Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wynajęłam mieszkanie do remontu i

Polecane posty

Gość gość

po skończeniu remontu właściciel nie rozwiązał umowy? Nie mam pewności czy nie szuka tylko kogoś żeby mu wyremontować mieszkanie. Znajoma poradziła żeby zbierać faktury za zakupiony towar i w umowie zastrzec że jeśli właściciel rozwiąże umowe wcześniej to zwraca koszty remontu. Czy można takie coś zrobić? Nie znam się na tym,nigdy nie wynajmowałam. Poradźcie

Gość gość
Nie chciało mi pełnego tytułu topika wpisać i wyszło byle co. Chodzi o to jak się uchronić przed ewentualnym nieuczciwym wynajmującym żeby kiedy wyremontuje mieszkanie nie wykopał mnie stamtąd zrywając umowe?

a no na o właściciel? moze po prostu sie go spytaj jak to załatwic? bo ja szczerze mowiac nie rozumiem o co chodzi...co to znaczy mieszkanie do wynajecia do remontu? ogólnie to jak najemca chce cos wyremontowac to robi to na własny koszt po uprzedniej akceptacji właściciela

Gość gość
To są starsi ludzie,nie znają sie na umowach i kazali sami napisać. Czynsz jest bardzo niski dlatego zdecydowałam się na te mieszkanie. Twierdzą że ich syn który tu mieszka siedzi za granicą i przez najbliższe 5 lat nie będzie tu wracał..ale wiecie jak to w życiu bywa różnie.

Gość gość
A nie lepiej znaleźć coś, w co nie będziesz musiała wkładać swojej kasy?

Gość gość
spewmoscia najlepiej zaciagnac porady prawnika zaplacisz ale bedziesz spokojnie remotowal

Gość gość
Chodzi mi tylko o to czy idzie zastrzec że jeśli właściciel wcześniej rozwiąże umowe to bedzie zobowiązany oddać pieniądze które wsadziłam w remont?

Gość gość
Jak to na cholerę prawnik? Autorka ewidentnie nie ma wystarczającej wiedzy prawniczej żeby skonstruować umowę, które zabezpieczy jej interesy. Zdecydowanie lepiej zapłacić teraz za konsultację, niż ryzykować wywalenie kasy na remont i zostanie z ręką w nocniku.

Gość gość
Powiedzmy że umowa będzie na 2 lata. Wyremontuje mieszkanie,pomieszkam miesiąc i przyjdzie właściciel że chce rozwiązać umowe bo jednak syn się rozmyślił i przyjeżdża do Polski. Chciałabym tego uniknąć i pomieszkać tam chociaż te 2 lata.

Gość gość
A kalkuluje ci sie wykladac pieniadze na remont i mieszkac tam 2 lata? Nie wyjdzie taniej wynając cos z wyzszym czynszem, w co nie musisz topic swojej kasy i pracy?

Gość gość
czynsz 270 zł + prąd czy to tak dużo? Gdzie indziej czynsz wynosi minimum 600 zł + media + odstępne 1500 - 5000 zł i niektórzy życzą sobie do ręki co miesiąc kase. A tak wydam na remont jakieś 2 tys i żyje spokojnie

Gość gość
To jak duze jest to mieszkanie i w jakim miescie?