Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madziaa92

Poważny problem i mętlik w głowie

Polecane posty

Na początku witam wszystkie forumowiczki i proszę o pomoc. Zacznę od tego, że jestem drugo ligowym zawodnikiem piłki ręcznej, intensywnie ćwicze na siłowni z ciężarami, ponieważ przygotowuję się do startu w debiutach modelek fitness, które odbywają się w marcu, dodatkowo w najblizszym czasie zamierzam zrobić kurs instruktorski na siłownię.. Ogólnie rzecz ujmując sport jest całym moim życiem. Postawiłam sobie cel, do którego od wielu miesięcy dąże, aktualnie jest na wyciągnięcie ręki. Tak bardzo chce to osiągnąć, że całkowicie zrezygnowałam z uprawiania seksu, żeby przypadkiem nie zajść w ciąże, bo ta zniszczy wszystko. Niestety podczas zabawy z chłopakiem, ten musiał przenieść na palcach nasienie do środka, ponieważ już 20 dni spóźnia mi się okres, a 2 testy ciążowe wyszły pozytywnie. Zupełnie nie wiem co mam w tej sytuacji zrobić. Jeżeli okaże sie, że jestem w ciąży, to całe moje życie tak naprawde straci sens.. strace wszystko to co chciałam osiągnąć, wszystko to do czego tak długi czas dążyłam, wszystko czemu tak się poświęcałam.. będe nieszczęśliwym człowiekiem, który na starość będzie wspominał jakie to miał plany i marzenia i jak wszystko w jednej chwili sie posypało.. Wiem, że to co napiszę jest wg większości z Was głupie i nieodpowiedzialne.. ale jedyne co mogęw tej sytuacji zrobić, to usunąć to dziecko. Niestety nie wiem w jaki sposó to zrobić. Proszę nie pisać, że mam je urodzić i oddać, bo po ciąży nie bede mogła zostać modelką fitness, strace pozycje w składzie, oraz odwleke kurs o conajmniej rok, a tu każdy miesiąc jest ważny, bo lata także mi uciekają. Bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc

Gość gość
Dziecko,to nie koniec swiata i wszystko da sie pogodzic,ale Ty widzisz tylko czubek wlasnego nosa.W tym co napisalas jestes tylko Ty.Zachowujesz sie jak bys byla pepkiem swiata,jednym slowem egoistycznie.Moze zapytaj o zdanie swojego faceta,bo on tez ma cos do powiedzenia

Prosiłam nie pisać podobnych bzdur, bo w niczym nie pomogą.. Każdemu sie wydaje, że jest mądry, dopóki nie znajdzie sie w podobnej sytuacji. Może i jestem egoistką, ale nie mogę pozwolić, by człowiek, który jeszcze nawet się nie narodził odebrał mi wszystko to, dla czego żyje. Mój chłopak nie ma nic do powiedzenia, ponieważ od trzech tygodni nie jesteśmy razem

Gość gość
A niby jak ludzie na forum mają ci pomóc? Chcesz usunąć to usuniesz ale najpierw upewnij się że to faktycznie ciąża. Bo testy nawet te pozytywne czasem się mylą. Byłaś u lekarza albo robiłaś beta hcg?

Gość gość
jak nie chcesz sluchac BZDUR to idz stad

Gość o pomoc prosisz
a w czym my ci mamy pomóc niby.... rób co chcesz twoje życie, twoje decyzje i twój żal będzie... trzeba było myśleć przed a nie po...

Gość gość
usun sobie macice

Gość gość
W czym możecie mi pomóc ? Np podając możliwości jak bezpiecznie to usunąć. Trzeba było myśleć przed ? Myślałam, dlatego od pół roku nie uprawiałam seksu. Co jeszcze mogłam zrobić ? nie zbliżać sie wgl do swojego mężczyzny ? Wiem, że to moje życie, naprawde nie trzeba mi o tym przypominać. Nie życze sobie więc takich komentarzy, bo są do ch*ja potrzebne. Co do lekarza, to mam wizyte w poniedziałek, wtedy dowiem się wszystkiego na 100%. W każdym razie mam ogromnego stresa, że tak powiem

Gość gość
O sposobach na usunięcie ciąży możesz sobie poczytać sama. Są strony na ten temat.

Gość gość
Tak, dużo już na ten temat czytałam, natomiast byłam ciekawa, czy jest na forum ktoś, kto kiedyś już podjął podobną decyzje, ktoś kto po prostu z autopsji może cokolwiek doradzić

Gość gość
No to poszukaj takich tematów. W ogóle to kiepski dział wybrałaś bo to forum ciążowe a nie na temat usuwania ciąży. Ja jakoś średnio wierzę w tę ciążę. Wcale nie zdziwiłabym się gdyby jej nie było a ty masz np. torbiel -wówczas test może wyjść pozytywny. Ile czasu minęło od tej wpadki?

