Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziewczyny poniżej 160 cm

Polecane posty

Ja mam 153,5cm :) Kiedyś mi to przeszkadzało, teraz nie bardzo. Choć czasami mówię- "Chciałabym mieć 165cm"

Gość gość
O raju, i przez to nie jest atrakcyjna? Mam też stosunkowo krótkie nogi, albo inaczej- nie mam długich, resztę figury aż za bardzo klepsydrowatą. A jedyne kompleksy jakie mam to te dotyczące krzywego zgryzu... Bo moja figura jak dla mnie jest fajna, podoba mi się wyraźny łuk biodrer, wcięcie w tali, kształtny biust. Mam też paskudne rozstępy na biodrach, udach, brzuchu i piersiach- to już w ogóle tylko skakać z mostu, prawda? Jedyne co mnie cieszy, to to że mężowi się podobam, i ciężko mi zrozumieć jak ktoś może czuć potrzebę podobania się całemu światu, serio... No to dobrze, ze się podobasz mężowi. Nie mam zamiaru nikogo wpędzać w kompleksy. Opisuję tylko swoje spostrzeżenia. Nie napisałam na nikogo, ze ktos jest głupi czy pusty. Cały czas piszę, tylko to co widzę. A większość zarzuca mi, ze mam niską samoocene. Czy przez to że opisuję to co widzę, moge mieć problemy z samoakceptacją? Czy jesli komus nie podoba się samochód który kosztuje 100 tys to oznacza, ze jest frustratem i krytykuje tylko dlatego ze go na niego nie stać? Nie, krytykuje dlatego, że nie podoba mu się ten samochod ile by nie kosztował. Tak samo jest ze mną. Uważam, ze niskie dziewczyny nie sa tak atrakcyjne jak te wysokie (oczywiście załóżmy, że to "bliźniaczki"), ale to nie wynika z moich kompleksow a z obserwacji.

Gość gość
Mi i tak bardziej podoba sie para gdy niska kobieta ma partnera wysokiego bo jak i facet jest niski to wygladaja razem jak karykatury. Znam jedna taka pare i jak na nich patrze to smiac mi sie chce

Gość gość
Mi i tak bardziej podoba sie para gdy niska kobieta ma partnera wysokiego bo jak i facet jest niski to wygladaja razem jak karykatury. Znam jedna taka pare i jak na nich patrze to smiac mi sie chce. No tutaj masz rację. Dlatego małe dziewczyny mają przewalone.

Gość gość
Jesli wygladalyby tak samo to owszem, wyzsza dziewczyna bylaby atrakcyjniejsza. Co nie oznacza tego, ze niska kobieta nie moze byc atrakcyjna.

Gość gość
Autorowi tego topiku proponuje wyjsc z domu w celu bzykniecia kogos może wtedy mu ciśnienie zejdzie i humor się poprawi. A sory nie zapomniałam, że nieudacznicy życiowi nie maja znajomych, a tym bardziej kochanków soryy

Gość martsow
Myslę że 160 cm u kobiet czy nawet te 155 cm to nie jest zły wzrost. Przecież jak kobieta założy szpilki to wygląda bardzo zgrabnie i ponętnie ale i bez szpilek też super wygląda. Przecież w Polsce średnia wzrostu mężczyzn chyba nie przekracza 180cm. Wiem że jest wielu ludzi którzy narzekają na swój wzrost ale widziałem kiedyś w klubie bardzo niską dziewczynę jakieś pewnie 140cm albo może i mniej, była chyba o głowę niższa innych dziewczyn niskiego wzrostu i nie dużo wystawała za ladę chcąc zamówić piwo. Wtedy trochę mi się zrobiło jej żal ale jak zobaczyłem jak świetnie tańczy i bawi się z innymi facetami to jednak zrozumiałem że wzrost aż tak chyba się nie liczy.

Gość gość
Autorowi tego topiku proponuje wyjsc z domu w celu bzykniecia kogos może wtedy mu ciśnienie zejdzie i humor się poprawi. A sory nie zapomniałam, że nieudacznicy życiowi nie maja znajomych, a tym bardziej kochanków lapka.gif soryy A to, że mnie obrażasz to świadczy tylko o Tobie i o tym jak Cię rodzice wychowali. Ja nikogo nie obrażam, opisuję tylko swoje spostrzeżenia. A tak dla Twojej wiadomości jestem w stałym związku, więc nie mam problemów z seksem. Na znajomych tez nie narzekam.

