Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majka012345

KWIECIEŃ 2014 PRZYSZŁE MAMY

Polecane posty

Witajcie Dziewczyny :) Ja mam takie inne pytanko :), a jak tam sobie radzicie (jeśli macie) z infekcjami grzybiczymi. Bo u mnie to mam problem i właśnie niestety cierpię, a wiem, że podobno w ciąży takie problemy mogą pojawiać się niestety częściej.

Gość gosia8905
Domella ja na saym początku dostałam od gin czopki i mi przeszło. Więc tylko to Ci pozostaje ;)

Ja niestety mam tylko maści, ale to właśnie nie jest to. A z czopkami u mnie to trochę problematyczne, bo tu ciężko dostać. Trzeba sobie jakoś radzić.

Gość motylekGosc
milego dnia;)

Gość niulekx
Cześć;-) ale wy dużo piszecie;-)nie nadążam normalnie z czytaniem;-) i pisaniem;-) Mi i mojemu M też podoba się Filip i Julia;-) i takie były ustalone juz jak sie tylko dowiedzieliśmy o ciąży;-) Wiecie co ja cały czas się zastanawiam bo nie jem mięsa ani żadnych wędlin w ogóle nie mam nawet ochoty jeść;-( a jak u was z apetytem? bo ja oprócz tego to jem dużo owoców warzyw kanapki tylko co mi jeszcze przestało podchodzić to słodycze i kawa.

Gość niulekx
Domella ja niestety nie miałam takich problemów ale na własną rękę nic bym nie brała ja często używałam maść na stopy bo mam delikatną skórę i często robią mi się ranki i mam fajną maść która1-2dni i nic nie ma ale jak zaczęłam czytać ulotkę to okazało się że w 1 trymestrze ciąży nie można w ogóle używać a w późniejszej ciązy tylko w wyjątkowych przypadkach jeśli lekarz pozwoli i tak jak poczytałam w mojej apteczce lekarstwa to tak jest z większością

Gość motylekGość
Niulex jak ci nie podchodzi mieso to nie jedz a ryby?? ja ostatnio mialam normalny apetyt ale wczoraj np nie mialam ochoty na rosol;) nie jadlam tez wczoraj kolacji ale zjadlam z 4 ptasie mleczka, jablka kwasne lubie bardzo i ogolnie owoce moge jesc np winogronka' dzis weszlam na wage i mialam o 70dag wiecej ale zaraz poszlam do kibelka pewnie juz nieco mniej jest:D

Cześć Dziewczynki !!! Słuchajcie ,,łódzkie'' powietrze mi nie służy bo od rana jest mi niedobrze... MamaAlexa- ale jesteś zuch dziewczyna! taki mały robaczek w domu a Ty już drugie?? Ale to fajnie wiesz? będą się super razem bawić!!! Miluśśśś--- u Nas jak będzie dziewczynka to chyba też Ala bo mąż ciągle rozmawia z brzuchem i mówi Alicja, Alicja.. Ale powiem Wam szczerze że jak tak będzie robił to mi na bank obrzydnie. Osobiście bardzo podoba mi się - Inga i Helcia i Marcelina a dla chłopca Marcel i Wiktorek olenka123_86- ze spaniem sobie nie radzę...w ogóle..nie wygodnie mi i cierpię na bezsenność... Lilik88 - nie musisz czekać do 12tyg., dlaczego tak sobie akurat założyłaś? zakrecona_filipinka- imię dla chłopca Filip jest ładne ale trochę się boję że tylko dla chłopca ...Dorosły facet Fiilp to takie mało poważne dla mnie , wiesz?Podobnie jak Dominik np. Ogólnie bardzo ładne oba ale nie widzę ,,w nich'' dorosłego faceta. Ale jest to wyłącznie moje zdanie Filipinko. Anielka dla dziewczynki super! asmana- u Ciebie to dopiero babiniec!!!! ja bym tak bardzo chciała mieć córeczkę.... gosia8905- co ten Twój facet nawywijał? aż tak mocno przeskrobał, ze mowa jest o wybaczaniu? ania_ma co to jest ten ,,śmieszny brzuszek'' gdzie tego szukać? Buziaki!!!

