Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Aborcja w Polsce powinna być legalna, darmowa i ogólnodostępna

Polecane posty

Gość gość

Tak uwazam. Jestem facetem

Gość gość
Wtedy to kobiety by się puszczały jeszcze bardziej. Nawet nie wiedziałbyś ile razy pod rząd zostałeś zdradzony.

Gość w tych czasach coraz trudniej
dodaj jeszcze, że chetnie będziesz opłacać z własnej pensji te "zabiegi"

Gość gość
zgadzam się

Gość gość
za małe podatki? chcesz wyższych? przy okazji zwolnić ludzi w myślenia? Ty opłacisz z podatków skrobanki, a idioci zaoszczędzą na gumkach :D

Gość gość
Mogę doplacać co za problem? Byłoby mniej samotnych matek. Dopłacamy do roznych durnot wiec kilkanascie milionow nie robi roznicy. Na pewno wiecej zaoszczedzimy na zasiłkach, becikowych etc

a co ma do tego becikowe idioto?

Gość gość
oczywiscie każdy narzeka, jakie to męskie....

Gość gość
bzdura, nic nie zaoszczędzisz, bo po prostu zwiększy się liczba niechcianych ciąż, tak jak jest np. w USA, gdzie jest dostępna darmowa aborcja i co? jest tam całe mnóstwo samotnych matek, jak to możliwe? przecież jest darmowa aborcja. Jak to wytłumaczysz?

Gość gość
bzdura, nic nie zaoszczędzisz, bo po prostu zwiększy się liczba niechcianych ciąż, tak jak jest np. w USA, gdzie jest dostępna darmowa aborcja i co? jest tam całe mnóstwo samotnych matek, jak to możliwe? przecież jest darmowa aborcja. Jak to wytłumaczysz?

w pierwszej chwili pomyślałem, że jesteś po prostu idiotom który myśli, że jak aborcja będzie legal to tacy jak Ty będą mogli r****ć wszystko co się nawinie a kobiety chętnie będą się skrobać (durne myślenie w huj) jednak po dłuższym namyśle sądzę, że jesteś jednak durna babą

Gość prawiczandra82
Dziewczyny powinny być wstrzemiężliwe a nie z obcymi facetami seks. Albo seks grupowy. Jak nie jest gotowa na dziecko to niech nie uprawia seksu

Gość gość
samotne matki to puszczalskie, których nie stać na skrobankę.

Gość gość
autorze popieram Cie, prawda jest taka ze kto chce to i tak ciaze usunie i jest to bardzo proste

no to faceci nie gotowi na dziecko też nie powinni uprawiać seksu :p piszecie tak jakby to kobiety same ze sobą sie bzykały :D Patrzecie obiektywnie troche

Gość gość
Naprotechnologia – szansa na dziecko bez in vitro?i vitro kalecy dzieci

Gość gość
Lars Ulrich* jesteś lezbijką

Gość gość
aborcja.web-portals.pl Zdjęcia zamordowanych dzieci Jak bardzo niedojrzałą , chorą lub skrzywioną psychikę trzeba mieć aby dopuszczać się takich czynów, aby je popierać i krzyczeć dookoła, że kobieta ma prawo decydować czy dokona aborcji czy nie. Przecież to nawet nie jest chore – to jest demoniczne! Żadna matka nie powinna nawet dopuszczać takiej myśli, że chce zamordować swoje nienarodzone dziecko masakrując je w taki barbarzyński sposób. Ten kraj jest coraz bardziej chory i chyli się ku upadkowi – skoro potrafimy skazać człowieka za to, że znęca się nad zwierzętami a debatujemy nad legalizacją aborcji to jest to chyba jakieś nieporozumienie zrodzone w chorych umysłach, czy człowiek nie jest o wiele więcej wart niż zwierzę! Z pewnością chore umysły nie widzą na tych zdjęciach zamordowanego i zmasakrowanego człowieka. Apeluję jednak do tych wszystkich którym zostało choć trochę zdrowego rozsądku aby nie godzili się na taki stan rzecz

