Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pseudoustawa

Ludzie nie sortują śmieci w blokach

Polecane posty

Gość pseudoustawa

jak w temacie! Mieszkam w bloku 4 pietrowym, i co sie dzieje w śmietniku (zamykanym na klucz) to skandal i syf. Są kubły na segregacje, plastik, szkło itp. Złaże z posegregowanymi śmieciami, a tam- w pojemniku na plastik wywalone śmieci jak leci- w worze wszystko, bio,butelki, caly syf. To samo w pojemniku na papier-ludzie wyrzucają papier czysty, a jakiś cioł wywali tam pełno obierek od ziemniaków i innego syfu... w innych kubłach to samo... W plastkiku są butelki szklane. A najgorzej ze niektórzy wywalają śmieci na ziemię. Nie wiem o co chodzi, czy ludzie są debilami, że nie potrafią czytać i w pojemnik na plastik wywalają szkło?! Albo w ogóle cały wór z przeróżnymi śmieciami? O co tu chodzi? U was tez tak jest w blokach?

Gość gość
kazdy podpisywal dokument czy sortuje ten co placi wiecej nie sortuje w wiezaowcach do zsypu ci co nie sortuja a ci so sortuja po pojemnikow sa na koncu bloku na 5 klatek,,,a kto sprawdzi gzie wyrzuca ten co placi mniej

Gość gość
Największy problem jest z odpadami, jest przy odpadach szkodliwych i wielkogabarytowych. Znalazłam taką firmę zajmującą się utylizacją odpadów: http://www.pgrproeko.pl/. Słyszeliście o nich?

Gość Pattttiii
a u mnie w bloku w miarę sortują jednak... Ale to nowy blok, może dlatego :)

Gość gość
u nas nie sortują,śmieci odbierają co 2 tygodnie więc przy bloku musiałoby stać bardzo dużo takich pojemników a miejsca niewiele,więc płacą drożej ale nie sortują.

Gość gość
ja bym sortowała, ale nie ma po co, bo jest tylko jeden kontener :O a blok i osiedle nowe, oddane w 2012 roku

Gość Wioleta K
Ja mieszkam w bloku i u nas sortują,problem w tym ze za rzadko po te smiec**przyjeżdżają,kontenery wypchane na full i trzeba kłaść obok .

Gość gość
u nas 70% nie soruje i nie zgalaszala sie do sortowania, ale dla pozostalych stoja pojemniki i widze,ze ludzie sorują ........... ja niby nie sortuje,ale kartony i buteki plastikowe wrzucam odzielnie

Gość gość
powinien być zatrudniony blokowy , który by nadzorował wyrzucanie śmieci

Gość gość
jeszcze czego!

Ja tez nie segreguje smieci z prostej przyczyny bo mi sie nie chce, poza tym bylem swiadkiem kilka razy jak posegregowane smieci odbierala jedna ciezarowka.Wiec nie widze sensu, poza tym tez go nie widze:-P Ale oczywiscie nie wrzucam papieru do butelek tylko wszystko do ogolnego.

Gość Wioleta K
U nas niektórzy nawet srają do kubłów a potem wynosza i wywalaja to do pojemników z napisem "surowce wtórne" :(

Gość gość
To niestety częsty problem. Ale u nas teraz obudowali śmietnik (firma olto), dodali specjalne kontenery do niego i ludzie są po prostu zmuszeni do segregowania śmieci :)