Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ania92

trudny zwi膮zek

Polecane posty

Go艣膰 baked
Dziewczyno, je艣li wesz艂a艣 tutaj, 偶eby si臋 poradzi膰, i z g贸ry piszesz, 偶eby wyypowiedzi darowa艂y sobie osoby, kt贸re m贸wi膮, 偶e powinna艣 od niego odej艣膰, to Twoje wej艣cie tutaj nie ma sensu - bo nie chcesz us艂ysze膰 prawdy. Jedyna w艂a艣ciwa odpowied藕 brzmi: masz typowy syndrom ofiary (nie chcesz opu艣ci膰 swojego kata), a powinna艣 ucieka膰 od niego najdalej, jak tylko si臋 da. To, co piszesz, to bardzo typowy schemat, kt贸ry widzia艂am na przyk艂adach znajomych par i ma艂偶e艅stw, na szcz臋艣cie ju偶 by艂ych. Najpierw stopniowo facet (m臋偶czyzna si臋 tak nie zachowuje) wykr臋ca si臋 od sp臋dzania czasu z w艂asn膮 kobiet膮, potem jej pokazuje 偶e jej nie szanuje, potem staje si臋 chorobliwie zazdrosny i ka偶e jej si臋 ubiera膰 w okre艣lony spos贸b oraz r贸wniute艅ko mu prasowa膰 koszule (jak tego nie zrobi, potrafi porz膮dnie dosta膰, bo przecie偶 w艂adca musi by膰 nienaganny, a s艂u偶膮ca ma mu to zapewni膰), potem poni偶a j膮 i upokarza wyzwyskami, cz臋sto publicznie, a w nast臋pnej kolejno艣ci zaczyna j膮 bi膰, tak偶e przy dzieciach. W domu panuje atmosfera strachu, potem on przeprasza, ona mu nie wiadomo dlaczego wybacza i nie przyjmuje od innych do wiadomo艣ci, 偶e on si臋 nie zmieni, znowu zostaje pobita, on zn贸w p艂acze i przeprasza, ona znowu wierzy, itd. I trwa to latami, dop贸ki nie stanie si臋 co艣 na tyle strasznego, 偶e ona w ko艅cu jest w stanie przejrze膰 na oczy i uciec. Przy okazji wychodzi na jaw, 偶e m膮偶 zdradza艂 swoj膮 偶on臋 i wcale nie ma 偶adnych wyrzut贸w sumienia. Potem jest rozw贸d, a tatu艣 olewa swoje dziecko i 偶a艂uje na nie grosza oraz czasu, oczywi艣cie opowiadaj膮c wszystkim dooko艂a, jakim jest fantastycznym ojcem. Przyczyna jest prosta: ten facet ma niskie poczucie warto艣ci i dowarto艣ciowuje si臋, poni偶aj膮c s艂abszych od siebie (partnerk臋, 偶on臋) oraz wdaj膮c si臋 w romanse na boku. A 偶on臋 podejrzewa o zdrad臋 dlatego, 偶e sam zdradza. I jeszcze bywa, 偶e pochodzi z domu, w kt贸rym te偶 by艂a stosowana przemoc.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
a wi臋膰 pniek膮d ja mia艂am podobnie. D艂ugi okres trwa艂am w swoim" zwi膮zku ". M贸j by艂y potrafi艂 fochowa膰 si臋 o g艂upoty, poni偶a膰, wyzywa膰, a nawet mn膮 manipulowa膰 r贸wnie偶 dochodzi艂y inne zagrywki z jego strony. Im d艂u偶ej trwa艂am w zwi膮zku tym bardziej by艂o gorzej!!!M贸j ex podejrzewam, 偶e w艂a艣nie mia艂 niskie poczucie wlasnej wartosci dlatego tez traktowa艂 mnie w ten sposob. Im bardziej bedzie Ci zalezalo tym bardziej bedzie traktowal jak smiecia. Ja tego nie wytrzymalam i sama z wlasnej woli go zostawilam :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
