Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Aborcja w Polsce powinna być legalna, darmowa i ogólnodostępna

Polecane posty

Gość gość
Do najbardziej rozpowszechnionych konsekwencji dotykających kobiety po aborcji należą m.in.: pęknięcie szyjki macicy, perforacja, czyli przedziurawienie macicy, zarośnięcie szyjki macicy, infekcje bakteryjne (m.in. zapalenie otrzewnej), nowotwór szyjki macicy i jajnika. Po aborcji rośnie też o 30 proc. ryzyko zachorowania na raka piersi.Usunięcie dziecka ma również wpływ na przebieg kolejnych ciąż. Znacznie częściej niż u kobiet, które nie przeprowadzały aborcji, pojawiają się poronienia, przedwczesne urodzenia, konflikt serologiczny, wrodzone wady noworodków czy ciąże pozamaciczne. Konsekwencją spędzenia płodu może być też odklejenie się łożyska, a nawet bezpłodność. Czyli bez obaw jest duża szansa że problem niechcianego dziecka już nie pojawi się w Twoim życiu.

Gość gość
nie planuje macierzynstwa w przyszlosci bo mam juz tyle dzieci,ile sobie zaplanowalam(dwoje) insynuujesz,ze kobiety po aborcji nie moga wiecej zajsc w ciaze? pudlo,wiekszosc nie ma z tym problemow. zreszta ja bym byla nawet zadowolona jakbym nie mogla juz miec dzieci.

Gość gość
no i jak to w końcu jest ze zgwałconymi kobietami? Bo też nie widzę tu rzeczowych wypowiedzi...

Gość gość
"Czyli bez obaw jest duża szansa że problem niechcianego dziecka już nie pojawi się w Twoim życiu." - mam taka nadzieje :)

Gość gość
a po uno nie sądzę, że aborcja będzie przez kobiety traktowana jako ostateczność np ze względu na skomplikowaną sytuację tylko jako zwykła antykoncepcja

Gość gość
Jeśli dla ciebie decyzja o aborcji to decyzja o zabiciu, to rozumiem że tak samo spokojnie dyskutowałabyś sobie z osobami, które przyznałyby się, że zadźgały własną matkę lub kogokolwiek innego? Skoro wszystkie kobiety po aborcji to takie psychopatki, że oddanie dziecka miałoby być dla nich pestką. Dla dziewczyny, która usuwa zazwyczaj już łażenie w ciąży, obnażenie tego faktu przed rodziną, znajomymi, urodzenie dziecka to jakaś niewyobrażalna abstrakcja. Uruchom wyobraźnię, inteligentko.

Gość gość
HA a niby z jakiej racji mam płacić za Twoje chwile przyjemność ?? pukni się w łeb :P

Gość gość
aborcja nigdy nie bedzie traktowana jako antykoncepcja(przynajmniej przez wiekszosc), zbyt duze mozliwe skutki uboczne i zbyt duza upierdliwosc

Gość gość
HA a niby czemu chcesz w takim razie decydować co zrobię :p

Gość gość
nie wiem w jakim towarzystwie się obracasz jeszcze nie spotkałam takiej osoby która zadźgała swoja matkę :P Szkoda mi tych maluszków one nikomu nic nie zrobiły :( ale dla większości tu obecnych to normalny kosmetyczny zabieg :/ Ale racja po co ja się produkuje wasze życie :P

Gość gość
znane są konsekwencje aborcji te psychiczne i te fizyczne i jak Wy sobie wyobrażacie sytuację, że prawo pozwoli na tego typu zabiegi? jak by to sie miało mieć do całości prawa?

Gość gość
przy aborcji kobieta jest bardziej ludzko traktowana niz przy porodzie, moze tym sie zajmijcie a potem karzcie rodzic.

Gość gość
Jak kobiety chcą się puszczać to niech mają legalną aborcie i niech pozbywają się problemu jak chcą.

