Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DDRR i DDA

Syndrom DDRR i DDA

Polecane posty

Gość gość
Są różne strony online, na których podają informacje zarówno dla dda jak i dla ich partnerów, w tym momencie nie mam czasu już tego znaleźć i podesłać, ale wystarczy trochę poszperać w necie. Jak będę później, może coś podeślę, pozdrawiam

Gość gość
Dla kazdego szczerosc jest wazna. DDA nie jest pod tym wzgledem zadnym wyjatkiem.

Gość gość
zgadza się,szczerośc jest ważna zawsze,tyle ,że dla DDA jest pozywieniem ,oszukasz--odpadasz.

myslę,że jeśli DDA da tobie popalić,to nigdy nie reaguj złością,bo to pokaże ,że tracisz panowanie nad sobą,a DDA potrzebują kogoś w miarę silnego,nie chca niańczyć dorosłego. Zawsze przyjmij ,że twoja reakcja musi być wyważona,stanowcza,ale stonowana,krzyk jest ostatnim czego tutaj potrzeba

Gość gość
oszukasz - odpadasz ? Takie czarno nbiale podejscie typowe dla psycholi i fanatykow. od takich lepiej z daleka. i mozna zastosowac w druda strone tez- jeden numer i c**a dostaje kopa.

Gość gość
21.09.13 [zgłoś do usunięcia] jonymnemonic myslę,że jeśli DDA da tobie popalić,to nigdy nie reaguj złością,bo to pokaże ,że tracisz panowanie nad sobą,a DDA potrzebują kogoś w miarę silnego,nie chca niańczyć dorosłego. a a ale same dorosle DDA chca byc nanczone przez kogos ? Co za hipokryzja.

Gość gość
Kurde gościu, nie rozumiesz tematu to trzymaj się od takich osób z daleka, problem z głowy. Tu nie chodzi o niańczenie osoby z DDA tylko pewne podejście w niektórych sytuacjach, chodzenie cały czas jak na szpilkach wokół takiej osoby to przypadki skrajne, mówimy tu o zdarzających się czasem zachowaniach. A czarno białe podejście jako domena psychopatow? Znam normalnych ludzi, którzy mają takie podejście, pomijając już fakt, że dda jest syndromem psychicznym, pewna nienormalność jest tu obecna, tyle że nie jest to choroba. Pewnie że nie ma co się nad sobą przesadnie rozczulać ale dda sobie nie wmawia wszystkiego, ich psychika jest po prostu w pewien sposób obciążona, można być przy tym całkiem normalnym tylko trzeba chcieć. To tak samo jak osoby, które w dzieciństwie bito, albo molestowano - mają pewne reakcje wynikające ze złych doświadczeń i trudno tego uniknąć. Czy naprawdę ciężko to zrozumieć zamiast nazywać wszystkie dda tępymi c****i???

będą DDA patrzysz inaczej na świat,znam DDA i nie znosi możliwości oszukania ,samo nie oszuka i tego wymaga od partnera-to prosta zasada.U ludzi bez DDA jest większa tolerancja na wybaczenie oszustwa,u DDA ten margines jest mały,takie znaczenie miały moje słowa,uprościłem je wczesniej ,bo po co sie rozpisywać. DDa oszuka?wiadomo,wtedy ty decydujesz ,czy wybaczysz,oszukasz DDA -tutaj ciężej o wybaczenie,piętno dzieciństwa się kłania,ciągłe oszukiwanie przez rodziców,że jutro będzie lepiej ,że pójdziemy do np cyrku,w było co?alkohol . co do drugiego postu to nie kumam,jakie naznaczenie przez kogoś? DDA są szybko dorosłe i tego wymagają od partnera,odpowiedzialności

Gość gość
no i wlasnie chopdzi o to aby takich reakcji nie przenosic dalej na nastepne pokolenia , na male bezbronne dzieci , ktore beda bite pozniej przez takie matki. dlatego wlasnie facet z jajami nigdy nie zafunduje swojej rodzinie, swoim dzieciom takiej jebnietej matki. za to zrobi to ciota masochista . a takich jest niestety wielu i powinni byc za to przekleci.

dlaczego wnosisz,że matki DDA będą biły swoje dzieci?znam matkę DDA i jest najlepszą opiekunką dla swojej pociechy jaka znam,wymagająca,ale zapewniajaca dzieciństwo. Do tego bardzo chroni swoje dziecko ,bo tego nie miała od rodziców,także masz dziwne pojęcie matki DDA-oczywiście wszędzie znajdzie się patologia,ale gdzie jej nie ma?? Czy te kobiety zamykać w obozach,one nie zasługują na miłość,rodzinę tylko dlatego ,że sa DDA? Rola dwojga partnerów aby stworzyc dom

Gość gość
a ja znam duzo matek dda co robia pieklo dzieciom i mezowi i co ? jak c**a jest jebnieta to stwarzanie z nia rodziny to nowa patologia.tyle w temacie.

