Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 WeselicSieCzyNie

Czy zalowalas braku wesela

Polecane posty

Go艣膰 WeselicSieCzyNie

Ju偶 po zar臋czynach i stoj臋 przed wyborem. Albo 艣lub z weselem ale nie wcze艣niej ni偶 za 2-3 lata ( nie mamy na razie 艣rodk贸w nawet na skromne wesele, a rodzic贸w nie b臋d臋 prosi膰) albo 艣lub bez wesela np za nieca艂e p贸艂 roku. M贸wi膮c szczerze chcia艂abym by 艣lub odby艂 si臋 szybciej ale z drugiej strony boj臋 si臋, 偶e za par臋 lat mog臋 偶a艂owa膰, 偶e nie mia艂am pi臋knego 艣lubu z imprez膮 w gronie bliskich mi os贸b. Czy s膮 tu Panie, kt贸re odpu艣ci艂y sobie imprez臋 weseln膮 a p贸藕niej 偶a艂owa艂y? Czy wesela s膮 przereklamowane i nie ma czego 偶a艂owa膰?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Ja nie robie wesela tylko przyjecie (obiad, tort, kolacja itd) dla 24 najblizszych mi osob. Kamerzysta bedzie tylko w kosciele, fotografa mamy po znajomosci. Bez orkiestry. W sumie wyjdzie nam ok 13000z艂 Mam nadziej臋, 偶e nie b臋d臋 偶a艂owa膰. Ale jak gada艂am z m臋偶atkami, kt贸re mia艂y wesela m贸wi艂y, 偶e bardzo dobrze robi臋, 偶e one ch臋tnie cofn臋艂yby czas i przeznaczy艂y pieni膮dze np. na dorzucenie ich do mieszkania, remont, podr贸偶 itd itd

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja za艂uj臋 偶e robi艂am. Za te pieni膮dze mog艂abym zwiedziec p贸艂 艣wiata...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Krawiec Co Ucina艂 Paluszki
Wesele trzeba mie膰 dla kogo organizowa膰. Nam mn贸stwo ludzi odmawia przyj艣cia, mimo, 偶e nie s膮 to jakie艣 przypadkowe, czy zakurzone znajomo艣ci. Tak wi臋c gdybym mog艂a cofn膮膰 czas, to bym nie organizowa艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja 偶a艂uj臋 ze nie miai艂am wesela,nie mia艂am pi臋knej sukni ,偶a艂uj臋 偶e nie mia艂am swojego dnia,偶a艂uj臋 ze nie sz艂am w pi臋knej sukni,偶a艂uj臋 偶e nie by艂am aktork膮 jednego dnia,nawet wesele na 60 os贸b by艂oby lepsze ni偶 skromny obiad rodzinny,my zrobili艣my skromny obiad dla najbli偶eszej rodziny,ja w skromnej sukience bo na obiad to jako艣 mi sie nie chcia艂o nic pi臋knego kupowa膰 i kasy szkoda by艂o,zazdroszcz臋 moim kuzynkom i siostrom 偶e to prze偶y艂y,jednak wtedy my艣la艂am 偶e nie chc臋 wesela,wola艂am podr贸偶 po艣lubn膮 ,tylko 偶e podr贸偶 mozna zrobi膰 innym razem,dom ,mo偶na kupi膰 a dnia 艣lubu nie mo偶na poprawi膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
tak tak potem to ka偶da 偶a艂uje bo mog艂aby wydac pieni膮dze na mieszkanie itp a przed to se taka nie wyobra偶a 艣lubu bez wesela

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie mialam wesela minely 3 lata I nie zaluje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
10 lat po. nie 偶a艂uj臋, ale ja nigdy o tym nie marzy艂am, wr臋cz uwa偶a艂am za m臋k臋. nie mi si臋 w weselach nie podoba, mimo 偶e lubi臋 imprezowa膰 i stroi膰 si臋- ale nie w bia艂e roz艂o偶yste kiecki. ciebie to jednak najwidoczniej poci膮ga, wi臋c jak najbardziej- istnieje mo偶liwo艣膰, ze b臋dzie 偶al

