Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

on chce plalcic mniej bo splaca dlug

Polecane posty

Gość też oszukana
Autorko jeszcze się utaplasz w tym gownie,którym rzucasz w innych. Mnie tak oszukała RODZONA SIOSTRA. Poręczyłam jej pożyczkę, proponowałam,że mogę jej pożyczyć-wolała chwilówkę. Tylko zapomniała powiedzieć że nie spłaca :O Jak komornik do mnie zapukał to z 700zł zrobiło się już ponad 7tysięcy :O Ok, spłaciłam na raz. Z siostrą zerwałam kontakt. Ale dotknęła ją sprawiedliwość-trafiła na takiego faceta który jej pokazał czym jest totalne upodlenie. Ma z nim dziecko, on ją bije i zrobił z niej dziwkę. I może jestem okrutna,ale nie żal mi jej. Narobiła tyle świństw całej rodzinie,że nikt nie wyciągnie do niej ręki. Ciebie autorko też sprawiedliwość spotka.

Gość gość
alimenty nie mogą być zjete ale sie licza do dochodu wiex zajma pensje. tak zrozumialam z tcy wiadomosxi

Gość gość
niestety komornik nie może zająć najniższego wynagrodzenia, chyba że na alimenty. A szkoda - w tym przypadku.

Gość gość
czyli jakby nie było jestem wygrana, a on nie dość ze musi to splaca to jeszcze mogę mu zrobić kolo d**y i będzie mi placil mniej;D no i elegancko reszta i wasze zdanie mnie nie obchodzi chciałam się tylko upewnić ze ujdzie mi na sucho;)

Gość gość
Właśnie ci mówimy, że niekoniecznie ci ujdzie na sucho :x Egzekucja może zostać przesunięta do momentu polepszenia twojej sytuacji materialnej nie mówiąc już o tym, że podwyżki nie ukryjesz bo teraz pracowaca ma obowiązek powiadomić komornika o zmianie sytuacji finansowej pracownika. A jak polscy komornicy mają sie bawic w ściąganie kasy z Włoch to im sie nie bedzie chciało. Poza tym w tym przypadku twojego męża obowiązuje jednocześnie prawo włoskie a wątpię by w tym przypadku pozwalało ono na ściąganie długu od twojego byłego

Gość gość
jakie prawo wloskie, on jest polakiem, dlug ma w polsce to im do tego..ah mam swietny humor..a wiecie tym bardziej się ciesze bo dowiedziałam się o ich ślubnych planach wiec te 4 tys.jednak robi im roznice jak tam zarabia i tak grosze;)

Gość gość
Mieszka we Włoszech, tam pracuje i zarabia. Jak zabijesz kogoś w UK to jakie prawo cie obowiązuje? Polskie czy angielskie? Ściągałam dług zaciągnięty w Polsce od Polaka mieszkającego w Hiszpanii i musieli sprawdzać czy jego sytuacja materialna pozwala mi na to wg standardów hiszpańskich :/ Nie dosc że szmata i d*podajka z to jeszcze debilka.

Gość asdfcfd
Boże jaka kobieta :/ szkoda mi faceta z taką żmiją się użerać. Narobiła długu facetowi, nawet mu nie powiedziała i jeszcze się z tego cieszy. Mam nadzieje, że ktoś w życiu Ciebie też tak urządzi i zobaczysz jak to jest.

Gość oj może ci dużo zrobić i zrobi
Niech tylko pójdzie do adwokata. po prostu jako kryminalistce odbiorą ci dziecko :) jesteś do szpiku kości zdemoralizowana i dziecko powinno być przed "czymś" takim chronione. skoro 2 razy świadomie zrobiłaś długi to można uznać że działałaś z zamiarem wyłudzenia a to jest przestępstwo. mam nadzieję,że były odbierze ci dziecko.

Gość gość
nikt mnie tak nie urządzi nie martw się jestem kluta na 4 lapy;)

Gość gość
musial by mieć czas i dobrego adwokata a i kase a tego nie ma..;D zycie jest piekne

Gość gość
wystarczy że pogada z komornikiem to tamten mu podpowie:) prokurator się tobą zajmie nie on. a jak złoży o obniżenie to równie dobrze może złożyć o ograniczenie tobie władzy-TO BĘDZIE JEDNA SPRAWA.

Gość exdebill_po_wakacjach
jak się wkurzy to robi najprostszą rzecz pod słońcem, zabierze pannę, przeprowadzi się tam, gdzie będziesz za biedna, żeby go ściagać i po prostu przestanie ci płacić jakiekolwiek alimenty, wtedy wejdziesz na forum i będziesz płakać jaki to ex zły i jak nie dba o dziecko... ilu Polaków tak robi? cała masa