Gość gość
jesli ktoś kocha i jest pewny swych uczuć,to nie poddaje się,ale robi wszystko,aby stworzyć dom ,czy to z DDA,czy tez nie.Jedynie z DDA trzeba więcej cierpliwości i walki,ale dla prawdziwego uczucia to jest do przejścia.Co będzie potem,tego nie wiadomo,ale zakładając,że i tak potem taka matka zrobi krzywde swoim dzieciom,więc po co się z nią wiązać-to jest własnie symptom DDA,po co robic skoro i tak będzie źle

Gość gość
" jak c**a jest j**nieta to stwarzanie z nia rodziny to nowa patologia.tyle w temacie." v v v a skąd wiesz,że jest j...ta? ma DDA,ty pewnie nie,więc dla ciebie wszyscy inni są j..ci

Gość RIPe
"po co się z nią wiązać-to jest własnie symptom DDA,po co robic skoro i tak będzie źle" jakbym slyszal Swoją...po co cierpiec skoro lepiej byc samemu i sie nie rozczarowywac itp. itd.

Gość gość
RIPe nie okazuje jej łaski,jedynie uczucie,bo łaska i współczucie to ostatnie czego jej trzeba. Nie mów za często "kocham",lepiej drobne czyny,bo słów/obietnic to ona sie nasłuchała od rodziców,ona chce czynów. Ale jeśli jeszcze za wcześnie na życie razem,to pielęgnuj to co macie,reszta sama przyjdzie

Gość gość
ona ma niskie poczucie wartości,pochwal czasem,podkreśl pozytywnie nawet bardzo drobna rzecz,pokaż ,że jest wyjątkowa.Tutaj ją wzmocnisz,to potem będzie wam lżej. Oczywiście dostaniesz głosy ,aby nie cackać się z nią itd,ale tobie zależy na niej,więc rób co serce każe ,bo radzić jest łatwo z nie swojej sprawie.

Gość gość
"po co robic skoro i tak będzie źle" swietne wytlumaczenie patentowanego lenia

Gość gość
ale pieprzysz bzudry, najlatwiej tak wiadomo:)

Gość gość
autorze, nie jesteś żadnym kołem. skoro wysyła ci zdjęcia pierścionków, to myśli o poważnym związku. może chcę cię sprowokować do oświadczyn? porozmawiaj z nią, jak będzie miała chwile szczerości.

Gość gość
buahahahaha.... ona chce zlapac frajera.

Gość gość
Aha, a więc na podstawie wypowiedzi osoby wyżej, jakoby dda szukały frajerów i tworzyły piekło swoim dzieciom rozumiem że jego stanowisko jest takie: Skoro jestem DDA to jedynym słusznym rozwiązaniem dla mnie byłoby pójście nad rzekę i utopienie się, bo przecież nawet jeśli zależy mi na normalnym związku to nigdy przenigdy mi się to nie uda, swoje przyszłe dzieci z pewnością będę bić i katować, a moi bliscy to frajerzy, że ze mną wytrzymują. Nie wiem jak Tobie, kolego od tych wspaniałomyślnych opinii, ale mnie one przypominają chore przekonania faszystów i wszystkich innych fanatyków. Zastanów się nad tym co piszesz i mówisz, bo to, że ktoś zachowuje się inaczej i ma problemy ze sobą nie świadczy o tym, że wszystkich takich ludzi najlepiej odciąć od reszty.. Może od razu rozstrzelać, co Ty na to?

Gość gość
specjalista od frajerow sie znalazl;]

Gość gość
to TY piszesz o rozstrzelaniu a nie ja. cos w tym jest. zawsze masz takie skojarzenia ?

Gość gość
skoncz, prosze:)

Gość gość
masz racje. szkoda czasu na p******e c**y.

Gość gość
Ja jestem DDA, ukończyłam farmację, pracuję w laboratorium, mam męża i w niedalekiej przyszłości planujemy dziecko. A ty, co osiągnąłeś?

Gość gość
Pisze o rozstrzelaniu zeby Ci zobrazowac dobitnie o co mi chodzi, ze nie przyznajesz ludziom trochę inaczej wychowanym niz Ty prawa do normalnego życia. Bardzo jestem ciekawa co byś mówił na moim miejscu. Tak czy inaczej czepiasz sie słów a prawda jest taka, ze nie ma żadnych racjonalnych argumentów za tym, ze WSZYSCY dda kończą na dnie, tworzą w rodzinie patologie i trzeba od nich uciekać. Aż trudno mi uwierzyć ze ktoś może być o tym przekonany, musiałes spotkać wyjątkowo skrajne przypadki na swojej drodze ale to i tak nie tłumaczy takiego ograniczenia

Gość gość
do postu od pseudofarmaceutki. . a ja mam dwa fakultety w Oxfordzie. a co ? zabronisz mi ? a ty tu wyzej nie jazgocz tak i nie szczekaj. jestes z dda to masz obciazenie. nie po to sie tyle o tym pisze. jak by to bylo takie normalne to by nikt na to uwagi nie zwracal. normalne zycie mowisz ? poczytaj sobie o dziciech co maja takie swirniete matki. te dzieci tez maja prawo zeby miec normalne zycie.

Gość gość
"pseudofarmaceutki" sam masz spore problemy psychiczne, internetowy frustracie

Gość gość
jak na farmaceutke i to pracujaca w laboratorium to cos ci szybko hamulce puszczaja. czy to moze jednak buractwo wyniesione z domu wylazlo ?