Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majka012345

KWIECIEŃ 2014 PRZYSZŁE MAMY

Polecane posty

Gość motylekGosc
Kikula witaj:) mnie piersi dzis jakby juz mniej bola:( no zeschizuje do jutra

Gość walabia
Kilkula84, witaj! Cieszymy się, że dołączasz. Z Twojego nicka sądzę, że jesteś moją rówieśniczką:) motylekGosc, nie wymyślajmy historii na zapas. Poczekaj do jutra i o wszystko wypytaj się lekarza, bo nasze rady płyną z serca, no ale wiesz... my zielone jak większość:)

Gość motylekGosc
oki ide cos zjesc pokli mam apetyt:)

Gość motylekGosc
co chwile chce mi sie siku i nie ejst tego duzo moze sobie pecherz przeziebilam? jestem juz troche spokojniejsza bedzie co ma byc!

Gość walabia
Może zjadłaś albo wypiłaś coś moczopędnego:) Kawa, pomidor, itp

Gość ania_ma
czesć dziewczyny ja dziś wolne:) tylko w środę idę do pracy, a pozostałe dni mam wolne.... jak po weekendzie? ja wczoraj prawie cały dzień przeleżałam, coś się zle czułam, drażniły mnie wszystkie zapachy, no i głowa mnie bolała dziś już lepiej.... miłego dnia wszystkim

Motylku, ja i moja koleżanka też miałyśmy plamienia w ciąży i mamy zdrowe dzieci :) Pewnie trzeba będzie pobrać luteinę lub d*phaston i odpocząć. Brązowe plamienia nie są tak niebezpieczne jak różowe albo żywoczerwone. Zwolnij tempo, zrezygnuj z przytulanek i będzie dobrze ;-) U mnie bez większych zmian, chociaż trochę pobolewa mnie podbrzusze i częściej chodzę do toalety. I mam niestety ogromny apetyt... Może nie obżeram się jakoś bardzo, ale w pewnym momencie po prostu czuję, że muszę zjeść i to jest takie naprawdę MUSZĘ ;-) W piątek mam usg i zastanawiam się, czy robić jeszcze dzis betę czy wytrzymać do piątku... Już robiłam 3 razy, ostatni raz tydzień temu, a to jednak kosztuje :-( Czy Wy często badacie?

Gość roomster123
OvuFriend to miejsce dla kobiet starających się zajść w ciążę. Codziennie poznasz tutaj status swojej płodności i dowiesz się kiedy prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w Twoim przypadku jest najwyższe. Ponadto czeka tu na Ciebie wiele cennych porad na temat starania się o dziecko. Można tu również prowadzić kalendarz ciąży. Bezpłatna rejestracja zajmie Ci zaledwie 27 sekund. Zarejestruj się tutaj: http://ovufriend.pl/?code=e29f73b02184f17414f 32d2ece6451af170a19b2

Gość gosia8905
Cześć Kobietki. Motylek nie możesz się tak przejmować. Pozytywne nastawienie jest najważniejsze. Ja tez schizuję przy pierwszej lepszej okazji, ale już mniej. Czuję się dziś fatalnie, mdłości i zbiera na wymioty... niestety trzeba siedzieć w pracy.... Motylek dziś wszystkie swoje obawy przekaż gin w końcu od tego są aby nas słuchać!!! Będzie dobrze !!! Ja też mam dziś wizytę na 18. Więc czekam z niecieprliwością. Pozdrowienia

Gość gosia8905
Ana Lena ja badałam betę tylko 3 razy i już odpuściłam. Rosła ładnie, więc co ma być to będzie. ;)

Cześć Laski! Witam Cię Kikula84- mam ten sam pierwszy dzień ostatniej miesiączki co Ty ;-). Ale betę masz przepiękną, ja miała mniejszą 26.07- 47, 01.08.- 728 a 07.08-4500, na usg w sb. był na razie tylko pęchęrzych- a ty kiedy idziesz do gina? Motylekgość i Walabia, dajcie koniecznie znać jak Wasze wizyty. Agusia, ten 28.08 to będzie jakoś dla Nas 8tydzień chyba. Ania_ma - ja nadal problemy ze spaniem, 16 razy w nocy się budzę a o 5-6 pobódka...rety jak mnie to drażni... Dziewczyny jakie witaminy polecacie?? Lekarz polecił łykać ale jeszcze się nie zebrałam i nie zakupiłam! on coś wspominał o Femibionie...