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rozw贸dkaaaa
Ja 偶a艂owa艂am wesela :) Szopka, na kt贸rej tylko ja i m膮偶 musieli艣my zachowac sie odpowiednio. Reszta zadziera艂a nosa i krytykowa艂a co popadnie. By艂o oczywi艣cie te偶 mn贸stwo przyjemnych akcent贸w i wspania艂ych go艣ci, ale kilka czarnych owiec i wchodzenie na ambicj臋 przez weselnych przedsi臋biorc贸w zrobi艂o swoje. Moje wesele by艂o pierwsze w rodzinie - Musia艂o by膰 - na sto os贸b + skrzypek +wiejski st贸艂 + zabawy o p贸艂nocy + inne takie. Generalnie te偶 chcia艂am mie膰 to co inne maj膮 tylko raz w 偶yciu, ale przyjemne by艂o jak marsz noc膮 bagnami, przy kt贸rym musisz sie u艣miecha膰 i pozowac do zdj臋膰 :))))))))) Powodzenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 WeselicSieCzyNie
W jakis spos贸b chcia艂abym mie膰 wesele, gdy偶 podobaj膮 mi si臋 pewne jego elementy typu suknia 艣lubna, pi臋kna sesja zdj臋ciowa, przysi臋ga. Bez imprezy samej w sobie czyli obiadu i ta艅c贸w mog艂abym si臋 w zupe艂no艣ci obej艣膰. Nasze rodzinne miasta s膮 oddalone od siebie o ok 200km. jestem wi臋cej ni偶 pewna, ze je艣li 艣lub odbywa艂by si臋 np w moim rodzinnym mie艣cie to wi臋kszo艣膰 rodziny narzeczonego ola艂aby go wiedz膮c, 偶e to tylko do ko艣cio艂a i papa. I wiem, 偶e by艂oby mu przykro. Mi by by艂o. W odwrotn膮 stron臋 by艂oby podobnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ktos wypowie sie jeszcze?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja nie 偶a艂uj臋, rok po 艣lubie, kas臋 wrzucili艣my w budow臋 domu i do tej pory uwa偶am, 偶e to by艂 bardzo dobry pomys艂. Nie zapraszalismy ludzi, ktorych wypadalo, byl kameralny slub w艣r贸d najbli偶szych

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Asannna
To kwestia priorytet贸w i podej艣cia do 偶ycia. Zawsze marzy艂am o weselu, o bia艂ej sukni i 艣lubie, jak z bajki. Na ten cel odk艂ada艂am pieni膮dze. Mog艂am je wyda膰 na nowy komputer, wycieczk臋, czy samoch贸d, ale wola艂am trzyma膰 na lokacie z my艣l膮 o 艣lubie. Nigdy w 偶yciu nie po偶a艂uj臋 tej decyzji. 艢lub by艂 pi臋kny! Jest to niesamowite prze偶ycie i pozostaj膮 wspania艂e wspomnienia. Je艣li kto艣 nie ma ochoty, uwa偶a to za zb臋dny wydatek, to nie namawiam. Dla mnie to by艂 fantastyczny dzie艅 i nigdy ani nie cofn臋艂abym tej decyzji, ani niczego nie 偶a艂uj臋 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mia艂am wesele na prawie 100 ludzi ale nie 偶a艂uj臋 wydanych pieni臋dzy. Z rodziny nie zapraszali艣my nikogo opr贸cz rodze艅stwa i rodzic贸w, za to by艂o mn贸stwo znajomych i przyjaci贸艂 z kt贸rymi bawilismy si臋 cudownie do bia艂ego rana. Gdyby nie moi znajomi nie robi艂am tego wesela bo nie mia艂abym dla kogo, mimo 偶e mam mn贸stwo ciotek, nie chcia艂am ich widzie膰 na mojej uroczysto艣ci, wi臋c moim zdaniem jesli masz z kim si臋 bawi膰, i si臋 spotkac na w艂asnym weselu to mo偶esz je 艣mia艂o organizowa膰. Oczywi艣cie je艣li chcesz :) Nie r贸b wesela na pokaz dla rodziny kt贸r膮 widzia艂a艣 ostatni raz na w艂asnej komunii... - nie lepiej obejrze膰 jak膮艣 egzotyczn膮 wysp臋 od pomarszczonej geby starej ciotki kt贸ra Ci臋 obgada?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mia艂am wesele na 50 os贸b i nie 偶a艂uj臋. By艂o na prawd臋 super, mamy du偶o fajnych wspomnie艅, ale mieli艣my bardzo fajnych go艣ci wi臋c to te偶 zrobi艂o swoje ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
My艣l臋 偶e 艣lub a co za tym idzie wesele jest raz w 偶yciu i warto za艂o偶y膰 te pi臋kna bia艂a sukni臋 i dzieli膰 si臋 swoim szcz臋艣ciem z bliskimi. Moja znajoma mia艂a 艣lub ko艣cielny z przyj臋ciem nie weselem i dzisiaj 偶a艂uj臋 偶e jeden tak pi臋kny dzie艅 w 偶yciu i nawet nie ma czego wspomina膰. Dlatego twierdz臋 偶e wesele jak najbardziej tak ale z osobami bliskimi a nie takimi z kt贸rymi i tak si臋 prawie nie zna chocia偶 to rodzina

