Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co jecie w pracy oczywiście będąc na diecie

Polecane posty

Gość gość

pracuję od 8 do 16 ale z dojazdami jest to od 7.30 do 17.00 , w tym czasie nie mam możliwości zjedzenia czegoś ciepłego , więc cały dzień byle było w miarę syto i szybko to oczywiście kanapki, wogóle kocham chleb , kiedy wracam do domu nie mam już sił robić czegoś specjalnego dla siebie a jakoś odgrzewany obiad który szykuję wcześniej dla rodzinki mnie nie cieszy a więc znowu jakieś wypaśne kanapki, często wieczorem ok 20-21 kiedy nawał w pracy nie pozwolił nic zjeść dopycham się wiadomo czym, nie mam pojęcia jak to zmienić a chleb króluje w moim jadłospisie, nie mogę też jadać tego co rodzinka bo dzieciaki to najlepiej coś z fileta typu schabik, nuggetsy czy de volaile i najlepiej w kółko to samo a mąż najchętniej coś z wieprzowiny której nie lubię, poza tym wkrótce zaczyna się rok szkolny więc rano już kompletnie nie mam czasu żeby coś dodatkowo szykować sobie a więc tak jak wszystkim robię ...kanapki , jak to mam zmienić i czym zastąpić ten wieczny chleb żeby było dietetycznie oczywiście

Gość gość
ja jem co mam akurat pod reka , tylko mniej sze ilosci

Gość gość
może owoce? jakiś jogurt z płatkami owsianymi?

ja w pracy mam mikrofale i lodowke, wiec moge przyniesc sobie ryz, miesko, schowac w pudelko, albo owoce, surowke. zrezygnuj z chleba, zamiast tego ryz , bialko itp itd

Wiadomo, w pracy chcemy zjeść szybko. Ja chcąc zjeść zdrowiej wybieram przede wszystkim warzywa! Dostarczają nam witamin oraz węglowodanów - niezbędnego paliwa dla naszego mózgu i mięśni. Najlepsze są te niewymagające dużej obróbki, przygotowywuję je w domu tuż przed wyjściem do pracy, zajmuje mi to 3 minutki, czyli: - ogórki świeże pokrojone w paski - obrane marchewki pokrojone w mniejsze kawałki - pomidor (kroję w małe ćwiartki w domu lub dopiero w pracy) ~~ Warzywa niech będą podstawą. A teraz pomyśl, co do tego. Ja mam zawsze w lodówce kilka z poniższych produktów i w zależności od tego, na co mam ochotę zabieram do pracy: - serek wiejski light - kilka plasterków wędliny (drobiowej najczęściej, ale jak kto woli) lub kawałek mięsa z wczorajszego obiadu - jajka (np. 2 jajka gotuję na twardo - to tylko 10 minut, w międzyczasie robię makijaż :) ) - jogurt naturalny (trzymany w biurku w pracy przez kilka godzin nie popsuje się) Taki zestaw (warzywa + białko) może być jednym posiłkiem. ~~ Innym posiłkiem może być kanapka. Skoro lubisz pieczywo, to nie rezygnuj z niego. Ale wybierz to ciemne! Nie musisz zaczynać od razu od razowego chleba. Możesz spróbować od ciemnych bułek z ziarnami - są pulchniutkie i sycące (bardziej niż biały chleb, ponieważ zawierają dużo błonnika). Taką bułeczkę posmaruj cienko margaryną, na to chuda wędlina (postaraj się ograniczyć tłuste kiełbasy, pasztety, pasztetowe itd.), albo np. z wędzonym łososiem, który ostatnio dosyć często można kupić w sklepach. Do tego może liść sałaty lodowej (jest o wiele słodsza od naszej sałaty tradycyjnej). Do kanapki też powinnaś mieć przygotowaną jakąś porcję warzyw - trochę ogórka, pomidora, rzodkiewek czy marchewki. ~~ Na przekąskę zjedz jakiś owoc. Zadbaj o to, żeby w domu zawsze były jakieś owoce i z rana zapakuj jeden do torby. Może to być: - jabłko - gruszka - parę śliwek - nektarynki - pomarańcze i grejfruty są raczej ciężkie do zjedzenia w pracy... A ja, gdy jest sezon na arbuza, to nawet kroję go sobie wcześniej w domu na kawałki i zabierałam do pracy :). ~~ Podsumowywując - białko z warzywami, kanapka z warzywami, owoc. Takie produkty ja zabieram zwykle do pracy. Czasem wychodzi cała mała reklamówka pojemniczków, ale najważniejsze, że w pracy czuję się najedzona... co tam - czuję się ZDROWO najedzona! I o to chodzi! :) :)

Gość lilkap
Ja jestem na diecie cambridge, zabieram sobie do pracy ich produkty. Robi się je szybko więc nie potrzebuje nawet kuchni :) a na deserek pozwalam sobie na ich batony. Niskokaloryczne, odżywcze i smaczne.

