Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Belinda17

Jak wykopac z domu nieprzyjemnego lokatora pomocy

Polecane posty

Witam, mam pewien problem. Mieszkam w domku jednorodzinnym razem z tatą i starszą siostrą. Dom nie jest duży, jeden pokój, kuchnia, łazienka, korytarz i ganek. Z ojcem świetnie się dogadujemy, za to siostra nie daje nam żyć! Strasznie nam dokucza, wyzywa ojca i mnie. Nadmienię że jestem w 9 miesiącu ciąży i wkrótce maluch przyjdzie na świat. Siostra nie sprząta po sobie, nie myje naczyń. Celowo brudzi kubki i talerze. Nie dokłada się do opłat za prąd, gaz itp. Wyżera zawartość lodówki a sama nic nie kupuje.. W dodatku ona pracuje w knajpie i jak wraca rano z pracy to pozostawia w całym domu przykry zapach, smród jak od kloszarda.. Kiedy z tatą próbujemy jej coś przetłumaczyć to straszy nas prokuraturą i skarbówką że doniesie że na czarno ojciec pracuje. To jest nie do zniesienia! Ludzie co mam robić, niedługo będzie dziecko a wiem że siostra mnie będzie podpierdzielać do mopsu i innych instytucji że np nie daje sobie rady, to moje pierwsze dziecko i boję się że przez nią mogą mi je zabrać.. Co mam zrobić żeby się wyniosła? Czy prawnie można ją wymeldować?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować