Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sixaxsis

Zapraszam na drinka albo piwko

Polecane posty

Cafeee - nie , to nie oni.ten gosc szlaja sie za mna od dluzszego czasu.Nie wiem , zazdrosci czegos albo jakis pedal i probuje mnie poderwac tylko nie wie jak :D

Gość gość
http:// f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5727415

Gość dushee się
Gość...to klepnij ze dwie zdrowaski,zgaś światło,przeleć żonkę jak masz,bo szczerze watpię...a rankiem z*********j do kościółka katolicko-pedofilskiego rzuć z pięćdziesiąt groszy na tacę...wszystko będzie odpuszczone...takim palantom jak ty odpuszczają.

Gość nosek poobijany
gosc,ale nam z tym dobrze : ))))

Gość gość
Fazy ALKOHOLIZMU 1. Picie towarzyskie - picie towarzyskie przy okazji przyjęć i uroczystości - picie dla przyjemności 1. Faza ostrzegawcza - picie dla poprawy nastroju - szukanie i tworzenie okazji do picia - początki regularnego picia - upijanie się w sytuacjach towarzyskich - "urywanie się filmu" - "klinowanie" usuwanie kaca za pomocą alkoholu - wzrost tolerancji na alkohol - okresowe kłopoty z pamięcią po wypiciu - picie w ukryciu, w samotności 3. Faza Krytyczna - wyrzuty sumienia, poczucie winy - poczucie konieczności wypicia przed południem - zaniedbywanie rodziny i konflikty małżeńskie - oszukiwanie związane z piciem - utrata zainteresowań nie związanych z piciem - obojętność w stosunku do jedzenia, nieregularność odżywiania - produkowanie usprawiedliwień i alibi dla dalszego picia - nieudane próby kontrolowania picia - zachowania agresywne i konflikty z zasadami prawa i porządku - nasilanie się zaburzeń pamięci - zaniedbywanie wyglądu zewnętrznego - napięcie, drżenie i przymus porannego picia - picie ciągami z okresami powstrzymywania się od alkoholu dla poprawy zdrowia - próby udowadniania sobie swojej siły woli i zdolności do kontrolowania picia - pogorszenie się zdrowia fizycznego - obniżanie się tolerancji na alkohol - zaburzenia popędu seksualnego 4. Faza chroniczna - okresy długotrwałego upijania się - osłabiona zdolność rozumowania - picie stało się jedyną ważną sprawą w życiu - załamanie moralne, degradacja zawodowa i społeczna - rozpad więzi rodzinnej - poczucie skrajnej bezradności i odizolowania się od świata - stany lękowe i obsesyjne picie - otępienie alkoholowe - psychozy alkoholowe, delirium, - padaczka alkoholowa - choroby somatyczne - mars kość wątroby, polineuropatia - krańcowe załamanie się funkcji organizmu

Gość dushee się
Plendon ,ty płacisz podatki? Pierwsze słyszę aby w naszym kraju,k***y były opodatkowane.

wpadłam dać Wam buziaka i :O co tu sie dzieje, bo nie mogę teraz przeczytać ? Gości mam cały weekend jednak. Skąd ten nalot ?

Gość gość
nie nie ja też wypije ale okazyjnie, dlaczego tak tego picia bronicie? i co zgadza się Wam parę punktów??

Gość Muna
jak masz tyle przyjaciol to kiego choooja tu szukasz c***o wydymana?! nie siedzisz sam bo masz psa u boku zatem wal sie !!! chyba ze frustracie jeden szukasz takich jak na tym zdjeciu

Gość dushee się
Bo ciepły flecie zasada jest "ŻYJ I DAJ ŻYĆ INNYM"...rozumiesz?

Gość gość
Alkoholik broni się przed zobaczeniem prawdy o swoim piciu i jego skutkach - po to by mógł dalej pić. Tak ogromna jest potrzeba picia, że alkoholik wierzy w to, co myśli pomimo kosztów, jakie przynosi jego picie. Nierzadko alkoholik umierający z powodu marskości wątroby - do ostatniej chwili życia zarzeka się, że "pije tak jak inni", "nie ma z tym problemu", "nie jest żadnym alkoholikiem" - a ta marskość wątroby to wynik złego odżywiania się: "za dużo smalcu jadłem...". A przecież właśnie umiera przez alkohol, przez uzależnienie! Nie jest to świadome oszukiwanie innych, alkoholik święcie w to wierzy, bo sam przestaje mieć w tym rozeznanie. Umysł alkoholika wiedzie go na manowce, zawodzi go. On sam już nie wie co jest prawdą a co jest fałszem w kwestii picia alkoholu i konsekwencji jego picia. Często ludzie chorzy na nieuleczalną, śmiertelną chorobę, o której wiedzą już wszyscy dokoła, wydają się być autentycznie nieświadomi tego faktu. Dokładnie tak rzecz się ma w przypadku osób uzależnionych od alkoholu. W końcowej fazie choroby alkoholik może umierać już na skutek powikłań zdrowotnych spowodowanych wieloletnim nałogowym piciem i bardzo stanowczo zaprzeczać jakimkolwiek problemom związanym z alkoholem.

Gość dushee się
To ja pierwsza....mogę opowiedzieć Wam kawał?

Gość dushee się
Winkielek...juz po ptokach...zapomniałam...ale poczekaj skoncentruję się:D

Sebuś nie płacz :) Zima szybko minie i będzie wiosna i znowu będziemy imprezować na balkonie. Dziewczynom mogę nawet hamak zawiesić :D Albo wiem :) Zainwestujmy w skafandry i czapki z nausznikami haha :)