Gość gość
Rewolucja w odchudzaniu!!! Tysiące zadowolonych klientów!!! Masz dosyć nieskutecznych det i środków odchudzających? Waga ciągle stoi w miejscu lub przybierasz nadal na wadze? Green Coffee zielona kawa 1000 w kapsułkach -Hit z USA. Dostępna już w Polsce! Tysiące zadowolonych klientów.Najskuteczniejsza kuracja odchudzająca- ogranicz apetyt. Najskuteczniesze odchudzanie wejdź i sprawdź sama na : www.sklep-vitality.pl

Generalnie na uniwerku mam stołówkę tuż obok, a w stołówce mozliwość zjezenia lekko. Ale jak jestem zawalona robotą i nie chce mi się staćw kolejce, to robię sobie jakieś wypasione kanapki albo - częściej - sałatki i zabieram w pudełku. No ale ja naprawdę lubię gotować i zrobienie sobie czegoś dzień wcześniej nie stanowi dla mnie wyrzeczenia. Często też, jak wiem, że będę musiała robić sobie posiłki do biura, uwzględniam to przy robieniu zakupów - kupuję sporo pólproduktów typu maślankę w buteleczkach odpowiedniej wielkości, do której dodaję jakieś owoce czy coś, zapas orzechów itp. Moim patentem na szybkie zaspokojenie głodu w biurze jest prażona soja bez tłuszczu - niby 100g ma ok. 450 kcal, ale syci tak, że opakowanie 150g ostatni męczyłam 3 tygodnie jedząc po małej garstce. Przy tym jest kopalnią białka. Do tego dodaję jakiś owoc czy warzywo i mam mini posiłek, który długo "trzyma".

Gość gość
Oczywiście samlczyk z biedonki ze skwarami i cebulą i chleb bez glutaminianu sodu naturalnie kwaszony

Gość gość
nic nie jem

Gość Krewetka27
ja sobie do pracy robię często kaszę z mięskiem, np. pęczotto takie jak tu http://mojanowafigura.pl/przepisy/73/p%C4%99czotto-z-grillowanym-kurczakiem-i-cukini%C4%85/ zabieram w pudełku i jazda

Gość gość
fajna stronka a to sa na diete dobre przepisy??

Gość gość
założycielko tematu, podałaś mnustwo powodów, dla których przez cały dzień opychasz się kanapkami a wszystkie brzmią jak usprawiedliwienia tego, że nic nie zmienisz więc zacznij od zmiany nastawienia

Gość gość
Faktycznie wszędzie szukasz usprawiedliwienia. Możesz jeść to, co do tej pory i to, co ci smakuje, ale przynajmniej ogranicz ilości i nie jedz tak późno. Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam, ale jak wracasz o 17, to dlaczego jesz dopiero o 20-21? Na twoim miejscu jadłabym po pracy obiadokolację, a potem najwyżej jakiś chudy twaróg albo serek wiejski. Nie wiem, jak można nie mieć siły na przygotowanie sobie jedzenia - ja po ciężkim dniu pracy o niczym innym nie marzę. I koniecznie zmień myślenie, bo za bardzo się starasz i podporządkowujesz swój jadłospis rodzinie. Skoro mąż lubi wieprzowinę, to niech ją sobie sam przyrządza. Dzieciom też korona z głowy nie spadnie jak sobie same zrobią śniadanie i prowiant do szkoły. Dietetyczne zamienniki chleba to pieczywo chrupkie i wafle ryżowe. Istnieją też dietetyczne wersje chleba. Poza tym są owsianki, jogurty, a przede wszystkim owoce i warzywa - wszystko można zabrać do pracy.

Gość Krewetka27
tak, większość tych przepisów można wykorzystać na diecie, są też kalkulatory kaloryczne na tej stronie, więc można sobie policzyć ile danie ma kalorii i sobie dopasować