baked trafi艂a w same sedno :-) Uciekaj gdzie pieprz ro艣nie!!!! Ja to uczyni艂am i jestem z siebie dumna :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a i tak na koniec, gdy przekroczy艂 granice to go zostawi艂am, wtedy inaczej 艣piewa艂 , moje zapewnienia o milosci sa puste po jego takich slowach bylo widac ewidentnie manipulacje i probe wbicia poczucia winy, nie dalam sie :D Sorry winetu ale nie potrzebuje kogos kto klamie, poniza, upokarza :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bo on wie, ze tylko tak gadasz, ze z nim nie zerwiesz. I ma racje, prawda? Jakbys trzasnela drzwiami i nie odbierala telefonow, to bys zobaczyla czy do ciebie przyjdzie... ALE.... nawet jak cie bedzie blagal, to ja wielkich albo stalych zmian nie wroze. Taki facet bedzie cie blagal na kolanach, a jak wrocisz to zacznie sie to samo pieklo. Jestes za mloda by sobie zycie marnowac. Hahaha skad ja to znam, to r贸wnie偶 jest prawda, akurat w艂asnego do艣wiadczenia :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A sk膮d stwierdzenie, 偶e boj臋 si臋 odej艣膰 bo jestem wysoka? Dlaczego faceci na takie nie lec膮? Mam mn贸stwo koleg贸w, kt贸rzy s膮 wysocy i podoba im si臋 m贸j wzrost. Czyli z odpowiedzi mam rozumie膰, 偶e zwi膮zek jest bez sensu ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
i zwi膮zek bez sensu i ty g艂upia jak but!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dzi臋kuj臋 bardzo :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie do艣膰 偶e on mnie wyzywa to jeszcze wy si臋 do艂膮czacie, dajta spok贸j, wczoraj opowiedzia艂am o wszystkim mojemu bratu, wkurzy艂 si臋, nie wiem czy dobrze zrobi艂am, bo wiem 偶e on stoi za mn膮 murem i czy co艣 z艂ego nie zrobi...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 "baked trafi艂a w same sedno" - to niestety nie "trafienie", tylko przyk艂ady z 偶ycia znajomych wzi臋te. Powinny艣cie zwiewa膰 ju偶 w momencie, gdy zobaczycie, 偶e Was nie szanuje. Im d艂u偶ej to trwa, tym bardziej kobieta czuje si臋 wszystkiemu winna i nic niewarta (ten partner czy m膮偶 robi wszystko, by tak w艂a艣nie si臋 czu艂a), a potem, gdy zostaje z takim bokserem, jest tylko coraz gorzej. I przypomnia艂a艣 o jeszcvze jednej rzeczy, o kt贸rej ja zapomnia艂am: to s膮 zazwyczaj doskonali manipulatorzy, bardzo lubiani przez innych i uchodz膮cy za spokojnych i bardzo towarzyskich. Nikt nie wie, 偶e w 艣rodku kryje si臋 prawdziwa bestia i prawie nikt zazwyczaj nie chce wierzy膰 kobiecie, 偶e jest upokarzana, zdradzana i bita, bo oni 艣wietnie graj膮 rol臋 anio艂k贸w i k艂ami膮 perfekcyjnie. Dlatego trudno kobiecie znale藕膰 pomoc. Ale te偶 te kobiety cz臋sto same jej nie chc膮 (wiele miesi臋cy trwa艂o, zanim uda艂o mi si臋 przekona膰 trzy z nich, 偶e musz膮 nie dawa膰 wiary s艂owom ich m臋偶贸w i ucieka膰 jak najdalej), bo on nimi manipuluje, powoduje, 偶e czuj膮 si臋 bezwarto艣ciowe i s膮 przekonane, 偶e one go zmieni膮 albo 偶e on nie jest taki z艂y, bo gdy chce co艣 od nich uzyska膰 lub lepiej nimi manipulowa膰, by zosta艂y, cz臋sto staje si臋 czu艂y i przeprasza, a nawet potrafi p艂aka膰. Ale to tylko teatr. Kiedy wreszcie kobiety otwieraj膮 oczy i udaje im si臋 wyrwa膰, musz膮 zmierzy膰 si臋 z depresj膮 i odbudowywa膰 poczucie w艂asnej warto艣ci, a ich dzieci zmierzy膰 si臋 z traum膮 i odrzuceniem przez nic nie wartego ojca. Dzieci cierpi膮 przez to ca艂e 偶ycie. Chyba nie chcecie im da膰 takiego domu ani przechodzi膰 tego wszystkiego? Szanujcie si臋, to nie dopu艣cicie do takiej sytuacji. "Uciekaj gdzie pieprz ro艣nie!!!! Ja to uczyni艂am i jestem z siebie dumna usmiech" - brawo!!! Tak w艂a艣nie powinna zrobi膰 ka偶da z tych kobiet.