Gość gość
Myslę że 160 cm u kobiet czy nawet te 155 cm to nie jest zły wzrost. Przecież jak kobieta założy szpilki to wygląda bardzo zgrabnie i ponętnie ale i bez szpilek też super wygląda. Przecież w Polsce średnia wzrostu mężczyzn chyba nie przekracza 180cm. Wiem że jest wielu ludzi którzy narzekają na swój wzrost ale widziałem kiedyś w klubie bardzo niską dziewczynę jakieś pewnie 140cm albo może i mniej, była chyba o głowę niższa innych dziewczyn niskiego wzrostu i nie dużo wystawała za ladę chcąc zamówić piwo. Wtedy trochę mi się zrobiło jej żal ale jak zobaczyłem jak świetnie tańczy i bawi się z innymi facetami to jednak zrozumiałem że wzrost aż tak chyba się nie liczy. Wiesz, też mi szkoda takich dziewczyn. A po drugie to niskie dziewczyny w szpilkach nie zawsze wyglądają dobrze. Mam dwie siostry cioteczne, obie mają może po 150, z twarzy bardzo przeciętne. Jedna ma męża, który jest niewiele wyższy od niej i mają dziecko, chłopca, który w przedszkolu bardzo wyróżnia się na tle innych dzieci bo jest bardzo niski i nigdy nie będzie wysoki, bo to już widać. I też mi go szkoda.

Gość Pani inżynier biomedyczna
No ludzie :D czemu chcecie narzucać swoją opinię innym ludziom? jednym podobają się blondynki, innym brunetki, kolejnym długonogie rudowłose, a następnym malutkie, filigranowe krótko strzyżone dziewoje :D ale jesteście ograniczeni :) nie ważne kto jaki ma wzrost... ja mam 178, fakt długie nogi, chuda, wysoka, najwyższe buty jakie założę? max 7 cm, bo przecież w wyższych (np na co dzień) to jak transwestyta się czuję, co z tego że innym się to podoba :D przestańcie wpędzać innych w kompleksy i zacznijcie żyć! bo co wam to da? zjeżdżanie się wzajemnie? życia wam to nie polepszy! :)

Gość gość
Wybaczcie, ale muszę Was opuścić.

Gość gość
Czyli ja caly czas dyskutowalam z autorka tematu? Az sie dziwie, ze potrafisz sie ladnie wyslawiac bo ktos kto pisze, ze niscy ludzie wygladaja jak kupki nie moze byc inteligentnym czlowiekiem. Jestes jednak strasznie ograniczona.

Gość gość
Ja bym tam chciała być troszkę niższa.Mam 173 cm mój mąż ma 185 i jak założę szpilki to dziwnie się czuję.Do tego znajome...przy nich czuję się jak jakiś wielkolud .

Gość Teraz to men
Małe jest piękne, to sobie żyrafy powinny zapamiętać.

Gość gość
Haha niee, w ogole nikogo nie wpedzasz w kompleksy piszac, ze niskie kobiety wygladaja jak kupki z krotkimi nozkami :D nie odpisujcie na ten topic bo to zywkla prowokacja :)

Gość gość
fakt proporcje przy niskim wzroście są inne niż przy średnim i wysokim. I zazwyczaj ma się krótsze nogi ale grunt to się dobrze prezentować i czuć. Czasami ktoś może być wysoki i mieć proporcjonalnie krótkie nogi. Ktoś niski wg ciała długie. Ja zawsze myślałam, ze mam krótkie bo 150cm wzrostu to mało, ale jak widać nie mieszczę się w średniej ;-), długość nóg 74cm. Liczone dla kupna roweru od podłoża do krocza. Przy kości udowej będzie więcej Średnia długość w przypadku kobiet to od 43,8 do 46,1 % wzrostu

Gość gość
ja mam 158cm i mam dłuuuuuuuuuugie nogi,każdy mi to mówi,mam super figurę i cyce:) i powodzenie wśród płci męskiej

Gość gość
a ja się z tym nie zgodze ,majac poniżej 160 cm można dzialac na facetow ze hej

Gość Pani inżynier biomedyczna
no gadać jak do ścian :D dziewczyny/kobiety jesteście piękne tylko przestańcie zwracać uwagę na coś na co nikt inny nie zwraca uwagi :D same sobie wmawiacie że jesteście takie owakie :D pierś do przodu, pośladki spiąć :D i ŻYĆ!