Gość Mirabell83
Hej ciezarowki:-) Wychodze zaraz do lekarza sprawdzic co i jak z fasolka. Trzymajcie kciuki :-)

Gość MamaMuminka27
Papssi85 mi też łódzkie powietrze nie służy. Długi weekend spędziłam na pomorzu i było super. Wczoraj wróciłam do Łodzi, w nocy nie mogłam spać, za to dziś od samego rana w pracy głowa ciąży mi ku ziemi. Myślę, by od przyszłego poniedziałku pójść na jakieś 2 tygodnie na zwolnienie. Potem zobaczymy co będzie. W tym tygodniu zamierzam się ujawnić w pracy. Jutro kończę 8 tydzień ciąży i wkraczam w 9. A z imionami mam też problem. Anielka to również mój typ jeśli chodzi o dziewczynkę, ale jakoś tak mam przeczucie, że będzie chłopak. Nie wiem jakie imię dla chłopaka wybrać. Podoba mi się Aleksander, ale mąż kręci nosem :P

Gość ania_ma
ja zamierzam się ujawnić jutro szefowej bo akurat umowiłam się z nią wcześniej na rozmowe odnośnie dalszej pracy- ale to było miesiac temu jak tak naprawdę to jeszcze nic nie wiedziałam... a od środy zamierzam iść na zwolnienie...za bardzo się stresuję w pracy, a szczególnie stresuje i denerwuje mnie jedna dziewczyna która ze mną pracuje(zachowuje się jak kierowniczka). Gin ostatnio chciał mi dać zwolnienie ze względu na wcześniejsze poronienie, ale stwierdziłam że narazie nie chce, ale po dłuższym przemyśleniu...pomyślałam, że dlaczego mam nie brać skoro to lekarz mi proponował?tym bardziej że sytuacja w pracy jest jaka jest.... papsiii-- "śmieszny brzuszek"- jenny McCarthy (ksiegarnia.bellona.pl)

zjadlam sniadanie ale cos srednio mi "wchodzilo" moja szefowa od dzis w pracy pop urlopie. Planuja dziewczynby jakies wyjscie na piwo ze dwa tyg w piatek a ja wielbicielka piwa i nie bede pila? bedzie juz wiadomo co jest piec;) chyba ze nie pojde

Gość niulekx
jak każda podaję jakieś imiona to pewnie nam się coś innego spodoba;-)u mnie w rodzinie jest Wiktorek i ładne imię;-)Aleksander też ładne;-) Ryby jem ale najlepiej lubię zjeść ziemniaki i do tego jakaś surówka;-)to moje najlepsze danie na obiad;-)może dlatego tez że jest tak ciepło? Gosia oby się u Ciebie wyjaśniło z mężem.

Gość niulekx
Motylek to faktycznie albo nie pójdziesz albo coś na ściemniasz że bierzesz jakieś tabletki i nie możesz łączyć z alkoholem;-)

cześć, wrocilam wczoraj od babci, troche odpoczelam a dzisiaj bylam u lekarza :) karta ciazy jest, moja fasolka ma 18mm i sie poruszylo:) serduszko bije, wszystko oki:) ale sie ciesze i w szoku jestem:)

Gość motylekGość
Papsi dieta nei bardzo bo ogolnie nei musze sie odchudzac jeszcze ejst czas, wczesniej bede robila badania krwi i moczu i glukozy i juz wtedy pewnie bedzie podejrzane Fiona super:) mnei troche nawet kusi by isc u siebie na nfz do gin i na usg ale jednak jakos wole byc wierna jednej gin w tej ciazy

Gość ania_ma
fiona_88-->>gratulacje:) ja też nie mogę doczekać się środy, żeby zobaczyć serduszko, chociaż kartę ciąży mam już od 2 tyg:)

Gość ania_ma
słuchajcie: czy w ciąży jesteśmy bardziej uczulone na jakieś alergie uczulenia?? u mnie na ręce wysypało jakieś czerwone uczulenie i prawdopodobnie to jest od pomidorów, a nigdy na nie nie byłam uczulona(od soboty ich nie jem i jakoś wysypka znika).

jakie to bylo uczucie jak lezalam i patrze a sie poruszyla fasolka :) i pytam czy sie poruszylo, a ginekolog sie smiala i mowi ze tak:) no i to jest 8t4d :) dala mi pimafucin na te moje uplawy i mam podmywac sie tantum rosa :) no i duzo witamin, teraz tylko owoce, warzywa bo jest sezon, trzeba korzystac, a pozniej na jesien-zimne jakies tabletki :) teraz przede wszystkim kwas foliowy. Nastepna wizyte mam 9 wrzesnia, a 5 ide na usg, ale takie "nowoczesniejsze", bo ona ma starszy sprzet :)

fiona 88 musisz się dopisać do tabelki bo chciałam porównać nasze OM żeby sobie wyobrazić co ja mogę jutro zobaczyć na usg a tu d**a bo Cię tam nie widzę! ania_ma - może jakieś wyjątkowo ,,ekologiczne'' te pomidory były? w środę pomykasz do Salve? ja idę jutro na 18.30 ;-)