Gość gość
Yyyy ale co ma do tego fakt obracania się w towarzystwie i spotykania osób, które zadźgały własną matkę? To czysto teoretyczne stwierdzenie, skoro szafujesz tekstami o zabijaniu to powinnaś być konsekwentna, ale zapewne jednak trudno by ci było wstawiać uśmieszki w rozmowie z kimś kto przyznał się, że kogoś zadźgał, czyż nie? Ach, no i jeśli twierdzisz, że oddanie dzieciaka jest łatwe to może też się jakoś inteligentnie ustosunkujesz do kontrargumentów?

Gość gość
Ty i tak nie p*****asz, więc tak gorliwie nie lobbuj za

Gość gość
to było do tego z

Gość gość
Obroncy zycia powiedzcie lepiej dlaczego tak jest, ze kobieta rodzaca traktowana jest jak zlo konieczne, czesto ponizana, rodzaca w bolach bo znieczulenie mimo ze istnieje w polskich szpitalach jest abstrakcja a potem jeszcze facet zdradzi bo juz cialo nie takie jak przed ciaza. A moja znajoma miala aborcje, gdzie personel mily, znieczulonko, zachowana intymnosc, tu szukajcie problemu. Ja wiem ze te dwie sprawy to zupelnie co innego, ale dlaczego dzien przyjscia na swiat dziecka zamienia sie w koszmar choc przy odrobi9nie checi mozna by pozwolic rodzic po ludzku

Gość hahahahahah
a może większość z was nie wie nawet kto jest tatusiem

Gość gość
czemu prawo mialby nie zezwolic na aborcje? w wielu krajach zezwala i swiat sie nie zatrzymal,zycie toczy sie dalej.

Gość gość
"a może większość z was nie wie nawet kto jest tatusiem" - a moze masz budyn zamiast mozgu?

Gość gość
a znacie jakies domowe metody?

Gość elsiee
do poyebanych "obrończyń zycia" zamiast p*******ć o konsekwecjach aborcji - rzekomym syndromie , rusz niedomyty tyłek i idź popracować w zakładzie dla ciężko upośledzonych dzieci, bezwładnych, leżących w odchodach, czasem agresywnych. A potem p*****l te swoje głodne kawałki. A co powiecie świry o 11-lATCE zgwałconej przez krewnego? Poród dla niej jest śmiertelnym zagrożeniem. I co, ma zdechnąc i urodzić? A poza tym jakaś bladź tu napisała - "a nie laska urodzić i oddać do adopcji" tepa dzido KAŻDA ciąża jest też zagrożeniem dla kobiety. Szczególnie w tej zatęchłej Polsce, pełnej bezdusznych lekarzy i pielęgniar.

Gość gość
te upośledzone, bezwładne i agresywne dzieci urodziły kobiety które chciały urodzić, rusz ten głupi łeb czasami

Gość gość
skad wiesz,ze chcialy urodzic? moze po prostu nie mialy kasy na aborcje

Gość gość
to nie zmienia faktu, że jak kobieta zechce urodzić agresywne, obesrane i upośledzonie dziecko to je urodzi i gdzie tu widzisz rozwiazanie problemu obesranych i upośledzonych i do tego agresywnych dzieci?

Gość gość
moze lepsza opieka,skoro takie zasrane siedza

Gość elsiee
gdyby poddały się badaniom prenatalnym (tępionym prze katołectwo) i podjeły decyzje o usunięciu uszkodzonego płodu - mniej byłoby tych nieszczęśliwych dzieci.

Gość gość
Ja po prenatalnych usunelam downiątko

Gość gość
skąd wiesz, że są nieszczęśliwe? no i kolejna kwestia skoro aborcja ma być aktem miłosierdzia wobec tych obesranych dzieci to czy kobieta decydujaca się urodzić takie dziecko postępuje niemoralnie i czy powinna ponosic dodatkowe konsekwencje swojej bezduszności?

Gość gość
tak czy siak poniesie konsekwencje. jesli odda to dziecko to beda ja dreczyc wyrzuty sumienia i niepokoj co sie z dzieckiem dzieje. a jak zdecyduje sie je wychowac to jej zycie bedzie bardzo trudne. szczegolnie w tym kraju, niepelnosprawne dziecko to katorga