Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ubrała co miała moda na polskich ulicach

Polecane posty

Gość gość

ostatnio zdarzało mi się kilka razy jechać komunikacja miejska i zadziwia mnie to, ze ludzie w Polsce w większości nie potrafią się ubrać. Dziewczyny mają nowe rzeczy z sieciówek najczęściej, ale ani ładu ani składu w ich wizerunku. na czym to polega?? czy to brak gustu? czy taka moda?? Nic nie pasuje. Czy Wy też macie takie spostrzeżenia, czy to już ze mną coś nie tak??

Gość gość
WŁOŻYŁA (ewentualnie założyła) co miała. Ubrać można dziecko albo choinkę.

Gość gość
osoba powyżej widać nie zna regionalizmów j. polskiego, a zatem odsyłam do słownika języka polskiego prof. Markowskiego

Gość gość
Hmmm.....moze ktos kto wg.Ciebie zalozyl na siebie ubrania nie pasujace do siebie to ma taki a nie inny styl?:P

Gość gość
To nie jest forum regionalne tylko ogólnopolskie, a na takim się używa poprawnego, literackiego języka a nie gwary.

Może nie wszyscy dbają o takie pierdoły jak moda :) ja mam na przykład daleko gdzieś czy to co ubieram jest modne, albo czy pasuje do siebie, albo czy inni tak noszą :p w życiu nie chcialoby mi sie przepakowywać torebki za każdym razem do każdego stroju żeby wybierać tę, która mi najbardziej pasuje :D albo pasuje do butów, paska itd :D za to jestem w stanie przepakować jeśli np książka którą akurat czytam się nie mieści...:p po prostu nie dla wszystkich moda ma znaczenie

Gość gość
Popieram autorkę wątku. mam zasadę jeden kolor -znakomicie dwa kolory - ciekawie trzy kolory - ciekawie, ale ryzykownie więcej kolorów - dramat dlatego nie mogę się nadziwić, co trzeba mieć w głowie,żeby założyć miętową bluzkę, brązową torebkę, czerwone rajstopki, burgund spódniczkę i jeszcze jakieś idiotyczny żakiecik

Gość gość
ja osobiście wolę dziewczyny, które lubią ekperymentować ze swoim stylem. Jeśli lubią mieszać kolory, neich mieszają o ile wyrażają przez to siebie :) wolę już na ulicy zobaczyć modową wpadkę niż nudę tego typu http://shushu.pl/stylizacje/styl-dla-wszystkich-1

Gość gość
Ja mam gdzieś modę, ubieram się tak, żeby podkreślić swoją talię. Mam zasadę. Pokazujesz nogi, zakryj cycki. I odwrotnie. Kolory muszą do siebie pasować. Wyglądam ładnie, może nie modnie. Ale co mnie to obchodzi, laleczki zajmujące się modą siedzą w domu na komputerach prowadząc swoje żałosne blogi :)

Gość gość
Polki nie mają gustu....... taka prawda

Gość gość
eksperymentowanie w modzie jak najbardziej jest ok, ale bez przesady trzeba robić to z umiarem

Gość gość
taa, bo tylko Polki nie mają gustu, Polska w ogóle jest bezguściem i najgorszym, co może być. Sorry, ale będąc w innych krajach nie zauważyłam, by ludzie ubierali się lepiej więc nie krytykujcie Polek. To indywidualna sprawa.

Gość asia4680
"osoba powyżej widać nie zna regionalizmów j. polskiego" to nie jest żaden regionalizm, tylko błąd językowy. równie dobrze możesz powiedzieć, że "tu pisze" to regionalizm

Gość gość
ciekawy artykuł i rzeczywiście "ubrała sukienke" jest regionalizmem. Fajnie wiedzieć. tak sobie myśle, ze z tego, co pamietam to j. jest skrótem do jeziora ,a nie do języka

Gość gość
a kogo obchodza jakies regionalizmy?

Gość gość
no Ciebie widać wiele nie interesuje, pozdrawiam

Gość gość
regionalizmy mnie nie interesuja,wiec nie dodawaj czy wiele czy tez nie:P ­ ja nie pozdrawiam zlosliwcow.

Gość gość
Gwar i regionalizmów używajcie na forach gwarowych. Na ogólnopolskim forum coś takiego to jest zwykły błąd językowy.

Gość gość
tak jak wyzej:D

Czyli tak jak zawsze, wiadomo ze moda jest teraz bardziej "dostępna" dzięki dostępie do internetu i ciuchów z sieciówek ale to nie oznacza, ze od razu stanie się konikiem wszystkich. Troche wyrozumiałości, polska to nie paryż, inne rzeczy nam na głowie :P _________ http://www.bzwbk.pl/kredyty/kredyty-hipoteczne/pozyczka-hipoteczna/pozyczka-hipoteczna.html