Gość aborcja.web-portals.pl
Zdjęcia zamordowanych dzieci Jak bardzo niedojrzałą , chorą lub skrzywioną psychikę trzeba mieć aby dopuszczać się takich czynów, aby je popierać i krzyczeć dookoła, że kobieta ma prawo decydować czy dokona aborcji czy nie. Przecież to nawet nie jest chore – to jest demoniczne! Żadna matka nie powinna nawet dopuszczać takiej myśli, że chce zamordować swoje nienarodzone dziecko masakrując je w taki barbarzyński sposób. Ten kraj jest coraz bardziej chory i chyli się ku upadkowi – skoro potrafimy skazać człowieka za to, że znęca się nad zwierzętami a debatujemy nad legalizacją aborcji to jest to chyba jakieś nieporozumienie zrodzone w chorych umysłach, czy człowiek nie jest o wiele więcej wart niż zwierzę! Z pewnością chore umysły nie widzą na tych zdjęciach zamordowanego i zmasakrowanego człowieka. Apeluję jednak do tych wszystkich którym zostało choć trochę zdrowego rozsądku aby nie godzili się na taki stan rzeczy.

Aborcja jest i pozostanie w nauczaniu Kościoła katolickiego morderstwem. Katechizm Kościoła Katolickiego mówi wyraźnie: 2270 Życie ludzkie od chwili poczęcia powinno być szanowane i chronione w sposób absolutny. Już od pierwszej chwili swego istnienia istota ludzka powinna mieć przyznane prawa osoby, wśród nich nienaruszalne prawo każdej niewinnej istoty do życia. Zanim ukształtowałem cię w łonie matki, znałem cię, nim przyszedłeś na świat, poświęciłem cię (Jr 1, 5). Nie tajna Ci moja istota, kiedy w ukryciu powstawałem, utkany w głębi ziemi (Ps 139, 15). 2271 Kościół od początku twierdził, że jest złem moralnym każde spowodowane przerwanie ciąży. Nauczanie na ten temat nie uległo zmianie i pozostaje niezmienne. Bezpośrednie przerwanie ciąży, to znaczy zamierzone jako cel lub środek, jest głęboko sprzeczne z prawem moralnym. Nie będziesz zabijał płodu przez przerwanie ciąży ani nie zabijesz nowo narodzonego. Bóg... Pan życia, powierzył ludziom wzniosłą posługę strzeżenia życia, którą człowiek powinien wypełniać w sposób godny siebie. Należy więc z największą troską ochraniać życie od samego jego poczęcia; przerwanie ciąży, jak i dzieciobójstwo są okropnymi przestępstwami44. 2272 Formalne współdziałanie w przerywaniu ciąży stanowi poważne wykroczenie. Kościół nakłada kanoniczną karę ekskomuniki za to przestępstwo przeciw życiu ludzkiemu. "Kto powoduje przerwanie ciąży, po zaistnieniu skutku, podlega ekskomunice wiążącej mocą samego prawa", "przez sam fakt popełnienia przestępstwa", na warunkach przewidzianych przez prawo. Kościół nie zamierza przez to ograniczać zakresu miłosierdzia. Ukazuje ciężar popełnionej zbrodni, szkodę nie do naprawienia wyrządzoną niewinnie zamordowanemu dziecku, jego rodzicom i całemu społeczeństwu. 2273 Niezbywalne prawo do życia każdej niewinnej istoty ludzkiej stanowi element konstytutywny społeczeństwa cywilnego i jego prawodawstwa: "Niezbywalne prawa osoby winny być uznawane i szanowane przez społeczeństwo cywilne i władzę polityczną. Owe prawa człowieka nie zależą ani od poszczególnych jednostek, ani od rodziców, ani nie są przywilejem pochodzącym od społeczeństwa lub państwa. Tkwią one w naturze ludzkiej i są ściśle związane z osobą na mocy aktu stwórczego, od którego osoba bierze swój początek. Wśród tych podstawowych praw należy wymienić... prawo do życia i integralności fizycznej każdej istoty ludzkiej od chwili poczęcia aż do śmierci". "W chwili, gdy jakieś prawo pozytywne pozbawia obrony pewną kategorię istot ludzkich, których ze swej natury powinno bronić, państwo przez to samo neguje równość wszystkich wobec prawa. Gdy państwo nie używa swej władzy w służbie praw każdego obywatela, a w szczególności tego, który jest najsłabszy, zagrożone są podstawy praworządności państwa... Wyrazem szacunku i opieki należnej mającemu urodzić się dziecku, począwszy od chwili jego poczęcia, powinny być przewidziane przez prawodawstwo odpowiednie sankcje karne za każde dobrowolne pogwałcenie jego praw". 2274 Ponieważ embrion powinien być uważany za osobę od chwili poczęcia, powinno się bronić jego integralności, troszczyć się o niego i leczyć go w miarę możliwości jak każdą inną istotę ludzką. Diagnostyka prenatalna jest moralnie dozwolona, jeśli "szanuje życie oraz integralność embrionu i płodu ludzkiego, dąży do jego ochrony albo do jego indywidualnego leczenia... Sprzeciwia się prawu moralnemu wtedy, gdy w zależności od wyników prowadzi do przerwania ciąży. Diagnostyka nie powinna pociągać za sobą wyroku śmierci".

