Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lornetka

Uczucie pełności w przełyku

Polecane posty

Gość lornetka

Od jakiegoś czasu męczy mnie ból a raczej takie uczucie pełności, ciężkości w okolicach mostka. Pojawia się to zwykle po zjedzeniu większej ilości jedzenia, później dochodzą wzdęcia, gazy. Najgorszy moment jest przy 'nabieraniu powietrza'.Lekarz rodzinny przepisał mi Anesteloc+no-spa i biotyk ale to pomogło na chwilę.... Co to może być? Oczywiście nie pytam tutaj o postawienie diagnozy, bo zapewne czeka mnie wizyta u gastrologa wiec proszę sobie darować niemiłe komentarze. Miał ktoś z Was tak? Jakie było leczenie? Najgorzej obawiam się gastroskopii ;/

Gość gość
hej mialam tak jak ty dodatkowo mialam silne wymioty i mdlosci leczyli mnie tez anestologiem ale to nie pomagało bylam zmuszona isc do gastrologa ale ja bylam na tym badaniu w narkozie bo inaczej bym nie dala rady i okazało sie ze mam silne zapalenie zoladka , blony sluzowej dwunastnicy i przełyku brali tez 10 wycinkow do badania na szczescie byly to zmiany lagodne dostalam leki - ortanol i mleczko alugastrin przez 2 mies pilam leki 2 razy dnia i było ok ale po przestaniu mialam znow mdlosci wiec lekarz kazal pic teraz codnia 1 tabletke rano na czczo i te mleczko po kazdym posilku - na razie jest w miare spokoj jest mi czasem niedobrze i nie mam ochoty jesc ale idzie wytrzymac bo wczesniej tylko rzygalam i paliło mnie w brzuchu

o matko ;/ masakra ;/ ja sie zrobiłam głodna...żeby nie drażnić wszytskiego przez co przechodzi pokarm wypiłam kakao.....zrobiło mi sie gorąco i mam mdłości...dzisiaj nad ranem koło 4 bolał mnie brzuch i myślałam że będe musiała wymiotować .....