Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fredie

pytanie do Mam które używały pieluszek wielorazowych

Polecane posty

Gość Fredie

Witam, mój Synek ma już pół roku, nie muszę mu już zmieniać tak często pieluszek jak dawniej (ok. 5 na dobę) a i kupki robi już bardziej stałe. Zastanawiam się teraz nad zakupem wielorazowych pieluszek ekologicznych. Mam więc pytanie do Mam które używały albo używają takich pieluszek. Jakie są wasze doświadczenia, czy polecacie czy nie? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość
Ja używałam ale od samego początku i zrezygnowałam z nich własnie wtedy kiedy dziecko było już starsze i mniej kup robiło (dwie dziennie) (córka miała wtedy 10 miesięcy) za to częściej i więcej siku (dużo piła) więc takie wielorazowe pieluchy już się nie nadawały.

Gość gość
Usuń spację na końcu, po ''h''

Gość gość
Ja to samo. Miałam pieluchy Popolini i tylko wkłady wymieniałam i stosowałam je także u drugiego dziecka jednak jak już je kupować to dla noworodka i uzywać do momentu aż nie zaczenie mniej kupek robić . My zrezygnowaliśmy jak syn i córka mieli po ok 15 miesięcy bo wtedy to już tak naprawdę dzieci dużo siusiały, częsciowo na nocnik a częściowo do pieluch jednorazowych. Nie wyobrażam sobie zmieniania non stop wkładów w pieluchach wielorazowych kiedy dzieci potrafią już tak dużo nasikać i tak często.

Gość gość
Autorko, moja siostra uzywałam pieluch wielorazowych i były bardzo praktyczne ale nie przeszkadzało jej częste pranie. Ważne by w domu było sucho by te pieluchy , zwłaszcza wkłady mogły dobrze wyschnąć ( w lecie suszyła na słońcu na balkonie) a sezonie zimowym przy kaloryferze. Ona uzywałam ich ukończonego miesiąca życia synka i wtedy jedynie wkłady się często od kupy zmienia ale malutki robił wtedy tylko do czterech kupek dziennie (był na mieszance) więc nie miała dużo pracy a jak mały skończył 9 miesięcy przerzuciła się na takie najtańsze jednorazówki bo mały potrafił już wtedy nieźle zalać pieluchę jednorazową i nie dawała ona rady w nocy a nawet za dnia (przemakało bokami po udach). W twoim przypadku kupowanie takich pieluch to okazja na rok? Albo mniej. Potem będziesz tak czy siak musiała kupować jednorazówki bo będą pewniejsze w nocy noi takie dziecko też na dworze, na spacerze będzie zimą lepiej czuło się w suchej , dobrze chłonącej jednorazówce niż zimnej i wilgotnej wielorazowej.