Gość ania_ma
ja lykam femibion też ze spaniem nadal ma problemy i doszły te mdlości, cały czas mi niedobrze

Gość walabia
Papssi, ja łykam falvit mama. Lekarz mi polecił. No ale oprócz tego kwas foliowy, większą dawkę na receptę (mimo, że falvit zawiera kwas foliowy) Ana Lena, czy Twój lekarz powiedział Ci wcześniej skąd te plamienia, co jest ich przyczyną? Bo mi dziś wróciły:( mimo, że leżę od tygodnia i biorę luteinę. 0% seksu, żadnego wysiłku, tylko leżenie! Niepokoi mnie to:( A co do bety,to ja nie badam. Na pewne sprawy naprawdę nie mamy wpływu...

Gość walabia
ania_ma, a jak Ty sobie radzisz psychicznie po tej poprzedniej stracie? Bo ja myślałam, że jestem z tych, co idą przed siebie i nie oglądają się wstecz, ale jednak jest mi baaaardzo ciężko, nie mogę uwolnić się od myśli, że historia może się powtórzyć:(

Gość motylekGość
hej:) ja też w pracy, dopiero nam internet oddali:P w nocy plamień nie było ale bolał mnie brzuch i teraz trez takie ciagniecia sa, bardziej w dole i po bokach i plamienie tez mam:( no ale macie nracje nie bede sie przejmowac na zapas! w nocy tez za bardzo spac nie moglam i chodzilam siku

Gość motylekGość
Walabia moze zadzwon do swojego gina:)

Gość walabia
Liczę na to, że dziś na USG porozmawiam o tym z lekarzem. A jeśli nic nowego mi nie powie, to odezwę się do swojego gina.

Walabia, nie mówili, dlaczego mam plamienia, często nie dojdziesz, d*phaston i odpoczynek pomogły. Tylko ja miałam te plamienia trochę później, w 11 tygodniu. A czy lekarz wykluczył ciążę pozamaciczną? Miałaś już usg? jak nie to może bezpieczniej zrobić tą betę i progesteron... Dużo się można z tego dowiedzieć.

Gość walabia
Nie, na pierwsze USG wysłał mnie gdzie indziej, powiedział, że to ten jeden jedyny raz. Może sprzęt ma słaby? NIe wiem? Więc dziś idę na pierwsze USG nie do swojego lekarza. No ale to też lekarz i może coś mądrego powie.

Gość walabia
motylekGosc, brzuch mnie nie boli.

Gość walabia
Lepiej- nie lepiej...nie wiadomo. W poprzedniej ciąży, którą poroniłam to w ogóle czułam się super. Nic mnie nie bolało, żadnych plamień, a tu nagle potworny ból brzucha i krwotok...

Gość MamaMuminka27
Hej Dziewczyny. Przeczytałam cały wątek i postanowiłam do Was dołączyć. Ja ostatnią miesiączkę miałam 23 czerwca - cykle 31 dniowe. Staraliśmy się z mężem tylko raz i ten raz wystarczył :P Wychodzi na to, że teraz jestem w 8 tygodniu :) W zeszłym tyg. byłam u lekarza, który potwierdził, zlecił badania krwi i moczu (wszystko ok). Za tydzień mam pierwsze usg. Kusi mnie, żeby pójść wcześniej, ale chyba nie ma sensu. Z moich objawów najbardziej uciążliwa jest senność. Ponadto bolą mnie piersi, ale z różnym natężeniem - raz mniej raz bardziej. Brzuch nie boli, upławy są skąpe, mdłości nie mam - czasem tylko brak apetytu ( w szczególności od rana). Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku i że za tydzień zobaczę i usłyszę serduszko :) Pozdrawiam też z Łodzi

Gość walabia
MamaMuminka witaj w klubie:) Ja też 23.06 miałam okres, ale cykle mam 34-dniowe. Tak czy inaczej parę dni nas różni:)

czesc, wlasnie farbuje wlosy schwarzkopfem w piance bez amoniaku, mysle ze wszystko bedzie ok, odrost mialam juz 2 cm, tyle urosly mi q 1,5 miesiaca:) szok, a zawsze wolno rosly:) pozniej cos wiecej napisze

Gość MamaMuminka27
Dzięki Walabia. Daj znać jak dzisiejsze usg. Trzymam mocno kciuki. A i jeszcze jedno - pod żadnym pozorem nie wsiadaj na rower ! Podskakiwanie na siodełku lepiej sobie odpuścić :)

Gość walabia
MamaMuminka - napiszę oczywiście wieczorem jak było. A od roweru to nie ja jestem, tylko motylekGosc :)

Gość walabia
oooo możesz linka dać?