Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maciejek

propozycja obiadu naa srode

Polecane posty

do cukinii nadziewanej mięsem mielonym dobrze jest zrobić sos pomidorowo-ziołowy ze świeżą bazylią, oregano, tymiankiem. | a do nadzienia mięsnego można dodać oprócz cebulki trochę przesmażonej papryki, pieczarek etc., a wszystko posypać tartym żółtym serem. pyyyyycha :)

Dzień dobry Maćku :) Ciekawe te kartofle, wrzucę pomysł ukochanemu bo chciał jutro upichcić coś ekstra. Ile godzin dziennie pracujesz jeśli można spytać? I wszystko przy komputerze?

Gość gość
"No ale taka jest cena, za ktora musze placic chcac wszystkim zrobic dobrze. " x nie wiedziałam, że trudnisz się również tym :classic_cool:

@cupra: srednio 9 godzin jesli chodzi o prace zarobkowa na etacie plus zlecenia poza praca. Jesli chodzi o prace niezarobkowa, to ok 2 godzin dziennie. Nie zawsze przy komputerze, czasami mam obowiazki "poza" kompem;) @gosc: nie jestem zigolakiem jakby co🖐️

Gość gość
po co wymyślać i gotować jak można zjeść pól kilo bobu na obiad, teraz to już troszkę starszawy ale do niedawna pyszny był ! albo kolby kukurydzy

Gość to ja od cukini
ten gość ma rację bo widzialam kilka twoich propozycji ale żadnej bomby witaminowej.

Bo nie jestem fanatykiem tzw. zdrowego odzywiania. Nawet nie wiem co to jest bomba witaminowa.

Gość to ja od cukini
alicja dokladnie tak robię tylko bez papryki bo jej nie lubie ale daje cebulę pieczarki czasem ścieram na tarce ogórki konserwowe i tez dodaje.

Gość gość
ja robiłam ten chłodnik Alicji i bardzo mi podpasował:)

Gość gość
ja nie lubię gotować, nawet prostych potraw, bób i kukurydza to moje wybawienie na letnie obiady, ewentualnie zupa z jarzyn, bez mięsa i przypraw chemicznych typu kostki rosołowe czy vegeta, ale taką zupę to już trzeba niestety gotować i jest to jej jedyna wada (że trzeba ugotować) na szczęście można ugotować gar zupy na kilka dni, ale jak jesz codziennie po kilka razy we dwie osoby to też szybko schodzi :o

Jesli ktos sie zastanawia na czym polega moja praca niezarobkowa, to spiesze z wyjanieniem. Moja praca niezarobkowa, to: 1) powiesciopisarstwo, 2) bajkopisarstwo, 3) tworzenie scenariuszy komiksowych, 4) pisze sitcom, 5) wykonuje przerozne prace techniczne dla siostr zakonnych oraz dla mojej parafii, 6) pacuje nad blogiem kulinarnym.

Gość gość
Okej wiec wypisz sobie to na jakiejs karteczce bo w tym momencie piszac nam na czym masz zamiar zarobic duzo pieniedzy to jest troche dziwne.

Gość to ja od cukini
bomba witaminowa ato właśnie zdrowe danie. złożone z produktów które zawieraja sporo witamin. jak np sałatki z warzyw

Gość gość
Tak, to jest dziwne. Mam nadzieje, ze nie bedziesz takich wzmianek o potencjalnych zarobkach zamieszczal na swoim blogu bo to sie skonczy fiaskiem.

@gosc: wiekszosc rzeczy, jakich sie w zyciu dotknalem zakonczylo sie sukcesem, wiec no offence, ale to ja bede decydowal w jaki sposob bedzie prowadzony blog. Jedyna osoba, ktora bedzie miala glos doradczy (ale nie decydujacy) bedzie Kamila.

Gość gość
a trzymasz wagę i jako taką męską figurę skoro kiepsko się odżywiasz ? no i czy jesteś zdrowy, miażdżyca, cukrzyca i te sprawy ?

Gość to ja od cukini
ale można np zrobić pieczone ziemniaki i imięso- witaminy, bez dodatku tłuszczu plus warzywa gotowane na parze lub surówka/sałatka z surowych warzyw. zdrowsze?

Gość gość
Okej, zobaczymy czy to bedzie sukces :)

Gość gość
warzywa na parze są mdłe i bez smaku zresztą po co katować się "zdrowym żarciem" jeśli jest się młodą aktywną osobą?

Gość gość
Warzywa na parze sa dobre jesli gotujemy odpowiednie warzywa i doda sie do nich jakies fajne przyprawy i zje z np. ryba.

Tak, trzymam sie calkiem niezle, bo uprawiam duzo sportu. Poza tym nie uwazam, zebym sie kiepsko odzywial.

Gość gość
warzywa gotowane na parze są pyszne, znacznie lepsze od gotowanych w wodzie, są jędrniejsze, bardziej chrupiące, trzeba dodać odrobinę soli/cukru co kto lubi i zioła świeże bądź suszone i będzie smak jak należy na zdrowie pracujesz całe życie, nie zawsze będziecie młodzi i aktywni

Gość gość
a mogę jeszcze zapytać ile autor ma lat ?

@gosc: znasz ta reklame Adidasa z Jozefowiczem? Motto z tej reklamy powtarzam sobie codzinnie rano patrzac w lustro.