Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama_nie_wiem

kołdra 120x90 jak długo

Polecane posty

Gość sama_nie_wiem

Synek ma 7 miesięcy. Do tej pory spał przykryty pieluszką flanelową lub kocykiem. Jednak on jest bardzo r***liwym dzieckiem, równiez w nocy się wierci i zrzuca z siebie lekki kocyk, a do tego robi sie coraz chłodniej i chciałabym mu kupić kołdrę. Od 2 dni przykrywam go rozlozonym rożkiem (a mam taki dosyc cieply, mily w dotyku, cięższy niz kocyk) i juz tak się nie zaplatywal w niego jak w koc. Planuję zakup kołdry 120x90. Zastanawiam się jak dlugo jej się uzywa (na razie mam bardzo male dziecko, ok 66-67cm). Chodzi o to, że nie wiem, ile kupić zmian pościeli. Jedną czy dwie (tak się złożyło, ze my z mężem mamy po 1 zmianie pościeli dla siebie, poprzednie się jakoś zniszczyły i została 1. Jakoś daję radę już dłuuuugo. Piorę rano, żeby wyschła na wieczór). Nie wiem czy mam kupować małemu 2 poszewki, bo nie wiem na ile taka kołdra starczy. Jak długo będzie używał tej kołdry? Czy to prawda, że gdy dziecko przeniesie się do większego łóżeczka, to taka kołdra robi się za mała?

Gość sama_nie_wiem
no nieźle.. wykropkowało mi normalne słowo ;]

Gość gość
ja mam jedna poszwe i tez piore rano zeby byla na wieczór - synek ma 1,5 roku i koldra nadal ok, mysle ze bedzie uzywal az przestanie spac w lozeczku czyli na moje oko do 3 rż

Gość gość
podepne sie pod temat :) ja takiej koldry uzywam 2lata, mialam 3 komplety poszewek, bo czasem syn przesikal pizamke, lub jak byl chory i wymiotowal, to i te 3 komplety bylo malo. Teraz zmienilam mu lozeczko na lozko 190x90 i zastanawiam sie tez nad rozmiarem poscieli- jaki radzicie? Z tego co widze standardem jest 100x135, a pozniej 140x200, ten whekszy wydaje mi sie za duzy poki co, syn ma dwa lata, a z kolei ten mniejszy nie wiem na jak dlugo starczy, bede wdzieczna za podpowiedzi

Gość gość
jak nikt sie nie wyzywa od najgorszych, to temat nudny i nie warto odpisywac? :P

Gość gość
co pościel o wymiarach 100x135 - co za chłam!!!!!!! jak można dziecku kupić pościel o takich wymiarach!!!!! puknijcie się baby xxxx może to pomoże xxxx a tak serio córa używa jej do tej pory prawie 4 latka ale na zimę ma już większą

Gość gość
Synek ma półtora roku i nadal używamy, myślę że tak jeszcze z rok na pewno. Ja nie dałabym rady z jednym kompletem poszewki dla dziecka. A jak w środku nocy Ci sie zmoczy ? No tak może spać bez....

Gość gość
od razu lepiej, bo co to byl za temat bez wyzwisk ;) a na jaki rozmiar zmieniliscie, gosciu z 13.47? Bo mi chodzi wlasnie o zime, teraz to koc wystarczy

Gość a czemu oceniasz kogos swoja
ja mam taka od poczatku jak corka byla jeszcze w lozeczku ze szczebelkami. Teraz spi od ponad poltora roku w malym lozeczku i nadal mamy ta sama kolderke. Corke teraz ma ponad 3.5 a jest bardzo wysoka na swoj wiek (ma wzrost przecietnego 4.5 latka) i koniecznie kup zmiane poscieli - jak zaczenie spac bez pieluszki to czasem moga sie zdazyc wypadki i nie bedziesz miala na co zmienic w nocy

Gość gość
moja ma 4 latka i nadal śpi pod kołderką 120/90. Jeśli się zdecydujesz na nią, zresztą jaką byś nie kupowała, to radzę przynajmniej 2 zmiany. Może obsikać w środku nocy lub zwymiotować i zostajesz bez niczego.

Gość gość
Dzięki... to kupię 2... rzeczywiście.. może coś z tą kołdrą pokombinować i ją ubrudzić.. prześcieradła mam 3 (a nawet gdzieś 4 leży, bo kupowałam coś z allegro i dodatkowo ktoś dodał), często zmieniam, bo młody ślini się i ulewa.t No nic.. dziecko na duże (niestety) się nie zanosi (poniżej 3 centyla lub 3 centyl jak na razie), więc chyba długo tę małą kołdrę będzie używał. My z mężem mamy 140x200 (każde swoją).