Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maciejek

propozycja obiadu naa srode

Polecane posty

@taka: nie, to ja zawiesilem tamten temat na czas okreslony z powodu braku czasu. Planuje tam wrocic we wrzesniu:)

Gość ta co to wie
p.s. mialam na mysli dwa wpisy wyzej, z pania od fasolki. bo pani od magalomanii w magalomanii nie zauwaza chyba zartu ;)

@gosc: swietny obiad, bardzo lubie fasolke szparagowa:) Co do hejterow, to nie przejmuje sie nimi, bo robia krzywde glownie sobie, a nie mi🖐️ Ale rzeczywiscie jak pomyslec, ze to moze byc Twoj sasiad czy osoba, ktora spotykasz w sklepie, to mozna byc lekko zazenowanym🖐️

Gość ta co to wie
mam pokazac? :D ale to przecieciez nie ma znaczenia, wazne, ze smak ma dobry to jedzonko :)

Gość Pani od fasolki
He i właśnie tą megalomanią się interesujesz, śledzisz i czytasz, co świadczy o tym, że jesteś sfrustrowaną osobą, która niewiele w życiu robi, niewiele rzeczy Cię interesuje, skoro tyle czasu i energii poświęcasz na coś Twoim zdaniem beznadziejnego. Co do poziomu kulinarnego. Ja lubię prostotę, ile mam w domu książek z wyszukanymi przepisami, że nawet połowę składników ciężko znaleźć mi je w sklepach, bądź nie miałam z nimi styczności. A od Maćka można coś zgapić, popróbować bądź zasięgnąć inspiracji. Nie każdy robi wystawne obiady z polędwiczkami, indykiem bądź owocami morza z kawiorem na co dzień, gdy ogranicza go czas i budżet. Załóż swój temat i chwal się co Ty "pewnie o niebo lepszego" w kuchni potrafisz.

Gość takakakkk
no ćóż jedyne co jest pewne w tych posiłkach to to twoje zdjęcia którymi sięchwaliłęś zresztą , więc na moje oko, nieco złośliwe , wygląda na to, do wszystkich dań stosujesz jeden przepis - to co masz w lodówce kroisz w kostkę i wrzucasz do gara aa, zapewnienia anglików , że dobrze gotujesz to wiesz , wszyscy wiedzą ,że anglicy gotują najgorzej na świecie, przepłyń na drugą stronę kanału la manche i tam zabłyśnij

Gość ta co to wie
ja tam lubie czytac mackowe tematy bo sa rozrywkowe, zartobliwe i mozna sie wciagnac ;) nawet mozna sie wciagnac w te utarczki z malkontentami zazdrosnikami ;) auwaza sie, ze frekwencja upierdliwych maruderow jest mniejsza, jak sie im nie odpowiada.

Gość ta co to wie
o i mamy, teraz anglicy gotuja najgorzej na swiecie :D :D nie spedzilam w anglii zbyt wiele czasu, ale zlego slowa nie moge powiedziec na to, czym mnie karmiono. no ale to tez zalezy z jakiego typu ludzmi ma sie do czynienia ;)

Gość emninia
a ja mialam dzisiaj na obiado-kolacje kofte..troche sie narobilam, zeby uturlac te male kotleciki, ale wart bylo.....do tego salatka i ryz.. kurde musze cos na jutro wymyslec, ale musis byc cos szybszego niz Mcdonald bo nie mam czasu...

Gość takakakkk
pani fasolkowa :) to było tak , cytuję z pamięci, : "zakładam swój temat będę zamieszczał swoje wyczyny kulinarne" niedługo okazało się, że autor jest początkującym amatorem , co w końcu sam zresztą przyznał , to a propos megalomanii a piszę tu bo mi się nudzi , śmieszne jest to ,że na tamtym wątku pisało dużo dziewczyn , które naprawdę dużo wiedzą i potrafią , natomiast nie mają tyle tupetu ,żeby zakłądać bloga kulinarnego , do czego zreszta na pewno bardziej się nadają

Gość ta co to wie
nie moge otworzyc, ale wierze, ze zdjecie jest piekne :) ja tylko pisalam, ze moje za piekne nie bylo ;)

@Pani od fasolki: nienawidze indyka🖐️ Jedzenie indyka to moim zdaniem dewiacja kulinarna.