Udost臋pnij ten post

W艂a艣nie mia艂am napisa膰 o sytuacji kt贸r膮 opisa艂am. On o tym wszystkim powiedzia艂 swojemu koledze z pracy, oczywi艣cie wszystko przedstawi艂 tak, 偶e kolega przyzna艂 mu racj臋, 偶e 藕le sie zachowa艂am, 偶e 藕le robi臋, czyli jak zwykle wyszed艂 na 艣wi臋toszka. Kiedy pochwali艂 si臋 偶e opowiedzia艂 o ca艂ej sytuacji koledze i powiedzia艂 mi jak on to przyj膮艂 i 偶e przyzna艂 mu racj臋, ja zapyta艂am od razu czy pochwali艂 si臋 jak mnie nazwa艂 i jak si臋 do mnie odezwa艂 on powiedzia艂 偶e nie. Jak zwykle, robi ze mnie idotke przed innymi ludzmi a siebie stawia w swietle anio艂ka, kt贸ry nikomu nie robi krzywdy....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 baked
go艣膰 "baked trafi艂a w same sedno" - to niestety nie "trafienie", tylko przyk艂ady z 偶ycia znajomych wzi臋te. Powinny艣cie zwiewa膰 ju偶 w momencie, gdy zobaczycie, 偶e Was nie szanuje. Im d艂u偶ej to trwa, tym bardziej kobieta czuje si臋 wszystkiemu winna i nic niewarta (ten partner czy m膮偶 robi wszystko, by tak w艂a艣nie si臋 czu艂a), a potem, gdy zostaje z takim bokserem, jest tylko coraz gorzej. I przypomnia艂a艣 o jeszcvze jednej rzeczy, o kt贸rej ja zapomnia艂am: to s膮 zazwyczaj doskonali manipulatorzy, bardzo lubiani przez innych i uchodz膮cy za spokojnych i bardzo towarzyskich. Nikt nie wie, 偶e w 艣rodku kryje si臋 prawdziwa bestia i prawie nikt zazwyczaj nie chce wierzy膰 kobiecie, 偶e jest upokarzana, zdradzana i bita, bo oni 艣wietnie graj膮 rol臋 anio艂k贸w i k艂ami膮 perfekcyjnie. Dlatego trudno kobiecie znale藕膰 pomoc. Ale te偶 te kobiety cz臋sto same jej nie chc膮 (wiele miesi臋cy trwa艂o, zanim uda艂o mi si臋 przekona膰 trzy z nich, 偶e musz膮 nie dawa膰 wiary s艂owom ich m臋偶贸w i ucieka膰 jak najdalej), bo on nimi manipuluje, powoduje, 偶e czuj膮 si臋 bezwarto艣ciowe i s膮 przekonane, 偶e one go zmieni膮 albo 偶e on nie jest taki z艂y, bo gdy chce co艣 od nich uzyska膰 lub lepiej nimi manipulowa膰, by zosta艂y, cz臋sto staje si臋 czu艂y i przeprasza, a nawet potrafi p艂aka膰. Ale to tylko teatr. Kiedy wreszcie kobiety otwieraj膮 oczy i udaje im si臋 wyrwa膰, musz膮 zmierzy膰 si臋 z depresj膮 i odbudowywa膰 poczucie w艂asnej warto艣ci, a ich dzieci zmierzy膰 si臋 z traum膮 i odrzuceniem przez nic nie wartego ojca. Dzieci cierpi膮 przez to ca艂e 偶ycie. Chyba nie chcecie im da膰 takiego domu ani przechodzi膰 tego wszystkiego? Szanujcie si臋, to nie dopu艣cicie do takiej sytuacji. "Uciekaj gdzie pieprz ro艣nie!!!! Ja to uczyni艂am i jestem z siebie dumna usmiech" - brawo!!! Tak w艂a艣nie powinna zrobi膰 ka偶da z tych kobiet.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 baked
Tak Aniu92, to typowe. Bo jak napisa艂am, oni na zewn膮trz uchodz膮 za 艣wi臋toszk贸w i osoby bardzo towarzyskie, s膮 lubiani. Bo 艣wietnie potrafi膮 gra膰 i manipulowa膰 - i swoj膮 kobiet膮, i wszystkimi innymi. Wszystko po to, aby w ich oczach by膰 normalnymi lud藕mi. Zazwyczaj jeszcze sprawiaj膮 wra偶enie zbyt spokojnych (uwaga, to cehca charakterystyczna) i przez to nikt nie mo偶e uwierzy膰, 偶e kto艣 taki jest zdolny podnie艣膰 r臋k臋 na swoj膮 partnerk臋 czy 偶on臋.

