Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KLIMA DOBRA RZECZ

ILE MACIE STOPNI W DOMU

Polecane posty

Gość KLIMA DOBRA RZECZ

ja 22 i po spacerze z psem jak milo wejsc do chlodnego mieszkania, rano bylam u mamy i tam tragedia

Gość gość
u mnie w kuchni dokladnie 27.6.

Gość gość
z miliard :D

Gość gość
21 stopni ,nie czuję że na dworze taki upał a w nocy się przykrywam.

Gość mama dwunastolatka
23, tez mamy kilmę od tego roku a tamtym byla masakra

Gość 26 ale pokoj zacieniony
I jakos.nie czuc by tak strasznie goraco bylo.moze dlatego ze wpada swieze powietrze i bark bezposrednich promieni slonecznych. Jest akurat.

Gość gość
mam wrazenie ze 40, mieszkam na poddaszu

Gość mam 13 latka w domu
nie wiem ile mam, ale w kazdym pokoju stoi wiatrak i jest spoko, na nast. lato tez chcemy klimę załozyc

Gość gość
Nie wiem ile mam ,ale mam fajnie chłodno i wszyscy co przychodzą ,mówią jak fajnie u mnie ,no teraz w upały fajnie ale zimą nie jest fajnie .

Gość gość
nie wiem, ale u mojej siostry bylo 30, a u mnie jest duzo cieplej, mimo wiatraka i rolet zasunietych od jakichs dwoch tygodni... Na noc otwieram balkon i okna na osciez, ale nic sie nie wychladza, ja lubie upaly, ale jak jest gdzie sie ochlodzic, syn chodzi na golasa, a i tak caly w potowkach, okna od poludnia i to dlatego

Gość gość
26.3 Stopnia. Mieszkanie w bloku. Nie mamy klimy. Jest cholernie gorąco. Ale jutro ostatni dzień masakry. Nienadzwidze upałów a teraz w 32 tc to nosa nie wychylam za drzwi. Jeden plus-w nocy mieszkanie się schładza do 22-23 stopni :) Za rok jak będzie taka masakra to kupimy chyba cos chłodzącego bo wiatrak to sobie można w tylek wsadzić:O

Gość gość takaona
W chwili obecnej 30:O

nie patrząc na pore dnia przewaznie caly czas 20 na dole, do 22/3 na gorze,wiecej w domu nie mamy Dom jest specjalnie "wyziębiany" aby duchoty w 4 scianach nie bylo

Gość gość
OOOOOOOOOOOOOOO toksyczna sie zalogowala:D

Gość gość
Toksycznakobita jak to wyziębiony? A ile macie cm styropianu na ścianach położone? I w jakim województwie mieszkacie? Sorry ze tak wypytuje ale budujemy dom i będziemy zaraz na etapie ocieplenia a widze że u ciebie 20stopni to rewelacja jak na lato.

Gość gość
bo Toksyczna to zimna kobieta wiec wyziebiony, proste nie?:D

Dom pod względem materialow budowlanych jest typowy standardowy ,pisząc ze dom jest "wyziebiony" mialam na mysli, ze regularnie i systematycznie go chlodzimi od srodka (zwlaszcza w gorące dni)swoimi sposobami i metodami aby temperature utrzymac w normie W nawiew chlodzący warto zainwestowac +robic cien przed oknami na zewnatrz aby zar nie wpadal Lubie na zewnątrz wysokie temp,po to jest lato, ale wsrodku budynku preferuje komfortowy chlód

Gość gość
Mam 28, w kamienicy grube mury i póki było chłodno to ok, ale jak już się nagrzały to tak trzymają i nic nie pomaga, wiatraki, wietrzenie całego mieszkania... dziecko w majtkach chodzi, mąż też, ja lekką bluzkę dokładam, śpimy w takim samym zestawie.... A na zewnątrz 36 dziś było...

Gość gość
u mnie 30 st :? mieszkamy na poddaszu i mieszkanie się nagrzewa od dachu :/ cały dzień świeci nam w okna słońce... w nocy wszystkie okna pootwierane a żadnego przewiewu i tak nie ma :/ na dodatek jestem w 39 tyg. ciąży i marze już by urodzić bo chyba wykorkuję :/

Gość gość
28 w bloku

Gość gossssc
ja mam klime i kiedy chce to mnie chłodzi;)

Gość gość
28 ale klima mi sie nie kalkuluje bo ogolnie mieszkam w zimnym kraju wiec tych goracych dni jest i tak jak na lekarstwo

Gość gość
24,5 bez klimy. Otwieram okna na noc, w dzień zasłaniam żaluzje aluminiowe i zamykam okna już o 8:00.

Gość gość
24 Stopnie :) mamy okna na południe więc trochę pracy to kosztuje. rano zasłaniam i zamykam okna i są zasłonięte aż do 16-17 póki słońce nie przejdzie. okna są potem otwarte całą noc. po powrocie z pracy przed 16 leję dużą ilość wody ze studni pod okna. polewam też elewację. w domu włączam wiatrak-ale aby chłodził a nie tylko rozdmuchiwał gorące powietrze to na stołku przed wiatrakiem stawiam miskę z lodem-efekt-w ciągu kilkunastu minut temperatura spada z 29 do 24 stopni i jest super :) może to bardziej pracochłonne niż klima,ale my tu tylko wynajmujemy i jesteśmy w trakcie budowy własnego domu więc każdy grosz się liczy. a budujemy dom pasywny,więc nie powinno być takich problemów.