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Szaroburaa
Powiem tak, my mieli艣my wesele na 60 os贸b, by艂o na prawd臋 super. Zaprosili艣my najbli偶sz膮 rodzin臋, mamy fajne wspomnienia i czu艂abym niedosyt wychodz膮c z ko艣cio艂a , 偶egnaj膮c si臋 z go艣膰mi i jad膮c do domu/ w podr贸偶. Podr贸偶owa膰 uwielbiam, ale na to zawsze jest czas. Tak samo kto艣 powiedzia艂, 偶e wola艂by pieni膮dze wydane na wesele przeznaczy膰 na co艣 innego. Niestety wspomnie艅 i magicznych chwil nie da si臋 kupi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ci co nie mieli wesela to nie wiedz膮 co stracili

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
6 lat po slubie, nie mialam wesela i nie zaluje mialam suknie taka, jak chcialam, obiad i tort dla rodziny + male after party do wpisu powyzej - dokladnie wiem, co 'stracilam', poniewaz bylam na niejednym weselu, nie wiem skad przypuszczenie, ze jak ktos nie miala wesela, to nie wiem, jak ono wyglada?? podkreslam jeszcze raz - nie zaluje, jestem super zadowolona z mojej wersji

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Powiem tak. Slub mielismy skromny z obiadem dla kilku bliskich osob. Jestesmy razem i szczesliwi do dzisiaj. Z drugiej strony bylismy goscmi na kilku hucznych weseliskach, z tancami, wodzirejem, zabawa itd itp. Sporo z tych malzenstw juz sie po cichu rozpadlo. Za to my na okragla rocznice pojechalismy w podroz zycia, bo obecnie nas na to stac. Tak wiec - nie zaluje :-).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wifigda艅sk
ja za艂uj臋 ze mialam wesele.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Szaroburaa
Wesele nie ma nic wsp贸lnego z trwa艂o艣ci膮 ma艂偶e艅stwa. Tak samo wesele nie oznacza klepania biedy. My jeste艣my nie ca艂y rok po 艣lubie , kupili艣my w艂a艣nie mieszkanko , w optymistycznej wersji w ci膮gu dw贸ch lat sp艂acimy kredyt, mamy auto, starcza nam na wszystko. Wi臋kszo艣膰 os贸b pieni臋dzy, kt贸re od艂o偶y艂yby na 艣lub nie odk艂adaj膮 i rozwalaj膮 wszystko na bie偶膮co. Ka偶dy ma prawo do w艂asnych wybor贸w. Ja nie 偶a艂uj臋 wesela, bo by艂o na prawd臋 fajne,kameralne i udane.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yarkowa
my niebawem bierzemy 艣lub. decyzje o tym 偶e b臋dzie to kamerlna impreza podjelismy nawet bez zadnych dyskusji. obydwoje nie znosimy wesel i wszystkiego co z t膮 szopka zwi膮zane. postanowilismy zaprosi膰 tylko naszych braci i rodzic贸w. rodzice mojego faceta wszystko zrozumieli i nie mieli z tym problemu, natomiast z moimi zaczela si臋 Szopka. nie wyobra偶aja sobie 偶e nie b臋dzie wesela dla rodziny. bo co oni powiedz膮 jednej czy drugiej ciotce, a co powie wujek wacek czy inny kolega ojca co mnie ni grzeje ni zi臋bi. i tak oto z mojego pieknego slubu nici w艂asnie przez rodzic贸w kt贸rzy do ostatniego dnia bed臋 starac si臋 odwo艂ac te imprez臋 偶eby przelozyc j膮 na za rok, aby mozna by艂o zrobi膰 Szopk臋 na wsi. przykre to...moja matka nie do ko艅ca zgadza si臋 ze mna 偶e to tylko m贸j slub i ja o nim decyduj臋 :) mam ochote powiedziec im 偶eby w ogole nie przyjezdzali