Gość motylekGość
dziewczyny ile płacicie za wizyte w salve?? chcecie tam rodzić?? Pseudonim-------------wiek--------urodziny----t. p.-------------------miejscowość MamusiaMuminka27--27 lat-------- ---------02.04.2014(???)--- gosia8905---------------24 lata-------- --------3 lub 7.04.2014--- Domella------------------30 lat--------- --------03.04.2014-----------Niemcy walabia-------------------29 lat -------- ---------04.04.2014--- Agusia5_----------------31 lat---------- --------04.04.2014-----------Gdańsk Anielicaaaaaaa--------26 lat--------- ---------04.04.2014----------Podbeskidzie Omi135------------------29 lat---------- ---------04.04.2014--- Olenka123_86---------27 lat---------- --------05.04.2014--- ania_ma-----------------28 lat--------- ---------06.04.2014----------Łódź Kikula84-----------------29 lat---------- ---------06.04.2014(?)--- papssi85 ----------------28 lat --------- --------07.04.2014-----------Łódź anna_11-----------------26 lat---------- --------07.04.2014-----------Anglia Ana Lena ---------------30 lat---------- --------10.04.2014------------Warszawa zakrecona_filipinka---22 lata-------28.03---------16.04.2014(?)--Mazowsze twoja_s--------------------29 lat--------- --------18.04.2014--- motylekGość---------29 lat-------- 24.01------14.04.2014---łódzkie Miluśśśś - ---------------23 lata------- ---------22.04.2014--- lilik88----------------------25 lat-------- ----------24.04.2014

Gość MamaMuminka27
Ja w zeszłym tygodniu jak miałam plamienie, to pojechałam na wizytę do Salve na Struga, bo tam był najszybszy wolny termin i płaciłam 200 zł za wizytę z usg. Ogólnie to płaci się około 100 zł za wizytę i 100 zł za usg. Zależy jaki lekarz. Na stronie można sprawdzić u kogo ile kosztuje.

papsi tylko ze ja sama nie wiem jaki moj termin...polozna powiedziala 22.03, czyli bylabym na marzec, a lekarka jeszcze mi nie podala :( kurcze nie wiem. Mam pewien problem: na karcie z nfz mam stary adres zameldowania, nie wymienilam karty jeszcze :( no i nie wiem co robic teraz. Na karcie ciazy mam ten stary adres (moi rodzice tam mieszkaja). Czy to bedzie potem problem? czy mam jak najszybciej karte zmienic?

Gość motylekGość
fiona a dowod masz nowy? a kiedy mialas ostatni okres?

mam dowod z nowym adresem. okres 15.06, ale juz zglupialam bo lekarka jak bylam poprzednio powiedziala ze ciaza jest mlodsza i juz nie wiem. Poczekam moze na wyznaczenie terminu porodu z usg

Gość ania_ma
rozmawiała z koleżanką, która jest dermatologiem i stwierdziła że może to być za dużo potasu i stąd wysypka MamaMuminka27-->>jesteś z łódzkiego? a jakie miasto? ja w Salve płacę 150 zł za wizytę z Usg

Motylek ja za 1 usg u dr Kłosińskiego 100zł, a jutro mam u jakiejś Patrycji Nowak i koszt. 120zł...... Dużo bo to samo usg no ale cóż... Na pewno rodzić tam nie będę - raz że koszty, dwa że jestem na stanowisku że poród powinien być tam gdzie jest najlepszy sprzęt i możliwość natychmiastowej pomocy czyli CZMP albo Madurowicz -Pirogow. A cała gadanina o warunkach to mnie denerwuje bo i owszem człowiek chciałaby więcej intymności i spokoju ale to jest poród i inaczej się nie da. A jak Cię boli to i Salve Ci nie pomoże...Na nieuprzejmość personelu też się przygotowałam, na chamstwo odpowiadam chamstwem...Mam już jeden poród za sobą więc wiem czego się spodziewać.