Udost臋pnij ten post

Mam doskona艂y przyk艂ad w swoim domu, moja mama by艂a 15 lat z moim tat膮, kt贸ry j膮 bi艂 i poni偶a艂 ja by艂am na tyle rozgarni臋ta 偶e wiedzia艂am o co chodzi, oni si臋 rozstali a ja? Dlaczego id臋 w 艣lady mojej mamy i ci膮gn臋 ten chory zwi膮zek? Przecie偶 wiem jak to si臋 mo偶e sko艅czy膰...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 baked
Aniu92 - to pewnie dlatego, 偶e nie mia艂a艣 prawid艂owych wzorc贸w w rodzinie. Chodzi mi o to, 偶e ludzie zazwyczaj nie艣wiadomie powielaj膮 zachowania i relacje panuj膮ce w domu rodzinnym, bo tylko takie znaj膮. Nawet je艣li wiesz, 偶e by艂y one z艂e. Po prostu nikt Wam nie pokaza艂, jak wygl膮da szcz臋艣liwa i kochaj膮ca si臋 para, to znaczy jak Ci ludzie si臋 wzgl臋dem siebie zachowuj膮, jak okazuj膮 sobie mi艂o艣膰 i szacunek, wi臋c nawet chc膮c zbudowa膰 taki zwi膮zek, mo偶esz nie艣wiadomie powiela膰 to, jak np. Twoja Mama zachowywa艂a si臋 wzgl臋dem Taty. Tak s膮dz臋. Mo偶e warto by艂oby uda膰 si臋 do psychologa?

Udost臋pnij ten post

Powiem tak: czasami boje sie ze jestem jak moj ojciec i ide w jego slady jestem nerwowa ale nigdy nikogo nie uderzylam....mojego chlopaka rowniez nie wyzywam i traktuje go normalnie. Nie chcia艂abym wyjsc na osobe ktora nie moze stworzyc normalnego ziwazku dlatego ze nie miala odpowiedniego wzoru w rodzinie, ktory pokazalby jak powinna ona wygladac....moze to ja jestem problemem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 baked
Nie jeste艣 problemem, nigdy tajk nue my艣l!!! Nie mo偶esz si臋 obwinia膰 za to, 偶e mia艂a艣 taki dom - mo偶emy Ci tylko wsp贸艂czu膰, nikt nie powinien mie膰 tak przykrych do艣wiadcze艅. My艣l臋, 偶e dobrze by zrobi艂o, gbyby艣 porozmawia艂a z psychologiem i przebywa艂a jak najcz臋艣ciej w艣r贸d rodziny czy przyjaci贸艂, kt贸rym uk艂ada si臋 szcz臋艣liwie, by obserwowa膰, jak si臋 traktuj膮 na codzie艅.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 baked
Mia艂o by膰: "nigdy tak nie my艣l!!!"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 baked
Mia艂o by膰: "nigdy tak nie my艣l!!!"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jak to nie b臋dziesz umia艂a stworzy膰 zwi膮zku.?? Jeste艣 m艂od膮 Kobiet膮, ca艂e 偶ycie przed Tob膮..!!! I dla Ciebie kiedy艣 s艂o艅ce za艣wieci.. A Tw贸j facet ma jakie艣 problemy emocjonalne, bo zachowuje sie jak dzieciak, kt贸remu mama nie kupi艂a lizaka..

