Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 26 26

KIEDY WYPADAJĄ MLECZNE ZĘBY

Polecane posty

Gość mama 26 26

Moja córka ma 5 lat.Kilka dni temu wypadł jej ząb mleczny.Dolna jedynka.Wydaje mi się ,że to za wcześnie.Na miejscu tego ząbka nie widać ,by nowy wyrastał ,ale to może za wcześnie.Mimo wszystko się martwię ,bo wydaje mi się ,że ja mialam jakieś 7-8 lat kiedy wypadł mi pierwszy ząb.Co myślicie ?

Gość gość
norma mleczaki wypadaja 5-6 i 7 latkom, moja ma 7 i własnie jej wypadła jedynka ale wiekszosc młodszych od niej dzieci ma 5 6 lat i juz stałe zabki

Gość gość
Mojej córce w ubiegłym tygodniu wypadł pierwszy mleczak, dolna jedynka właśnie, ma 6,5 roku. I tak późno jak obserwuję inne dzieciaki wokół.

Gość violkafiolka
moja ma 5 i wszystkie mleczne,u kazdego dziecka jest inaczej.

Gość gość
Mój synek ma 5,5 roku. Ze dwa tygodnie temu wypadł mu pierwszy mleczny ząbek, teraz rusza się drugi. Dodam, że ma już wszystkie cztery stałe "szóstki".

Gość gość
Przecież to jest norma. Pięciolatki potrafią już bez dwóch zębów mlecznych chodzić i wtedy też zaczyna się robić "szczerbolek" :). Ja znam chłopca ktory ma niespełna pięć lat i juz nie ma jednej dolnej jedynki.

Gość gość
Słuchajcie a kiedy wyrosły Wam 8 mki?

Gość gość
Mi szybko zaczal wyrastac bo mialam 12 lat :) i nie to nie byla 7mka...

Gość gość
Mój siostrzeniec miał 5 lat i dwa miesiące jak wychodziłam mu stała dolna jedynka. Mleczak trzymal się twardo wiec trzeba było usuwać u dentysty. Dobrze, że ta stała jedynka ładne weszla w wolne miejsce.

Gość gość
Ósemki wyrosły mi dopiero przed czterdziestka :-)

Gość gość
5latek i 4mies pierwsza jedynka, druga się rusza. Na miejscu pierwszej już rośnie ząb. U syna w grupie 5latkow to stały temat ostatnio. Znam chłopca, który miał latem 4,5 roku i już nie miał dolnych jedynek. Ale mleczne urosły mu w wieku 3,5 miesiąca. To podobno ma związek, szybciej zmieniają się dzieciom, które prędzej zabkowaly.

Gość nowerre
Mi zaczeły rosnąć jak byłam nastolatką. Niestety ale mam 4 zeby ósemki, które tak naprawdę mogą być problemem bo mogą się psuć (często nie dociera do nich szczoteczka....). Jednak jak na razie są zdrowe i mam nadzieję,że tak szybko mi sie nie popsują.... Polecam zajrzeć sobie tutaj: http://www.oliloli-newlife.com/2017/11/kiedy-wypadaja-zeby-mleczne.html - w artykule dokładnie napisane jest kiedy wypadają zeby mleczne. Oraz kiedy mozna spodziewać się nowych.