Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wasze realne wyobrażenia dobrej pracy

Polecane posty

stefanka ja wiem że z tego co się lubi nie zawsze się da utrzymać. Dlatego robię pare rzeczy na raz. Tak że dochody mam z paru źródeł. Oglądacie sopot? Moje klimaty.

O Sopot :) ten rudy to był ulubiony mojej mamy :D ja slucham czego innego :) . Rozpieszczam oczywiście :) ale bez przesady :) A Ty z Twoim podejściem kojarzysz mi sie z przyszłą ofiarą przemocy w rodzinie ;)

a czemu ci się kojarzy z przemocą? U mnie zazwyczaj to ja daję pomysły na obiady. I o dziwo wszystkim się te pomysły podobają. A jak mam czas to żonce pomagam

Gość gość
zaraz mnie pewnie wyśmiejecie co do kierunku studiów i moich marzeń, ale ok, niech będzie. w październiku zaczynam ostatni, 5 rok pedagogiki, potem chciałabym iść na podyplomówkę (3 semestry) z surdopedagogiki (osób z uszkodzonym słuchem), i znaleźć pracę w poradni specjalistycznej zajmującej się takimi osobami. jeżeli ta praca byłaby w mieście, gdzie studiuję - byłoby super zarabiać jakieś 1700 na początek, potem oczywiście więcej w miarę możliwości. mogłabym też dorabiać w weekendy indywidualnymi zajęciami kompensacyjnymi z dziećmi z uszkodzonym słuchem ( soboty, płatne od 20 do 40 zł za godzinę, takie widziałam oferty) ale na sam początek zawodowej kariery nie pogardzę też pracą w przedszkolu - zdobyłabym tam potrzebne doświadczenie, wymagane teraz przez wszystkich pracodawców

Gość gość
myślałam o pracy za granicą - oczywiście - szwecja i kraje skandynawskie, np. norwegia, tam są świetne zarobki dla pedagogów, warunkiem jest jednak znajomość języka, a ja nigdy nie miałam styczności z norweskim. czytałam jednak, że np. pracując w przedszkolu jako asystentka nauczyciela uczę się języka razem z dziećmi (wcześniej, w kraju przechodzi się oczywiście odpowiedni kurs podstawowego porozumiewania się), potem zdaje się egzamin i po jakimś czasie można awansować na nauczyciela w przedszkolu, pieniądze ponoć są bardzo duże - na złotówki kilkanaście tysięcy miesięcznie, chociaż na pewno nie od razu

nie prawda.... tylko mogłabym kogoś mieć, zazdroszczę Ci- dziecka może nie, bo nie jestem gotowa, ale chłopa tak a słuchaj- zaplanowałaś ciążę?

któż nie marzy o Skandynawii, kochana...marzenia są dobre, ja np. studiowałam z pasji i tyle, wielu kończyło mój kierunek, ale trudno. wolę robić co lubię, mimo, że sytuacja niepewna idealna praca oczywiście jest bez nadgodzin, 8-16 lub 9-17, przerwa na obiad, brak konieczności znoszenia pracy do domu, trchę kontakru z ludźmi, trochę pracy samodzielnej, czyli umiar we wszystkim, raczej w jednym budynku wszystko wszędzie proszę o 3 tysiaki na rękę poniżej 2000 to jest prawie śmierć głodowa niestety, po opłatach, po biletach i w ogóle żeby móc odwiedzić, kogos, isć na drinka czasem, do teatru, to na głowę co namniej te 3000 powinny być

Gość gość
heloiza - dokładnie, ja bym chciała się usamodzielnić, żyć tak jak chcę, a nie dziadować :/ kierunek wybrałam sobie sama, mogłam iść na jakiś inny, ale teraz wiem, że angażując się i dokształacając mogę osiągnąć więcej, swojej działalności raczej nie założę - nie jestem aż tak przebojowa, ale wyjechałabym za granicę bez wahania, jeżeli miałabym tam zapewnioną stałą pracę z normalną pensją. zawsze przecież można wrócić.

ja mam teraz studia i praktyki, a potem zobaczę co będzie. pracę przyjmę od października jeśli już, skoro teraz nie dostałam, to niech już nie dzwonią lepiej, bo muszę się skupić na czym innym

Nie żartuj :) oczywiście że nie zaplanowałam. Świadomie i z planem nie wiem czy kiedykolwiek zdecydowałabym się na dziecko, więc może dobrze się stało :p Co do facetów to pełno ich wszędzie...;)