Różne sprawy, różne komentarze W dziale tym będę opisywał pewne sprawy których moim zdaniem nie wolno zostawić bez komentarza. Z reguły postaram się tu ograniczyć tylko do tematyki aborcji, jednak nie wykluczam, że mogą się tu znaleźć wątki pokrewne. Zwolennicy aborcji biją kobiety na Manifie - zobacz video 2013-03-11 Ten film i artykuł dosadnie pokazuje ile warte jest życie kobiety i jej dziecka dla feministek i klinik aborcyjnych. Smutna historia o kobiecie którą zmuszono do dokonania aborcji zdrowego dziecka. Efekt tego taki, że matka również zmarła. Kobiety z fundacji Pro pokazały tą prawdę na manifie i zostały zaatakowane. Pełna treść artykułu na stronie: Zwolennicy aborcji biją kobiety na Manifie - zobacz video <- kliknij Otwórz oczy, Europo! 2013-01-30 Życie człowieka zaczyna sięod chwili zapłodnienia. Embrionu ludzkiego nie wolno więc niszczyć - orzekł Europejski Trybunał Sprawiedliwości w Luksemburgu. To podstawa do zorganizowania największej w historii akcji pro-life w Europie. I zmian w europejskim prawie. Trybunał Sprawiedliwości w Luksemburgu wydał bezprecedensowy wyrok, który stał się podstawą inicjatywy "Jeden z nas". Europejski Trybunał Sprawiedliwości w Luksemburgu orzekł, że ludzkie życie zaczyna się od poczęcia, nie wolno patentować jakiejkolwiek procedury, która zakłada niszczenie embrionów ludzkich czy wręcz tego wymaga Jak włączyć się do akcji "Jeden z nas" Wystarczy wejść na stronę www.jedenznas.eu wypełnić formularz podając swoje dane i gotowe. Satanizm nie przejdzie 2012-08-18 Ta sprawa mocno mnie zbulwersowała: Nie szukaj diabła w Demonie. Poszukaj Demona w sobie. (...) Twój Demon jest blisko! Gdy robisz coś, co Cię jara, czujesz, jak Twój Demon działa! (...) Zawsze marzyłeś o tym by je spotkać. Poznać bliżej. Tak blisko, jak tylko można… Mamy dla Ciebie super wiadomość! Demony Seksu są dziś z nami! Demon seksu to kawałek nieba na ziemi. (...) Przedstaw nam swojego Demona. A może masz ich w sobie kilka? Super!" Nie wiesz co to jest? Już tłumaczę: "Już wkrótce na ekranach naszych telewizorów oraz na tablicach reklamowych polskich miast pojawią się ociekające satanizmem oraz rozwiązłością reklamy napoju energetycznego "Demon", którego maskotką został znany bluźnierca Adam "Nergal" Darski. Wystarczy rzut okiem na oficjalną stronę internetową napoju, by zrozumieć, że tak obrzydliwej kampanii reklamowej w Polsce jeszcze nie było" Firma która chce wprowadzić ten napój energetyczny to Agros-Nova. Zachęcam do powstrzymania panoszącego się satanizmu i bojkotu napojów tej firmy: "Łowicz, Kotlin, Fortuna, Tarczyn, Krakus, Garden, Dr Witt, Pysio, Włocławek oraz Demon" Dodatkowo swój sprzeciw możesz wyrazić odwiedzając stronę: http://satanizmnieprzejdzie.pl/3.html http://www.petycjeonline.com/protest_przeciwko_satanizmowi_w_reklamach_agros-nova Wielodzietni solidarni - Wesprzyj poszkodowane rodziny przez powódź 2010-10-31 Co piąta rodzina w Polsce wychowuje troje i więcej dzieci.Żyje wśród nas milion rodzin wielodzietnych,wychowujących ponad 4 miliony dzieci,czyli co trzecie polskie dziecko. Fundacja Mamy i Taty podjęła współpracę ze Związkiem Dużych Rodzin 3+ i wspomaga zorganizowaną przez Związek wspólnie z CARITAS Polska i serwis www.familion.pl akcję "Wielodzietni Solidarni". Sytuacja rodzin wielodzietnych dotkniętych powodzią jest szczególnie trudna. Pomoc rządowa dla powodzian nie uwzględnia liczby domowników na utrzymaniu. Rozmiar potrzeb rodziny wielodzietnej najlepiej zna inna rodzina. Zależy nam na Państwa bezpośredniej pomocy rodzina - rodzinie. Zobaczcie Państwo, jak łatwo można pomóc. Na stronie www.familion.pl mogą Państwo poznać sytuację konkretnej rodziny, dowiedzieć się, czego dokładnie potrzebuje i zdecydować, jakiej pomocy udzielić. Dla osób, które wolą udzielić wsparcia finansowego istnieje możliwość wpłaty na konto Caritas, http://caritas.pl/platnosci zaznaczając w tytule wpłaty "Wielodzietni Solidarni". Wszystkich, a szczególnie tych, którzy nie mogą udzielić wsparcia prosimy o polecanie tej inicjatywy swoim znajomym. Każda Państwa aktywność będzie cenna dla potrzebujących rodzin! www.familion.pl Czadowa tablica - masz okazję pomóc! 