Gość martsow
Nie ma co brać na poważnie tych komentarzy, najważniejsze to czuć się dobrze we własnym ciele. Możesz mieć 180 albo 150 a i tak komuś się będziesz podobać. Ludzie mają różne gusta i nie zwracać uwagi na oceny innych które wpędzają was w kompleksy

"Myslę że 160 cm u kobiet czy nawet te 155 cm to nie jest zły wzrost. Przecież jak kobieta założy szpilki to wygląda bardzo zgrabnie i ponętnie ale i bez szpilek też super wygląda" x ja sie z tym nie zgodz, aczkolwiek zakladanie tematu pt "nigdy nie bedzie wyfladala zgarbnie" jest bez sesnu - przeciez nikt nie startuje w konkursie na zgrabnosc;-) moim zdaniem wazne jest zeby sie podobac - a gusta sa rozne sa faceci ktorzy lubia - dajmy na to - "niezgrabne" kobiety i super;-) to jest tak jakby powiedziec ze kobieta z rozdwojonymi koncowkami wlosow nigdy nie bedzie miec ekstra fryzury - tylko who cares?;-) wiekszosc ludzi nie chce byc naj tylko zwyczjanie sie podabac i czesto im sie to udaje pomimo jakichs innych nie doskonalosci, a gusta sa rozne - to co dla jednych jest zaleta dla innych bedzie wada;-) x "Mam dwie siostry cioteczne, obie mają może po 150, z twarzy bardzo przeciętne. Jedna ma męża, który jest niewiele wyższy od niej i mają dziecko, chłopca, który w przedszkolu bardzo wyróżnia się na tle innych dzieci bo jest bardzo niski i nigdy nie będzie wysoki, bo to już widać. I też mi go szkoda." x ja tez sie temu dziwie - ze ludzie zdajac sobie sprawe z wlasnych niedoskonalosci serwuja to swoim dzieciom - wrzot to pal licho, znam goscia ktory ma dziedziczna chorobe (stawrdnienie rozsiane) na ktore zmarla jego matka, on sam zachorowla w wieku ok 40+ i powoli umiera a i tak sie rozmnozyl - jego dzieci podziela jego los za pare lat;/

Gość gość
słuchajcie a co do niskiego wzrostu to czy to prawda, żę niższe kobiety bardziej tyją w ciązy?? czy to po prostu taki efekt tylko stwarza??

to chyba nieprawda - niskie kobiety jak utyja to calkowicie juz traca proporcje i moze stad bardziej widoczny efekt kolistosci?

Gość gość
może i racja....

Gość noiCOooo
Ja mam 152 cm a mój mąż 187 cm :) A co do tycia w ciąży to ja przytyłam 17 kg . Miałam wieki brzuch i przy tym wzroście wygadałam jak piłka hehe

"Ja mam 152 cm a mój mąż 187 cm usmiech.gif A co do tycia w ciąży to ja przytyłam 17 kg . Miałam wieki brzuch i przy tym wzroście wygadałam jak piłka hehe" x co do wzrostu to znam takie przypadki mialam kol ok. "150 w kapeluszu" ale jak lwica bronila ze ma 160 cm - whatever i co do zasady zawsze spotykala sie tylko z facetami ktorzy mieli 190 cm;-) ja mam powyzej (odrobine) 170 cm i mi tam rybka ;-) troche mi przypominala niskich panow co specjalnie kupuja sobie wielkie samochody;-)

Gość gość
ja mam 155 :D jestem zgrabna szczupla , naprawde (bez sciemniania) jestem w 2 ciazy w 1 ciazy przytylam 20 kg i nic mi po niej nie zostalo ani jednej faldki tluszczu ani pupy , ani nawet rozstepu ale to moze tez byc dziedziczne bo u mnie w rodzinie kobiety nie mialy z figura problemow czy z rozstepami teraz jestem w koncowym 34 tc i przytylam 12 kg ale moja waga przed ciaza byla idealna 47 kg wiec mam tylko brzuch mala pilke :) ale.. mam kolezanke ktora tez jest niska ale jest bardzo niepropocjonalna do swojego wzrostu bo ma grube uda taka dziwna kacza budowe wiec wiele zalezy jaka sie ma budowe te niskie tez sa ladne

Gość noiCOooo
W sumie jak teraz pomyśle to wszyscy moi ex mieli powyżej 180 cm . Zawsze podobałam się wysokim facetom. Moja mama ma 155 cm a tata 190 cm :) alle za to mój brat ma 188 cm a a jego narzeczona 181 cm .

Gość takie tam

Dla mnie niskie dziewczyny są mega i urocze.A co do tego czy wzrost ma coś do figury nie zgadzam się absolutnie taka Ariana Grande 152cm wzrostu a figura cudowna