Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LoOoOser

Kolejna osoba opuściła Polskę

Polecane posty

Gość LoOoOser

Dno... W innym kraju już dawno zrobiono by porządek. A tu dalej każą pracować zdolnym ludziom za 1 tys. Ok, można wyjechać, tylko czy to nie jest poddanie się bez walki tej bandzie sługusów bankierów w Rządzie?

Gość gość
a co to mnie obchodzi? niech ta osoba się spuści w kiblu , bedzie mi to rowniez obojętne

Ja zarabiam miesięcznie 1000zł, czasem 900zł, a też mam wykształcenie takie, że powinnam minimum zarabiać 5000zł do ręki. Za 1000zł bardzo trudno jest wyżyć, ale mimo tego trudu, mam konto oszczędnościowe, na ktore przelewam sobie 100zł co miesiąc.

Ten temat powinien przeczytać Athelgast, który ostatnio się śmiał ze mnie, że żyję jak półascetka.

Gość gość
Na odwrót Loooser. 70% zyje jak lordowie. Plazmowe telewizory, samochody mimo ze benzyna droga, ajfony, fejsbuki i inne d*perele. Pojedz do Afryki i zobacz co to asceza. W doopie ci sie od dobrobytu poprzewracało. Nie pracujesz tylko wyłudzasz kase od rodziców i dziadkow fuuj 🖐️

Ja zdolny na ogól nie jestem. Tylko że wykonując pracę za najniższą krajową np. w Anglii stać Cię na normalne życie, a w Polsce wegetujesz.

Beruthiel zarabiasz 1000 i jeszcze odkładasz? :> W takim razie musisz mieć zewnętrzne źródło utrzymania (facet, ops, rodzina). Ja zarabiam dużo więcej i ledwo mi starcza na życie, mimo że nie mam nałogów ani nie przepuszczam kasy na pierdoły.

Gość gość
jak ci państwo zabierze 75% z zera, to dalej będziesz zerem

Bo jestem Polakiem i tu jest moje miejsce. Poza tym nie chcę dać satysfakcji politykom niszczącym nasz kraj. Ale wyjazd na krótki czas rozważam, byłem raz we Francji.

Gość gość
1. Bo jest frajerem, ktory tylko siedzi i narzeka 2. Nie ma żadnego wykształcenia jak większosc kafe-prawiczkow (Cream uwaza np ze matura nie jest do niczego potrzebna...no i rozdaje ulotki z telepizzy) 3. Pracowal we Francji ale widac go wykopali albo robota byla za ciezka bo juz wiecej nie pojechal (wg loosera obecnie za malo placa lub nie ma pracy dla zbieraczy ciułaczy) ogolnie patologia i degrengolada

Haha, Loser zapraszam do Anglii i zobacz jak za minimalną jesteś w stanie żyć. Oczywiście o ile satysfakcjonuje Cię, tak jak wielu tych mniej zamożnych, mieszkanie w domkach mobilnych czy przyczepach kempingowych.

Ja tam mogę mogę mieszkać w domku na kempingu, całkiem ok. A z tego co słyszałem to tam za normalną pracę rodzina z dwójką dzieci wynajmie mieszkanie, ma na wszystko, lata do Hiszpanii, do Polski na urlopy. A tu nawet na jedno dziecko nie wystarczy często.

Gość gość
loooser nie pojedzie do francji bo tam rzadzi teraz Hollande i socjalisci :D:D:D:D

Gość gość
Polakowi to starczy i na piątke dzieci bo Polak lubi zyc jak dziad :classic_cool:

Nikt mi nie dokłada. Jestem sama. Nie mam rodziny. Z biegiem lat nauczyłam się bardzo oszczędzać. Ciuchowe i kosmetyczne zakupy robię raz w roku, a potem przez kolejne 11 miesięcy nic sobie nie kupuję z tych rzeczy. Jedzenie kupuję najtańsze jakie jest. Robię zakupy w tesco, w biedronce i na targu.

chciałbym poznać Twój budżet. też kupuję w biedronce. 1000 to mam samych opłat mimo własnościowego M. jak papier toaletowy Ci się skończy lub pasta do zębów, to czekasz rok?

Gość gość
Luzerku od ilu to juz lat zyjesz na utrzymaniu starych? 30?

Mój drogi, papieru i pasty do zębów nie zaliczam do kosmetycznych. Zakupy spożywcze robię raz w tygodniu. A papier i pastę do zębów nauczyłam się używać bardzo oszczędnie. Życie niewolnika czegoś mnie nauczyło. Pogodziłam się już z tym.

Przykro mi. Ja bym z dochodem 1000 po prostu zdechł z głodu, albo wpadł w spiralę kredytów. Szukaj faceta, nawet taki z tysiakiem to już podwójny wzrost dochodów.

Za tysiaka nie idzie utrzymać mieszkania i się wyżywić. Samo mieszkanie + reszta opłat i już wychodzi minimum 700 zł. Coś kręcisz Beruthiel. Albo z rodzicami mieszkasz albo mity piszesz żeby pokazać jaka to Ty zaradna jesteś ;)

Nie pisze mitów. Oto moje miesięczne wydatki: czynsz 217zł prąd 60zł bilet miesięczny 70zł telefon kom. 50zł internet 60zł jedzenie: 100zł na tydzień=400zł miesięcznie razem wydatków wychodzi: 857zł na konto oszczędnościowe przelewam 100zł