2010-06-24 Po raz kolejny odbiegam od tematyki strony, jednak uważam, że akcja jest słuszna i warta tego aby o niej napisać i przyczynić się w jakiś sposób do jej rozreklamowania. Akcja organizowana jest przez braci kapucynów którzy są na misji w Czadzie w Afryce i pragną wybudować tam szkołę z prawdziwego zdarzenia. Szkoła ma powstać w parafii Gore w której znajduje się placówka misyjna braci kapucynów. Jednak za darmo takiej szkoły nie postawią potrzeba 2700 osób które wpłacą po minimum 30 zł. W nagrodę każdy z darczyńców będzie mógł zobaczyć swoje imię i nazwisko na szkolnej tablicy, zdjęcie tablicy otrzyma każdy kto poda swój adres e-mail. Akcja wystartowała 19 czerwca i będzie trwać przez równy miesiąc. Od siebie powiem tylko tyle, że czasami wydajemy więcej pieniędzy na różnego rodzaju pierdołki wyrzucając je w przysłowiowe błoto a tym razem taka kwota może znaczyć naprawdę wiele. Mam nadzieję, że każdy wzniesie się troszkę ponad swój egoizm i zrezygnuje z tych kilku paczek chipsów :) Szkoła która tam jest obecnie to nie szkoła to atrapa, nawet szkoda o tym pisać. Więcej informacji i konkretów oraz to jak pomóc znajdziesz na stronie: www.czadowatablica.pl Klikasz i pomagasz 2010-05-25 W ostatnich czasach powstaje wiele cennych i interesujących inicjatyw społecznych mających na celu głębsza integrację społeczeństwa wokół określonych celów. Bardzo często są to inicjatywy działające non profit i promujące bardzo pożyteczne społecznie działania. Jedną z takich inicjatyw, którą chciałem państwu zaprezentować na łamach mojego portalu jest strona Poomoc.pl. Strona Poomoc.pl powstała w celu spopularyzowania programów charytatywnych typu "klikaj i pomagaj". Na stronie "Poomoc.pl" poza znanym wszystkim programem "Pajacyk" znajdują się też inne dobroczynne akcje: "Polskie Serce", "Okruszek", "Habitat", "Spełniaj Marzenia". Teraz wystarczy raz dziennie odwiedzić stronę Poomoc.pl i kliknąć w każdy z pięciu programów. W taki łatwy sposób, zwykłym kliknięciem udzielasz swojego wsparcia, a pieniądze od sponsorów trafiają na konta akcji charytatywnych. Banalnie proste, prawda? Aby pomagać wystarczy raz dziennie kliknąć w ikonkę każdego z nich co zajmuje dosłownie 30 sekund, pozwala przekazać ponad 1 zł wsparcia! Autorzy strony uprzedzają że mogą policzyć tylko jedno Twoje kliknięcie w każdy program dziennie, dlatego Poomoc.pl została stworzona tak, aby mogła być również wygodną stroną startową dzięki dostępnej wyszukiwarce Google, od której większość z nas zaczyna przeglądanie Internetu. Ustawiając Poomoc.pl jako stronę startową będziesz pamiętał aby pomagać codziennie! Wchodząc na www.poomoc.pl możesz wesprzeć budowę polskiego sztucznego serca, spełnić marzenia śmiertelnie chorych dzieci i pomóc tym niedożywionym, wspierasz ludzi bezdomnych i cierpiących, co więcej nawet pomagasz zbudować im domy! To naprawdę nic nie kosztuje, a wręcz daje dużo satysfakcji a przecież możliwe, że kiedyś sami będziemy w potrzebie. Wy mówicie, że jesteście normali i nowocześni? 2010-03-27 Gdy zobaczyłem ten film pomyślałem sobie, że to barbarzyństwo w czystej formie, coś gorszego niż kanibalizm. Gdzie tu wolność?, gdzie tu postęp? Gdzie nowoczesność, to co zobaczyłem a przynajmniej starałem się zobaczyć gdyż nie udało mi się obejrzeć tego filmu do końca wstrząsnęło mną do żywego. Naprawdę nie chcę tu nikogo obrażać, ale czy człowiek przy zdrowych zmysłach, normalnie myślący będzie zwolennikiem takich czynów! Nie ma usprawiedliwienia, żadne argumenty w żaden sposób nie mogą i nie mają prawa usprawiedliwiać tego barbarzyństwa. Barbarzyńcy XXI wieku! – technika może i poszła do przodu ale człowiek w swoim rozumowaniu najwyraźniej się cofa! Co ja mówię raczej zamienia się w prymitywne zwierzę które ma tylko nieco bardziej rozwinięty sposób porozumiewania się!