Udost臋pnij ten post

Z tym 偶e nawet je艣li z nim zerw臋 to pozostanie w my艣lach, jestem z nim zwi膮zana emocjolnalnie a on to moje przeciwie艅stwo jeste艣 to jeste艣 nie ma ci臋 to 偶yj臋 si臋 dalej. To jest jego podej艣cie i to mnie najbardziej boli

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 baked
Dziewczyno, jeszcze raz powtarzam: uciekaj od niego jak najdalej i jak najszybciej, bo za chwil臋 zniszczy Ciebie, Twoje poczucie w艂asnej warto艣ci oraz 偶ycie. Tutaj nie ma innego rozwi膮zania. Nie m贸wi臋 tego z艂o艣liwie, tylko dlatego, 偶e widzia艂am kilka takich par i pobite do nieprzytomno艣ci kobiety oraz ciierpi膮ce z tego powodu dzieci. Druzgoc膮ce skutki takiego zwi膮zku przez widz臋 przez kolejne lata do dzi艣 mimo rozwodu jednej z tych par, bo to dotyczy mojej nie tak dalekiej rodziny. I czasem niestety widuj臋 tego typa, kt贸ry jest na tyle bezczelny, 偶e bez cienia wstydu zjawia si臋 nagle na jakiej艣 rodzinnej uroczysto艣ci, chocia偶 swoje dziecko w d***e. I dalej usi艂uje wszystkimi manipulowa膰. Sama widzisz, 偶e mu na Tobie nie zale偶y i nie zacznie zale偶e膰, przykro mi. To potworni, narcystyczni egoi艣ci i kocha膰 nikgo nie potrafi膮. Przy kolejnej te偶 si臋 nie zmieni. Dla nich kobieta to tylko kto艣, kim mog膮 si臋 pochwali膰, a w domu wy艂adowa膰 i u偶y膰 jako s艂u偶b臋, przygotowuj膮c膮 ich na schadzki z kochank膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 baked
Oj przepraszam, oni potrafi膮 bardzo kocha膰 - siebie. :-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ania.. to nie jest tak ze nie masz szans na zwi膮zek. Masz co艣, co ci t臋 szanse daje - widzisz problem! Nie widzi go tw贸j facet, nie widzieli go twoi rodzice,, ty widzisz i rozumiesz. To jest twoja szansa... ale co z ta szans膮 zrobisz, zalezy tylko od ciebie. Bo moze twoja mama tez go kiedys widzia艂a, ale to nie by艂y czasy kiedy sie by艂o 艂atwo rozej艣c z m臋偶em wiec moze zacze艂a udawac sama przed sob膮 ze problemu nie ma.. lub 偶e to ona go stwarza - ty tez juz tak zaczynasz myslec wiec jak widac tak sie zdarza. Im dalej w to zabrniesz tym b臋dzie ci ci臋偶ej... i tak naprawde to nie powinnas wierzyc ze on sie zmieni po waszym rozstaniu... bo zapewne po rozstaniu bedzie chcia艂 zrobic takie wra偶enie. B臋dzie udawa艂 ze sie zmieni艂, wtedy ty uwierzysz i wr贸cisz... i on sie utwierdzi w przekonaniu ze nie odejdziesz nigdy.. a nawet jesli to zawsze mozna pooobiecywac poprawe i wszystko niebawem wr贸ci do normy. Podstaw膮 jego zachowania jest jego kompleks i p贸ki on tego nie zrozumie, p贸ki nie bedzie chcia艂 kompleksu wyleczyc p贸ty jego zachowanie bedzie sie zmieniac tylko na chwil臋. Oni musz膮 miec kobiet臋 w