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Szaroburaa
Niestety rodzice takim podej艣ciem krzywdz膮 najbardziej swoje dziecko, kt贸re przecie偶 b臋dzie stanowi膰 odr臋bn膮 kom贸rk臋 rodzinn膮. Szkoda, 偶e swoim zachowaniem powoduj膮 Wasz膮 niech臋膰 do siebie jak i do ca艂ego przygotowania kameralnej uroczysto艣ci. Ja wiedzia艂am jedno, 偶e nie chc臋 du偶ego wesela , ale ja mia艂am poparcie rodzic贸w. Bezsensu jest zaprasza膰 dalek膮 rodzin臋, kt贸rej si臋 na oczy nie widzia艂o. Wy robicie ma艂e przyj臋cie, my mieli艣my wesele i nie 偶a艂uj臋, ale ja chcia艂am i mia艂am kogo zaprosi膰 , gdy偶 z rodzin膮 ( najbli偶sz膮) mamy super kontakt :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie 偶a艂owa艂am, nie 偶a艂uj臋 - by艂o cudnie, kameralnie, bez zad臋cia, w otoczeniu ludzi, kt贸rym zale偶a艂o na byciu z M艂od膮 Par膮 dniu za艣lubin, a nie na potupajce i g贸rze wy偶erki... Ok, rozumiem, s膮 tacy, kt贸rzy wesela uwielbiaj膮 i 艣wietnie si臋 na nich bawi膮 - swoich czy cudzych ;) ale gadanie w stylu "jak nie zrobisz wesela, to B臉DZIESZ 呕A艁OWA膯" uwa偶am za 艣mieszne. Ka偶demu wedle wybor贸w jego!!! Nakr臋canie koniunktury firmom i dogadzanie rozkapryszonej rodzince - to ma by膰 cel 偶ycia??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
My chcieli艣my skromne przyj臋cie a wysz艂o nam "mini" wesele. Znale藕li艣my restauracj臋, kt贸ra organizuje przyj臋cia rodzinne do godz. 22.00. Dogadali艣my si臋 z nimi, 偶e nam zrobi膮 do 24.00, ale cena za osob臋 by艂a jak za przyj臋cie a nie jak za wesele. Muzyk臋 mieli艣my swoj膮, z laptopa pod艂膮czonego do sprz臋tu na tej sali, po prostu sami u艂o偶yli艣my playlist臋 na ok. 6 godzin. Impreza w 艣cis艂ym gronie (ok. 50 os贸b), sko艅czy艂a si臋 chwil臋 po p贸艂nocy, w dobrym momencie. Z sesji te偶 zrezygnowali艣my dla oszcz臋dno艣ci, ale nasz fotograf zrobi艂 nam ma艂膮 sesj臋 w ogrodzie przy restauracji. My艣l臋, 偶e szkoda odk艂ada膰 艣lub na p贸藕niej albo zapo偶ycza膰 si臋 bo wesele musi by膰 z hukiem. To tylko wesele, najwa偶niejsza jest przysi臋ga :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ja 偶a艂uj臋, bo nie by艂o nas sta膰. Ja kr贸tko przed 艣lubem straci艂am prac臋. Zawsze marzy艂am o weselu-niekoniecznie na 100 os贸b, ale ok.50 os贸b z rodziny by si臋 uzbiera艂o. Mieli艣my 艣lub za raptem 4tys. Mia艂am skromn膮 sukienk臋 w kolorze cappucino (艣lub cywilny) z per艂owym bolerkiem, m膮偶 mia艂 garnitur, kt贸ry wisia艂 w szafie ju偶 3 lata. Mieli艣my skromny obiad z kolacja w domu w sumie na 11 os贸b. Nawet naszych chrzestnych nie by艂o. jeste艣my dwa lata po 艣lubie a ja czuj臋 ogromny niedosyt. W ok贸艂 mnie wszyscy bior膮 艣lub, chwal膮 si臋 tym co dostali ile pieni臋dzy itd.a ja nie mam czym si臋 pochwali膰- od moich rodzic贸w dosta艂am dwa komplety sztu膰c贸w, u偶ywane talerze, ale