Gość takakakkk
bo to jest prawda , to nie jest wątek kulinarny tylko towarzyski można było by to porównać do przedstawienia w teatrze , które ktoś z zadęciem ogłósił , przyszli widzowie ale okazało się,że aktor marny, więc widzowie sami wzięli sprawy w swoje ręce , bo aktor okazał się być bardzo sympatyczny ale polecisz komuś tą sztukę ?

Gość ta co to wie
ale przeciez to mozna (i trzeba) brac z przymrozeniem oka :) w koncu nic zlego sie nikomu nie dzieje. ja mam tylko obawy, jesli chodzi o polecanie czego niezdrowego do jedzenia i picia, ale w koncu wszyscy mamy jakies tam swoje slabostki ;)

@emninia: wpadnij jutro na kafe kolo 11, to bedzie cos szybkiego, bo jutro mam napiety grafik.

@taktak: gotowanie ma wiele wspolnego z zyciem uczuciowym:) Poza tym skoro wg Ciebie nie ma, to co tu robisz?:)

Gość ta co to wie
ja jestem na sluzbowym kompie, ktory blokuje to i owo, totez sie nie otwiera :)

Gość ta co to wie
no wlasnie, ludzie niemerytorycznie narzekaja na rozne osoby i rozne tematy, ale w koncu po co to cyztaja, jak takie straszne. maciek, a piekowi bedziesz gotowac normalne amciu, czy chrupki z worka?

Gość gość
Maciejek nigdy nie czytam wszystkich odpowiedzi w Twoich tematach bo mi sie nie chce ale niezly chlyt z ta blekitna czernia w celu zainteresowania topikiem i musisz miec niezly ubaw chopie.

Gość Pani od fasolki
Macieju super to danie, jutro je wypróbuję. Dla mnie apetycznie wygląda. Posypałabym to jeszcze świeżą natką pietruszki, ale ja już tak mam, że sypię ją do wszystkiego ;) Indyka jadłam-nie smakuje mi.

Gość emninia
a moglbys cos blizej powiedziec...w jakim kulinarnym kierunku bedziesz podazal? ....

@ta co to wie: psu bede gotowal normalne jedzenie, bedzie jadl to co ja. Nie bede mu dawal jakichs chrupek albo konserw za 15 zl za mala puszke.

Gość ta co to wie
jesli chodzi ostosownosc lub niestosownosc tematow kulinarnych na forum uczuciowym, to powiem tylko tyle, ze forum o gotowaniu od dlugich juz miesiecy stoi praktycznie w bezruchu, nic tam sie nie dzieje, prawie nikt nie zaglada. w dawnych latach bylo duzo barwniej, teraz moze wszyscy co kiedys sie uczyli gotowac juz sie nauczyli? ale praktycznie nie ma tam juz zadnej atmosfery. pojawiaja sie jakeis tamaty o dekoracji wnetrz glownie, albo ludzie rzucaja wpisy reklamujace restauracje. takze nie od rzeczy jest pisac i rozmawiac o jedzeniu na innych, bardziej popularnych, dzialach, bo przynajmniej jest szansa jakiegos ruchu w interesie :)

Gość takakakkk
powinnas sięcieszyć , że zapewniam ci rozrywkę :)

@emninia: no nie moge nic zdradzic, na tym polega cala atrakcja codziennych propozycji. Moge powiedziec tylko tyle, ze wieprzowina, ze maks 10 minut na zrobienie i ze jutro jest mecz.