domu, kt贸ra bedzie im wierna, bedzie pos艂uszna i bedzie sie m贸g艂 nia chwalic kolegom a opr贸cz tego musz膮 miec inne na boku, kt贸re bed膮 jemu poprawiac poczucie wartosci... juz by je mia艂 ale narazie go nie stac bo na kochanki trzeba miec kase. Te偶 bylam w takim zwi膮zku, nawet mnie tak bardzo nie wyzywa艂 ale tez nie dawa艂am powod贸w.. wymaga艂 pos艂usze艅stwa a ja nie protestowa艂am.. by艂am duzo m艂odsza i 艣wiata poza nim nie widzia艂am... a偶 raz sie sprzeciwi艂am .. no i si臋 ockne艂am po silnym uderzeniu, w rowie przy szosie, kt贸r膮 szli艣my na spacer. Widzial ze straci艂am przytomnosc a mimo to poszed艂 dalej. A wiesz co potem us艂ysza艂am? 偶e to by艂a moja wina! Za to po dw贸ch latach zadzwoni艂. By艂 w trakcie terapii i jednym z zada艅 tej terapii by艂o przeproszenie mnie i przyznanie si臋 do winy. Nie rozmawialismy d艂ugo ale pewnie sporo narozrabia艂 zanim zda艂 sobie sprawe 偶e ma problem. Duzo mnie kosztowa艂o zerwanie tego zwiazku, tym bardziej 偶e rodzice tez byli pod wp艂ywem jego uroku a do uderzenia sie nie przyznalam. ale nie jestem osob膮, kt贸ra da sie bic. A ty badz m膮drzejsza odemnie i przerwij to jeszcze szybciej. i nie wracj p贸ki on nie przejdzie terapii, musisz byc pewna ze on wie gdzie ma problem. Inaczej nic sie nie zmieni.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 baked
Go艣c dobrze m贸wi. Przeczytaj Aniu Jej powy偶sz膮 wypowied藕. Gdyby by艂o inne, lepsze rozwi膮zanie, to wierz mi, 偶e bym je Tobie napisa艂a. Bo sama wiem, jak wa偶na jest mi艂o艣膰. Ale mi艂o艣膰, a nie piek艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
bo偶e dziewczyno jaka ty jeste艣 g艂upia,jak mo偶esz kocha膰 kogo艣 kto ci臋 tak traktuje-je偶eli nie odejdziesz to b臋dzie tylko gorzej,on ci臋 na pewno nie kocha, traktuje ci臋 jak 艣miecia no jak mo偶na si臋 tak nie szanowa膰?Co ty masz nadzieje 偶e on si臋 zmieni,je偶eli to na gorzej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 amanda890
My艣l臋, 偶e czegokolwiek by艣my tutaj nie napisa艂y to tylko i wy艂膮cznie tracimy nasz czas. Ty z nim zostaniesz.Zignorujesz nasze rady i b臋dziesz ci膮gn臋艂a t膮 m臋czarnie, bo wierzysz 偶e si臋 zmieni. Czego oczekujesz? Najwy偶szy czas przesta膰 biadoli膰, wzi膮膰 sprawy w swoje r臋ce i postawi膰 zaistnia艂膮 sytuacje jasno. Od u偶alania si臋, mrzonek i rozmy艣lania jeszcze nic si臋 nie wydarzy艂o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
