Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hopelessmelancholy

Ćwierć wieku i przegrane życie komornik i wyrok

Polecane posty

Gość gość
Jest jeszcze wypełnianie ankiet, zarobek bardzo niewielki, ale zawsze coś: www.askgfk.pl - ja mam z tego ok. 100zl rocznie www.globaltestmarket.com - ja mam z tego ok. 150zl rocznie Ale nie poświęca się na to dużo czasu.

Gość gość
A tak w ogóle to gdyby te długi przejął komornik to nie byłoby aż tak źle. Owszem dochodzą koszty komornicze, ale możesz się z nim "ugodzić" i płacić miesięcznie taką kwotę, jaką jesteś w stanie. Poczytaj też o teorii "kuli śnieżnej".

Gość hopelessmelancholy
dzieki za wszystkie odpowiedzi. bylam u prawnika i powiedziala, ze trzeba walczyc o jak najnizsze zawiasy, bo ze wzgledu na wczesniejsza niekaralnosc wyroku bezwzglednej odsiadki prawie na pewno z tego nie bedzie, no i poradzila ze jesli ew.mialabym prace, to czesc na konto, czesc pod stolem. I ze komornik nic nie zrobi, bo nie bedzie mial z czego sciagnac. jesli chodzi o ugode - adwokatka powiedziala, ze lepiej tego nie robic a juz na pewno nie bronic sie bezrobociem, bo przedstawilam im nieprawdziwe zaswiadczenie o zarobkach, sprawa sie wyda i kolejna instytucja bedzie oskarzycielem posilkowym w mojej sprawie, wiec to moze mi tylko zaszkodzic... Ale w pn ide znowu, tym razem do innego, to spytam dokladniej. Mam zajecie - korepetycje, ok 1000 moge z tego wyciagnac, albo i wiecej jak uda mi sie zgrac w czasie dojazdy etc. Ale ponad 2 tys.nie wyciagne na miesiac... Zastanawiam sie nad ta przysluga, desperacja desperacja, ale nie chcialabym byc w przyszlosci wciagana w jakies kolejne lewe interesy albo zeby mi grozono czy cos, nie wiem co o tym myslec...

Gość gość
nie dziwie sie, ze sie boisz komornika, wyrok kiedys sie zatrze, ale tacy moga szukac i grzebac przez wiele lat..

Gość gość
Nikt Ci nie będzie groził, ani nie będziesz zamieszana w żadne "lewe interesy". Jakbyś się zdecydowała, podaj kontakt. Btw. Mam 18 lat i nie jestem jakimś psycholem, więc spokojnie.

Skoro wystawiła Ci lewe zaświadczenie o zarobkach czy zatrudnieniu, to ona też popełniła przestępstwo. Na Twoim miejscu poszukałabym prawnika, a nie biadoliła, że masz długi. Ludzie mają nie takie długi jakoś żyją I pamiętaj... DOBRY ZWYCZAJ NIE POŻYCZAJ! Szczególnie obcym lub nawet tym "zaufanym".

Gość gość
nie bierz kasy od nikogo obcego bo dopiero bedziesz miala problemy

Gość gość
tez tak mysle, nikt nic nie da za darmo a nie wiadomo o jaka przysluge chodzi...

Gość gość
Dobra, nie było tematu.

Gość gość
nie pisales nawet co to mialaby byc za przysluga, to zrozumiale, ze dziewczyne ostrzegaja..

Gość hopelessmelancholy
u prawniczki bylam, ogolnie mowi, ze to zadna sprawa stulecia zeby sie przejmowac i mam sie nie martwic, a zwlaszcza rodzice, bo podobno komornik nic nie moze zabrac. ja prawdopod.bede miala nadzor kuratora i zawiasy. a laska, ktora mi wystawiala to zaswiadczenie, tez jest wkopana, ale do konca nie wiem co jej grozi. ciekawe co jak bede miala obowiazek wszystko splacic, mam nadzieje, ze prokurator bierze pod uwage faktyczne mozliwosci sprawcy...

Gość hopelessmelancholy
upup

Gość gość
Bardzo ci wspolczuje naprawde bardzo. Tak to jest w zyciu tak placimy za nasza dobroc. Ja przestalam byc dobra juz Jakis czas temu a ludzi unikam jak ognia. MOZE sprobowalabys pojechac za granice do opieki do pilnowania starszej osoby za miesiac jak dobrze trafisz zarobisz 1200eu Moze lekko nie jest w takiej pracy ale szybko bys sie odkula a na kolezanke przyjdzie jeszcze pora ....zaplaci za to kim sie okazala