Gość Autorka z powrotem
KingaStefankaFranka - za pracę typowo biurową nie masz raczej szans dostać 3500... i to jeszcze w niepełnym chyba, że masz jakieś przydatne umiejętności albo kwalifikacje... bo jako grafik czy informatyk byś mogła, tyle że raczej w własnej firmie i nawet byś z domu nie musiała wychodzić. Kinga Wielki Marsz lubię ;-) Gość - ja też do pracy chodzę dla pieniędzy, ale nie wytrzymałabym w bezczynności. Inna sprawa,że się męczę, robiąc nielubiane rzeczy, więc staram się robić, co lubię - ale mam nadzieję , że nie będę musiała do 67 roku życia. Arecki - jakie jeszcze rzeczy robisz poza firmą transportową? Heloiza - ja lubię nienormowany czas pracy, rozumiem, że czasem jest konieczność nadgodzin. Jak wyglądają u Ciebie rozmowy kwalifikacyjne? Piszesz, że prosisz o 3000 na rękę. Doradca zawodowy powiedział mi, że powinnam spokojnie zarabiać 2500 i więcej na rękę z moimi kwalifikacjami, ale niestety prawie wszędzie mi oferowali 1200, dużo się naszukałam pracy za 2000zł. A nie mieszkam na wsi, a w jednym z większych polskich miast, z relatywnie małym bezrobociem.

Gość Autorka z powrotem
Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale mój facet był dziś 13godz w pracy i smażyłam placki :-) Nienawidzę gotować, a z racji tego, że póki co siedzę w domu, zostałam kurą domową.

Typowo biurowej pisałam że właśnie nie chcę :) a mogłabym być księgową...ale nienawidzę tego, chociaż umiem dość dobrze i pewnie znalazłabym dobrą pracę po znajomości w tym zawodzie...ale to byłoby nieciekawe :o

Gość Autorka z powrotem
A co byś chciała robić? Bo w księgowości akurat miałabyś szansę ;-) jako kreatywny księgowy, pomagający szefowi spółki w prowadzeniu ciemnych interesów :P Coś takiego, jak ja robię?

Nie wie, może :) kiedyś chciałam zostać logopedą, ale już nie zostanę. Myślę o pracy w biurze poselskim :p wiem że to niby nudy, lae miałam praktyki i jak dla mnie było super, ciągle coś się działo, robiło się coś konkretnego...zostanę Tuskiem :D

mam testy językowe, zawsze jakieś cwiczonko sprawdające język, list do napisania, potem standardowe pytania- przykłady sytuacji i jak bym dała sobie radę z nimi. potem rozmowa o moim cv- doswiadczenie i edukacja, plany, czy mam pytania do stanowiska pracy i mi nawijają o nim jakoś idzie zawsze, zawsze ok, ale póki co jestem wesoła bezrobotna Kinga- a planujesz jeszcze? a słuchaj, ile masz lat?;-) a ryczałaś jak okazało się, że jesteś w ciąży?;-p a masz chłopca czy dziewczynkę?

co ja robię poza transportem? Pacze. A jak mam troche wolnego to też pacze. Czyt. Patrzę. A tak na poważnie to mam jeszcze naprawę aut, recykling i trochę pogrywam na imprezach. Festyny, wesela... W wolnych chwilach wypływamy naszym katamaranem z żonką po jeziorach na rybki. Poza tym pracuję nad kolejnym pomysłem którego zamierzam opatentować. Dwa patenty już mam. Skorzystała z niego firma volvo.

Jeśli pytasz o dziecko to nie planuję, dziecko już mam, teraz się skupiam na tym czego nie mam :) 22 i chłopca i nie, nie ryczałam, byłam wściekła, a najbardziej na mojego faceta, że cieszy się z mojego nieszczęścia :p

Gość KaszankaMielona
Ja chciałabym być wojskowym. Całe życie o tym marzę :D

Tylko pytam, nie gniewaj sie, bo jestem ciekawa...jesteś młodsza ode mnie;-) jakbyście wytrwali razem na zawsze, to będziecie piękną parą z długim stażem. Chyba, że zachce Ci się dziecka koło 30tki;-p mnie też wkurza jak mi mówią, że mi sie jeszcze zachce. straszne;-p Arecki, ale fajnie... Arecki- jakie są Wasze zasady z żoną na uniknięcie rutyny w łóżku? czy jesteście otwarci? jestem ciekawa tylko. np. na tych łodziach też to robicie, albo na plaży?

Gość Autorka z powrotem
No to ładnie :) ja mam jeszcze pomysł na książkę... może kiedyś. Heloiza, zazdroszczę Ci, że nie jesteś "noga" językowa... A nie krzywią się na Twoje 3000? Mi wprost mówili, że 2000 to za dużo, choć niedawno 2600 zarabiałam z palcem w d... nosie :D

Gość Autorka z powrotem
Arecki, za jakiś czas coś w rodzaju Sopotu to będą i moje klimaty :D