Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość valvukooo

przyczyny zaparć

Polecane posty

Gość valvukooo

nigdy nei miałam z tym problemu, wręćz pzreciwnie, przynajmniej raz dziennie, rano, jak n zawołanie... od niedawna nie mogę się wypróżnić, tak jakby wszystko było zablokowane w brzuchu :O, a jak już coś pójdzie, z trudem, i niewiele :O dlaczego?? nie zmieniłam diety, ruszam się jak wczesniej (aerobik), zaczełam jesc wiecej warzyw, sporo śliwek, również suszonych... nic nie pomaga :O dodam, ze dość mało pije...ale zawsze tak piłam i było ok

Gość gość
Jedz wiecej owoców na surowo.

Gość valvukooo
przy tym wszystkim zaczełam jeśc zamiast kanapek do pracy sałatki - warzywa, do tego śliwki i surowe i suszone (powinno mnie zczyścić jak nic! ) a tu nic...nie ruszyło się :O może głupio ale jest to problem, czuje taki zastój w brzuchu... źle mi

Gość zupa z pokrzyw
zaparz sobie ziola senesu

Gość valvukooo
własnie , niby wiem co powinno pomóc - owoce, warzywa, błonnik ogólnie... zaczełam nawet brać colon c, zupełnie nic to nie dałooo, jakby mój organizm nei reagował, nie wiem czy przez te małe ilości płynów nie pogorszyłam sobie sytuacji. Tyle ze to zmieniło się tak z dni ana dzien, nagle zaczełam miec problem przy takim samym trybie życia (takie samo jedzenie, ilosc, ilosci płynów :O)

Gość gość
tarczycę sprawdź

Gość valvukooo
sprawdziłam, tsh wyszło mi idealne, morfologia tez bez zastrzeżeń jeszcze mam zrobic usg j.brzusznej a własciwie co ma tarczyca do zaparć?

Gość gość
jakie masz to TSH?

Gość gość
valvukooo proponuję jeszcze włączyć do meni kefir z grzybka tybetańskiego, kaszę jaglaną oraz kiszone ogórki, kapustę i zakwas z buraków - powodzenia

Gość valvukooo
tsh - nie mam przed sobą wyników - ale pamiętam, że jak były podane normy to własciwie mój wynik był po środku normy

Gość gość
no właśnie to bardzo istotne jaki masz wynik TSH, bo nie powinien być po środku normy tylko 1 i nie więcej jak 2 normy są przestarzałe i nie patrzy się na nie kobiety w wieku rozrodczym powinny mieć TSH w granicach 1 -1,5 dlatego to ważne byś sprawdziła jaki masz dokładnie ten wynik

Gość valvukooo
taaa, na aktualnym wyniku laboratorium podaje pzrestarzałe normy!! pogieło cię?? :D ja nie wziełam tych norm z internetu, tylko z wydruku z laboratorium, lekarz je wodział, powiedział że sa b.dobre. Miałam usg jamy brzusznej, nic zupelnie nic. Musiałabym zrobic gastro albo kolposkopię :O jedynie w tych badaniach widac jelita itd....:O

Gość gość
ok, skoro uważasz inaczej - Twoja sprawa ja już nie wypowiem się tutaj więcej, powodzenia

Gość gość
Najczęstsze przyczyny zaparć to: jako efekt po odchudzaniu - organizm nie oddaje jedzenia lub po prostu za mało jesz....

Gość valvukooo
w tym sęk, że nic się nie zmieniło, jem tyle co zawsze, nie odchudzam się bo i nie mam z czego, odzywiamsie normalnie, jak wczesniej... po sporej ilosci śliwek,suszonych równiez nie bardzo widze efekt...:O no nic, moze to chwilowe, moze organizm juz zwolnił, nie wiem

Gość valvukooo
owszem, zaczełam stosowac Colon c, potem jeliton...nie widze róznicy,

Gość gość
jeśli masz niedoczynność tarczycy, to i 4 tony śliwek czy innych Colonów C nie pomoże

Ja zaczęłam niedawno stosować Jeliton i widzę poprawę pracy jelit. Kiedyś chodziłam do toalety najczęściej raz w tygodniu, a teraz co drugi dzień zawsze czasem nawet codziennie.

Jeliton jest dobry i skuteczny dlatego że jest czysty, naturalny bo ma 100% zawartości łupiny babki jajowatej. U mnie też działa bardzo szybko :)