał jak sie bardzo interesowałaś konsekwencjami bzykania że ci 12 tygodni zeszło jak nie więcej. Tak aborcja powinna sprawiać że człowiek mądrzeje i myśli przed a nie po. Ale może przy 5 dojdziesz do takowych wniosków

Gość gość
Tak,puszczalskie pozbywaja sie problemu, bo facet z ktorym sie puscily bardzo chetnie by wychowal dzieciatko,ma lzy w oczach jak sie dowie o skrobance i cierpi do konca zycia.

Gość gość
na puszczalskie suki, które nie myślą wcześniej tyko dopuszczają się aborcji powinno stosować się bezpłatną i przymusową eutanazjęi byłoby po problemie.

Gość gość
Niektórzy faceci chcą kiedy wy nie chcecie ale dla was to też żaden argument wiec nie błaznuj.

Gość sytkaspytka
ja sie akurat puscilam z wlasnym mezem hehe to moja sprawa kiedy usunelam, ale wiecej juz nie bede raczej,bo teraz staramy sie o drugie dziecko

Gość gość
spoko jak ten zarodek wedlug katoli to dziecko , to niech je wytnal w tym 3-12 tyg a noz moze drugi einstein bedzie 🖐️

Gość gość
faceci chca kiedy kobieta nie chce? to jakis ulamek procenta.nie znam kobiety,ktora usnelaby majac wsparcie mezczyzny.wiec nie wybielajcie puszczalskich facetow,ktorzy chetnie sie pruja,ale odpowiedzialnosci nie chca przyjmowac. wiadomosc dla wszystkich facetow: jesli wkladasz fiuta to moze byc z tego dziecko! dodatkowo uwazam,ze z wieksza odpowiedzialnoscia wiaza sie wieksze prawa. a jako,ze ciaza bardziej obciaza kobiete,to ma ona wieksze prawo zdecydowac czy urodzic czy nie. jesli chce to moze wziac pod uwage zdanie faceta,ale to juz jej dobra wola.

Gość gość
Mąz nie mąż ale widać takie samo pustogłowie że bez zabezpieczenia. Skoro twoja sprawa to po co się chwalisz? Zdecyduj się.

Gość gość
Tak tylko może napisać facet który za grosz nie ma szacunku do kobiety. Bo pewnie chciałby żeby była,,dostępna" zawsze i wszędzie bez konsekwencji. Masakra.....................

Gość sytkaspytka
a skad ty wiesz czy bez zabezpieczenia czy z zabezpieczeniem? znasz jakas antykoncepcje skuteczna w 100%?