Gość o pomoc prosisz
co jeszcze mogłaś zrobić?????!!!!!! a nie wiesz że istnieje coś takiego jak antykoncepcja..... skoro się tak bałaś ciąży to mogłaś dla super mega bezpieczeństwa stosować kilka metod jednocześnie.... a ty wybrałaś najgłupszą i najmniej możliwą do spełnienia więc teraz ciesz się swoim życiem i swoimi decyzjami....

Gość gość
Od wpadki minął miesiąc. jedyne objawy jakie zauważyłam na dzień dzisiejszy to brak miesiączki i obolałe piersi. Zaczęły mnie boleć pare dni przed planowym okresem, czyli wszytko przebiegało tak jak powinno, z tym, że okres sie nie pojawił , a piersi bolą do teraz. Kiedyś już miałam torbiel na jajniku, ale udało mi się ją wyleczyć. W każdym razie jakieś 2 miesiące temu miałam robione usg na badaniu kontrolnym u gina i wszystko było w porządku

Gość gość
zażywałam antykoncepcje przez 3 i pół roku.. odstawiłam ze względów bezpieczeństwa, ponieważ wiem, że takich tabletek nie powinno sie stosować długo. Planowałam zrobić przerwe ok. rok i wrócić do nich

Gość gość
A czemu nie poszłaś na betę? Już byłoby jasne czy to ciąża.

Gość gość
ponieważ w poniedziałek wieczorem dopiero wróciłam z dwutygodniowego obozu sportowego, a po powrocie miałam dużo spraw związanych ze szkołą, a do tego nawał obowiązków w pracy - jak to po długiej nieobecności. Udało mi sie zapisać jedynie do gina i tam sie wszystkiego dowiem

Gość gość
więc może któraś Pani jest w stanie powiedzieć mi, czy w ciąży jest taka możliwość, by nie mieć żadnych konkretnych dolegliwości przez cały pierwszy miesiąc ? jem normalnie, sikam normalnie, trenuje normalnie.. wydawałoby się, że kobieta w ciąży czuje, że w tej ciąży jest, ja natomiast nie czuję nic

Gość gość
U mnie w dwóch ciążach prócz braku okresu nie było nic co wskazywałoby że to ciąża. Miałam wrażenie że okres zaraz się zacznie. Ale każdy może mieć inaczej.

Gość gość
najpierw sie upewnij czy to ciaza i w jakim tygodniu. na necie jest taka strona z ktorej mozna kupic tabletki zeby usunac , moja kolezanka kupowala, moga tez przyslac za darmo ale wiesz kasa to kasa zawsze cie inaczej traktuja jak zaplacisz. zapomnialam jak sie ta stronka nazywa ale zaraz poszperam i ci wyslke

Gość gość
https://www.womenonweb.org/pl/ to ta strona jest zupelnie pewna pozdrawiam i zabezpieczaj sie dziewczyno, bo aborcja to musi byc zupelnie przemyslana decyzja a tez nie jest metoda antykoncepcji wiec nastepnym razem prezerwatywa plus tabletki i nie powinno byc problemow

Gość gość
Bardzo, bardzo dziękuje za zainteresowanie moim problemem i pomoc. W poniedziałek dowiem się czy to na pewno ciąża i dalej myśle, że bede już wiedziała co robić. Oczywiście dam znać po wizycie u lekarza czego sie dowiedziałam

Gość gość
okazało się, że rzeczywiście jestem w 8 tygodniu ciąży. Musze teraz to wszystko poukładać sobie w głowie

Gość gość
ale głupoty pleciesz, autorko... z taka pustką w głowie nie zasługujesz na tytuły, o które się ubiegasz... mam koleżankę olimpijkę - właśnie urodziła dziecko i wcale nie oznacza to kres jej kariery... a co do sylwetki - ja po 4 miesiącach wróciłam do wagi sprzed ciąży...

Gość gościu25
Własnie ,poukładaj sobie... U niektórych "dojrzałość" i odpowiedzialność przychodzi z narodzinami dziecka i miejmy nadzieje ,ze u Ciebie to nastapi (z opoznieniem)

Gość gość
Haha niepokalane pOCzecie

Gość gość
Jeśli dużo ćwiczysz to uda ci się zrzucić kilogramy po ciąży. To nie jest tak, że dziś wyglądasz jak modelka, a po porodzie będziesz rozlazłym, tłustym naleśnikiem. Zobacz na aktorki, modelki, piosenkarki - wiele z nich urodziło i szybko odzyskało figurę. Zachowuj się jak dorosła, odpowiedzialna kobieta, a nie smarkacz.