Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaktusik001

Opadnięty jajnik i rzadkie miesiączki

Polecane posty

Gość kaktusik001

Hej, ostatnio zauważyłam dziwną kulkę w okolicy pochwy. Wydaje mi się, że to jajnik gdyż jest po prawej stronie od otworu i jest wielkości piłeczki do ping-pongu. Ale troszkę martwię się bo wydaje mi się, że on "opadł" (z lewej strony nic takiego nie czuję), a dodatkowo od czasu do czasu jak siadam gdzieś, a w szczególności na przykurczonej nodze czuje jakbym zahaczała nim lub jakby on 'przeskakiwał'. Co to może być? Ps: nie wiem czy to ma znaczenie ale mam bardzo rzadko okres ( raz na 2,3 m-ce), a dodatkowo krwawienie mam tylko 2 dni :).

Gość gość
Matko Boska! Nic Ci nie opadło. :o Jeśli skończyłaś 18 lat to idź do lekarza, żeby zdiagnozować przyczynę nieregularnych i bardzo długich cykli. Możliwe, że w ogóle nie występuje u Ciebie owulacja.

Gość gość
Brak owulacji czyli problemy z zajściem w ciążę, tak? Cyklami akurat aż tak się nie martwię jak tym jajnikiem...gdyż bardzo go czuć ale nic mnie nie boli :(. Tak skończyłam w tym roku 18stke więc mam nadzieję, że do 20 mi się ureguluje :)

Gość gość
A od jak dawna miesiączkujesz?

Gość gość
Pierwszą miesiączkę dostałam 4 lata temu :/

Gość gość
To nie czekaj do 20 tylko idź do lekarza, bo potem będziesz płakać, że nie możesz mieć dzieci.