Gość gość
usunełam ciaze farmakologicznie miesiac temu, nie była to łatwa decyzja ale nie miałam innego wyjscia, musiałam to zrobic. Aborcja powinna byc legalna ale tylko we wczesnych tygodniach

nie poplawne

jak nas sumenie obejz strone aborcja.web-portals.pl

Gość gość
antykoncepcja jest w Polsce legalna i ogólnodostępna tylko że do tego trzeba myśleć

Gość gość
żadna antykoncepcja nie jest pewna w 100% znam dziewczyny które zaszły w ciaze stosujac tabletki, prezerwatywy oczywiscie stosowanie było tak ja trzeba bez pomijania tabletek czy zle załozonej gumy. Ba znam nawet jedna która zaszła w ciaze majac spirale Mirene, takze ta antykoncepcja tez zawodzi i nie kazda kobieta urodzi dziecko którego nie chce i kazda kobieta powinna miec wybór czy che urodzic czy nie. W sumie taki wybór jest legalny czy nie ale jest i miliony kobiet z niego korzysta

Gość gość
dobrze stosowana antykoncepcja jest pewna w 100%, szczególnie jeśli się je łączy, np. pigułki + prezerwatywy. Moja koleżanka ze studiów też wpadła stosując tabletki, ciągle mówiła, że je dobrze stosowała, a któregoś dnia się zgadało i sama mi się przyznała, że tak naprawdę to ten jeden raz zapomniała, ale że zawsze tak to dobrze używała to i tak nie sprawiedliwe, że wpadła. Często dziewczyny ściemniają. Nie wiesz jak naprawdę było.

Gość gość
no wiesz kobieta która miała założona Mirene chocby chciała to sciemniac nie mogła, nie ma 100% antykoncepcji i jest to wiadome od wielu lat, niechciane ciaze beda sie zdazały i beda usuwane i tylko kobieta w ciazy i jej partner maja prawo decydowac czy usunac dziecko czy nie i nikt inny.