obiecanych pieni臋dzy ju偶 nie widzia艂am. Te艣ciowa kupi艂a nam nowe meble. Od 艣wiadkowej, kt贸r膮 by艂a moja siostra i jej ch艂opaka nie dosta艂am nic bo przecie偶 ona nie pracuje, ale 偶e on 4 tys. zarabia to ju偶 si臋 nie liczy pono膰. Od drugiej 艣wiadkowej dostali艣my drewnian膮 ramk臋 na zdj臋cie i 4 ma艂e 艣wieczniczki. Jedynie siostra m臋偶a da艂a nam 400z艂, kt贸re mieli艣my ju偶 przed 艣lubem po to aby nam na wszystko starczy艂o. Ponadto do dzi艣 s艂ysz臋, 偶e 艣lub cywilny to nie 艣lub itd. Nast臋pnego dnia zaproszono nas na wesele znajomych bo im dwoje go艣ci odpad艂o w ostatniej chwili. Owszem pobawili艣my sie ale to nie to co swoje wesele gdzie si臋 jest cho膰 przez t膮 jedn膮 noc najwa偶niejsz膮 i w centrum uwagi. Nie by艂o fotografa, sesji, filmu, orkiestry, wielkiego pieknego tortu z racami itd. No ale c贸偶 takie niestety ju偶 mamy biedne 偶ycie w tym naszym biednym pa艅stwie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a ja jestem 8 miesiecy po slubie, nie mia艂am wesela ale obiad po slubie cywilnym na 35 os贸b i impreze dla znajomych w innym terminie i nie za艂uje :) slub by艂 ok 8 miesiecy od zareczyn, tez mielismy wyb贸r albo weselicho za kilka lat albo slub w tym samym roku i ciesze sie ze ten dzien wyglada艂 jak wygl膮da艂-wydalismy ok 10 tys na wszystko, z tym ze ja kupi艂am sobie nowa sukienke za 1500 z艂 bo stwierdzi艂am ze to jedyna okazja w zyciu, innego slubu nie chce i mielismy fotografa za 1000z艂 i profesjonalna sesje przed slubem:) na to nie za艂owalismy, reszte pieniedzy poch艂one艂a restauracja plus impreza dla znajomych plus inne dodatki zastan贸w sie co jest dla ciebie priorytetem, poprzedniczka pisala o skromnej sukni-ja tez bym by艂a smutna, jakbym nie wyglada艂a tego dnia tak jak sobie zawsze wymarzy艂am, moze na to na czym ci zalezy nie za艂uj pieniedzy, a na reszcie to wlasciwie mozesz-my np nie mielsi auta do slubu, zaproszenia wydrukowalismy za darmo w pracy meza pod nieobecnosc szefa , garnitur mia艂 stary, ja buty mia艂am stare-kombinowalismy ale wyszlo fajnie:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mia艂am wesele 2-dniowe. I nie 偶a艂uj臋, cudowne chwile jedne z tych najwa偶niejszych i nie 偶a艂uje 偶adnej wydanej got贸wki. Cz臋sto ogl膮dam film i zdj臋cia ze 艣lubu i wesela. Jest to taka chwila kt贸r膮 si臋 pami臋ta do ko艅ca 偶ycia i ja nie wybaczy艂abym sobie gdyby sko艅czy艂o si臋 na 艣lubie cywilnym i obiadem dla go艣ci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a po co ty durna kobieto darmowa sluzaca z siebie robisz a facet to kariere twoim kosztem a poem jak wywali i wsadzi w sasiadke czy sekretarke tego penisa a ty nie zrec bedziesz 333 www.youtube.com/watch?v=3i8oZDgvlkI

Udost臋pnij ten post