Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kilka pytan mamy karmiacej piersia o mm

Polecane posty

Gość gość

Kupilam mojej rocznej corce mm - Nan 3. Chcialabym powoli odstawiac od piersi, ale ona nie chce chwycic butelki, z kubka z rurka (z ktorego pije wode) tez nie chce mm. Jak ja przyzwyczaic? Bierze lyk i pluje. Czy moge na tym mleku zrobic budyn? Jak? Mozna to mleko zagotowac? Co jeszcze moge zrobic z tym mlekiem? Zupe mleczna z makaronem? Pewnie dodam tez do kaszy jaglanej czy gryczanej, ktora je na sniadanie, jednak zalezaloby mi tez na tym aby ja stopniowo odzwyczajac od piersi. Moze ktos mial taki kubeczek? Da sie od razu z piersi na kubeczek przejsc?

Gość gość
A może to mleko Poprostu jej nie smakuje? Mm nie powinno sie gotować.

Gość wuascicieloa yehbadua
Wiesz co jak ona tego nie chce,to bym sprobowala w malych ilosciach zwykle mleko. I podawala jogurt,kefir,ser,budyn itp. O ile by oczywiscie nie bylo jakiejs reakcji. Moja corka odrzucila mm jak miala 14 mcy i dalam jej spokoj. Niczego jej nie brakuje,ma teraz 2,5 roku

1. Ile miesięcy ma dziecko? Jeśli skończyło rok, to czas na krowie. 2. Jeśli nie toleruje butelki, ani rurki, to spróbuj kubek Medeli, Difraxa, Doidy Cup, normalny kubek, albo jakiś niekapek lub zwykły kubek z ustnikiem. Na pewno coś wybierze. 3. Z mm możesz zrobić wszystko, pytanie tylko po co? Jeśli chcesz dawać coś takiego jak budyń np. gotowy z proszku, który nie jest zdrowy, to jaki sens trzymania się kurczowo mleka modyf.?

Gość gość
spróbuj innego mleka

Gość gość
Jogurt i ser zolty daje, po twarogu ja wysypuje (nie mam pojecia dlaczego). To radzisz probowac z tym krowim?

Gość gość
Nie no, budyn sama bym zrobila. Z tym mlekiem sprobuje zrobic owsianke czy cos, bo szkoda go w sumie. Dziecko skonczylo rok.

Jeśli, jak piszesz, dziecko skończyło rok i ma pełnowartościową dorosłą dietę (tak jak zresztą już powinno) to daruj sobie modyfikowane, bo wszystkie składniki pokarm. dostarcza organizmowi w naturalnej postaci, więc nie ma potrzeby sztucznej suplementacji. Poważnie.