Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ból w lewym pośladku i drętwienie nogi pomocy

Polecane posty

Gość gość

od jakiegoś czasu mam problem, czuję mocne kłucie w pośladku i do tego drętwieje mi noga, najbardziej stopa. Nie mogę siedzieć, chodzić nic kompletnie. Tu gdzie mieszkam leczenie polega na podawaniu wody i paracetamolu, więc muszę poczekać jeszcze z 2 tygodnie jak będę w Polsce. D jakiego lekarza udać się z takim problemem?? może ktoś miał podobny problem i coś doradzi

Gość gość
Brzmi jak rwa kulszowa.. Sadzac po tym paracetamolu zakladam, ze mieszkasz na wyspach, wiec po angielsku to sciatica. Najlepiej isc do lekarza, bo w niektorych przypadkach moze byc potrzebna operacja...

Gość gość
Może to być rwa kulszowa, ale może być to cokolwiek innego, więc nie lekceważ tego. A tak gdzie mieszkasz nie ma sensownych fizjoterapeutów? Dobry terapeuta mógłby Ci pomóc o wiele bardziej nić lekarz.

Gość gość
ja staram się prawie w ogóle nie siedzieć, bo jak siedzę to czuje ból w pośladku i ucisk w łydce + takie mrowienie stopy. Ale jak chodzę to też jest problem bo łapią mnie takie jakby skurcze ? straszny ból w okolicy pośladka aż mi calą nogę prostuje :(

Gość gość
Koniecznie do lekarza, potrzebna diagnoza...

Gość gość
za 2 tygodnie będę w Polsce ale tylko 1-2 dni, więc kiepsko, ale do kogoś muszę pójść. Tylko do kogo? lekarz ogólny ?

Gość gość
Dwa tyg. to bardzo długo. Ja rozumiem jak się leczy na Wyspach ale musisz iść tam do lekarza, powiedz mu co podejrzewasz i nie daj się zbyć żadnym paracetamolem. Może to być kwestia krążenia, może być rwa kulszowa, a może jakaś dolegliwość ortopedyczna.

Gość gość
mi to wyglada na typowy objaw dyskopatii. a wiec najpierw ortopeda potem neurolog a na koniec neurochirurg i skierowanie na rezonans. problem w tym ze w 2 tyg sie z tym nie wyrobisz. sama mam dyskopatie i moj madry gp twierdzil ze napewno zle spalam i stad ten bol (ktory trwal juz 2 miesiace) poszlam do polskiego ortopedy ktory skierowal mnie na rezonans a tam wyszedl ten nieszczesny dysk :/ na zwolnieniu bylam 8 miesiecy, zastrzyki, kolnierz itp, jak juz wkoncu zobaczylam sie z neurochirurgiem (pol roku czekalam na wizyte) to stwierdzil ze na operacje za wczesnie. u mnie byl problem z dyskopatia szyjna ale u ciebie widze ze problem lezy w odcinku ledzwiowym. poczytaj na forach to sie dowiesz czegos wiecej.http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3269942&start=30

Gość gość
Stary temat ale ja miałam takie bole w posladku potem plecy potem rwało mi w nodze i skonczyło sie na tym ze nie moglam chodzic bo jaby mnie ktos pradem walił po lewej stronie.Potem goraczka 40 stopni i szpital.Okazalo sie ze miałam zapalenie pecherza,a objawy nietypowe.I teraz ja to wraca to juz wiem co mi jest wiec furagin do lozka i po prau dniach luz.Dodam ze nie bylo czestomoczu bolu przy oddawaniu ,krwi ,nic z tych rzeczy

Gość gość
mende spamerska OD FURAGINU wyganiaja z kazdego watku O ZAPALENIU DROG MOCZOWYCH , TO WLAZLA NAWET TU. desperacja nie zna granic. ile ci placa mendo za napisanie kazdego posta wychwalajacego ta trucizne, bo moj lekarz mowil, ze nie tylko truje ale jest niebezpieczna dla nerek!!!

Gość gośćWislak
To na bank rwa kulszowa mam to samo wybrałem 17 zastrzyków przeciw bólowych i mili gamma w ciągu tygodnia i ból troszkę puścił (troszkę ) ale noga jak była drewna tak jest .Rok temu miałem operacje na to samo przepuklina na kręgosłupie i ostra rwa kulszowa .A tu znowu to samo .Ratuje tylko rezonans zrobić i dobry neurochirurg .Polecam Kraków szpital wojskowy na ul.Wrocławskiej tam są naprawdę dobrzy magicy.

Gość gość
Ja miałam takie cos najlepsze ze rentgen nic nie wykazał dopiero rezonans magnetyczny i okazało sie ze dysk mi wypadł miałam operacje teraz po prawie dwoch latach znowu mnie zaczyna bolec :(

Gość gość
gość dziś A jak przeciwdziałasz? Ćwiczysz mięśnie pleców i ogólnie gorset mięśniowy (tylko żadnych brzuszków!!!)? Poprawnie wykonujesz codzienne czynności (czyli bez zginania pleców w pałąk) takie jak sprzątanie, ubieranie się, mycie, opieka nad dzieckiem etc.? Masz odpowiednio dobrany porządny materac i poduszkę ortopedyczną? Znasz ćwiczenia McKenzie?