Gość hopelessmelancholy
ja tez unikam ludzi jak ognia, zatloczonych miejsc tez etc., ale akurat jej zaufalam... i to byl blad mojego zycia za ktory bede placic do jego konca... chetnie podejme prace jako opiekunka, tylko musialaby mi sie sprawa skonczyc najpierw, no i prawdopodobnie potrzebne bedzie zaswiadczenie o niekaralnosci, a z tym juz ciezko jak dostane wyrok, kurde, no nie widze wyjscia :(

Gość gość
zamiast się roztkliwiać nad niesprawiedliwością tego świata idź na weekendy na hostessing/ulotki, w nocy za bar jako barmanka, a za dnia pracuj zgodnie z kwalifikacjami. Przez jakieś pół roku dasz radę pociągnąć zaharowując się, ale spłacisz co trzeba. Skoro kwota 18 tys tak Cię przeraża to znaczy, że boisz się ciężko pracować. Na co czekasz, pytam się... jestem doskonale wykwalifikowana, ale gdyby mnie zamroczyło i przez własną GŁUPOTĘ wpakowałabym się w takie bagno to bym chwyciła i za łopatę do odgarniania śniegu i za te nędzne ulotki... miej honor chociaż przed rodzicami...

Gość hopelessmelancholy
Szukam gdzie się da, już nawet w mcdonaldzie byłam zanieść CV i we wszystkich supermarketach, póki co bez skutku.

Gość gość
daj jakiś kontakt do siebie, może uda się Tobie pomóc

Gość hopelessmelancholy
hopeless.melancholy@gmail.com

Gość gość
ej Tty! ja też chce 18 tys. , czy to przysługa natury seksualnej? :D

Gość gość
Mi tez pomóżcie tez mam 10 tys długu;( Podobna sytuacja:( Zrobie wszystko co trzeba ...Mój mail ewelina.pyt@o2.pl

Gość gość
po co podawać maila, i tak się nikt nie odezwie...

Gość gość
oczywiście że natury seksualnej, a czego się spodziewacie?

Gość gość
za 18 tys.??

Gość gość
jeśli chodzi o spłatę to tutaj nie prokurator decyduje tylko sąd . Sprawa generalnie prosta więc adwokat do niczego ci niepotrzebny na sprawie ( weźmie tylko ok. 2000 zł ) jeśli się przyznałaś i poddałaś dobrowolnie karze ( lub masz zamiar to zrobić ) to zamknie się to w jednej sprawie - zawiasy - ART.286 , 270 w związku z Art.6 kk - ok. 1 roku i 6 miesięcy pozbawienia wolności w zawieszeniu na 3 lata ( tak myślę ) - dozór kuratora pewnie nie choć on sam jako taki stawi się u ciebie w domu bo musi dokonać wywiadu środowiskowego ( 1-2 wizyty podczas całej próby ) . Spłata wyłudzonych kwot tych kredytów - generalnie Sądy ustalają termin niezwłoczny ale możesz poprosić na sprawie o termin np. 1-2 lat . I w żadnym wypadku nie mów że jesteś zupełnie bezrobotna-powiedz że dorabiasz sobie czasami . I pamiętaj że jeśli tej spłaty nie dokonasz w terminie wskazanym przez Sąd lub max. w terminie próby tj. zawieszenia to Sąd może a nawet powinien odwiesić wyrok ( poza komornikiem oczywiście ) bo zasada jest taka że wyrok to kara a spłata to obowiązek więc fakt że komornik nie będzie miał z czego zająć nie oznacza że będzie to darowane i pójdzie w niepamięć.

Gość gość
zrób tak jak ci radzą inni, wybierz się do instytucji gdzie masz dług i negocjuj raty, aby rozłożyli ci na tkie kwoty jakie jesteś w stanie spłacać.znajdź sobie jakąś pracę najlepiej z możliwością napiwków np.barmanka, kelnerka-one nawet dobrze zarabiają i dodaj do tego 1000zł ,które zarobisz z korepetycji i dasz radę! nie dołuj się dziewczyno tylko działaj , będzie dobrze, a na przyszłość nie staraj się już nikomu brać pożyczek

Gość hopelessmelancholy
musiałam powiedzieć, że jestem bezrobotna, bo oni i tak już o tym wiedzieli, zresztą jestem zarejestrowana w pup... a o pracy dodatkowej nie mogłam powiedzieć, bo jeszcze bym się wkopała, że podatku nie płacę czy coś... jak dostanę nakaz spłaty, to równie dobrze od razu mogę wystąpić o wsadzenie mnie za kratki, bo zaległości już mam w tej chwili, nikt mi nie pomoże, a pracy nadal nie mam, choć szukam... jeśli już mam zaległe raty, to raczej nie ma co negocjować, bo oni mają moje 'zaświadczenie' o zarobkach, a teraz nie wesprę się argumentem, że nagle jestem bezrobotna od zeszłego roku, skoro kilka mies.temu dałam im zaświadczenie :/

Gość gość
dlaczego nie poszukasz sponsora?