baked go艣膰 "baked trafi艂a w same sedno" - to niestety nie "trafienie", tylko przyk艂ady z 偶ycia znajomych wzi臋te. Powinny艣cie zwiewa膰 ju偶 w momencie, gdy zobaczycie, 偶e Was nie szanuje. Im d艂u偶ej to trwa, tym bardziej kobieta czuje si臋 wszystkiemu winna i nic niewarta (ten partner czy m膮偶 robi wszystko, by tak w艂a艣nie si臋 czu艂a), a potem, gdy zostaje z takim bokserem, jest tylko coraz gorzej. I przypomnia艂a艣 o jeszcvze jednej rzeczy, o kt贸rej ja zapomnia艂am: to s膮 zazwyczaj doskonali manipulatorzy, bardzo lubiani przez innych i uchodz膮cy za spokojnych i bardzo towarzyskich. Nikt nie wie, 偶e w 艣rodku kryje si臋 prawdziwa bestia i prawie nikt zazwyczaj nie chce wierzy膰 kobiecie, 偶e jest upokarzana, zdradzana i bita, bo oni 艣wietnie graj膮 rol臋 anio艂k贸w i k艂ami膮 perfekcyjnie. Dlatego trudno kobiecie znale藕膰 pomoc. Ale te偶 te kobiety cz臋sto same jej nie chc膮 (wiele miesi臋cy trwa艂o, zanim uda艂o mi si臋 przekona膰 trzy z nich, 偶e musz膮 nie dawa膰 wiary s艂owom ich m臋偶贸w i ucieka膰 jak najdalej), bo on nimi manipuluje, powoduje, 偶e czuj膮 si臋 bezwarto艣ciowe i s膮 przekonane, 偶e one go zmieni膮 albo 偶e on nie jest taki z艂y, bo gdy chce co艣 od nich uzyska膰 lub lepiej nimi manipulowa膰, by zosta艂y, cz臋sto staje si臋 czu艂y i przeprasza, a nawet potrafi p艂aka膰. Ale to tylko teatr. Kiedy wreszcie kobiety otwieraj膮 oczy i udaje im si臋 wyrwa膰, musz膮 zmierzy膰 si臋 z depresj膮 i odbudowywa膰 poczucie w艂asnej warto艣ci, a ich dzieci zmierzy膰 si臋 z traum膮 i odrzuceniem przez nic nie wartego ojca. Dzieci cierpi膮 przez to ca艂e 偶ycie. Chyba nie chcecie im da膰 takiego domu ani przechodzi膰 tego wszystkiego? Szanujcie si臋, to nie dopu艣cicie do takiej sytuacji. "Uciekaj gdzie pieprz ro艣nie!!!! Ja to uczyni艂am i jestem z siebie dumna usmiech" - brawo!!! Tak w艂a艣nie powinna zrobi膰 ka偶da z tych kobiet. Baked swietnie rozumiesz sytuacje, chce mi si臋 Ciebie bardziej czyta膰. Umiesz doskonale opisa膰 sytuacje z 偶ycia, ja tak mia艂am jak opisujesz ca艂e szcz臋艣cie 偶e do 艣lubu nie dosz艂o :D Trwa艂am w g艂upim przekonaniu. Obudzi艂am si臋 i powiedzia艂am sobie basta ko艅cze z tym toksykiem :-) Nie jestem zadna bohaterka, bo wiele musialam zniesc by doszlo do mnie by to zakonczyc raz a konkretnie :-) Dokladnie swietnie manipulaja i robia z siebie ofiare a Ty to kat hahaha zenada :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak jak napisa艂a baked oni maja kogo艣 jeszcze na boku i to jest prawda, tylko my kobiety 艣lepo Kochamy i nie chcemy przyj膮膰 do 艣wiadomo艣ci, 偶e taka jest prawda i偶 nas nie Kochaja szukaja sobie dalej panienek, wolimy wierzy膰, 偶e nas Kochaj膮 i s膮 wierni :( . Jak zostawisz to przyjdzie do Ciebie z powrotem i bedzie gada艂 jak to on Cie strasznie Kocha, chce odbudowa膰, nawet si臋 pop艂acze po to by Ci臋 zn贸w mie膰 w gar艣ci i Ci臋 dalej niszczy膰. Oni maj膮 gdzie艣 uczucia innych dla nich najwazniejsze sa oni sami, bo kochaja siebie tylko!!!

Udost臋pnij ten post