Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemcorobicccccc

isc do technikum czy ogolniaka pomocy

Polecane posty

Gość niewiemcorobicccccc

Witam.Mam taki problem,z którym nie daje sobie już rady,a mianowicie,nie wiem czy zostac w ogolniaku,czy isc do technikum,bo mam się przenieść jutro.Jestem na profilu humanistycznym,ale szkola jest okropna,doslownie,rozmawialam z ludzmi,ktorzy w niej byli i polecili,abym wypisala sie najszybciej(jesli mi sie nie podoba) niz zrobila to pozniej i nadrabiania zaległości.W przyszłości chciałabym iśc na studia praawnicze,czy cos,chcoiaz jeszcze tego nie wiem,bedac w technikum ,poszlabym na kierunek architektura krajobrazu,gdzie mature zdawalabym z rozsz.j.ang i wybranego przedmmiotu przez siebie,moglby to byc rozszerz j.polski,wos,historia,cos co by mi odpowiadalo.Jednak moi rodzice maja CHORE AMBICJE,dla nich szkola technikum ,ma za niski poziom,jesli chodzi o studia,ich zdaniem nie liczy sie matura tylko,a takze jaka szkole sie ukonczylo,a nie to,jak napisalao sie mature.Moim zdaniem to zalezy od tego,jak sie uczymy,sami,jezeli bede sie uczyc,to dostane sie na dane studia,zawsze pomoca moga byc KORKI,czy cos. Naprawde prosze o pomoc,bo nie mam pojecia co robic,a musze decyzje podjac juz jutro,prosze pomozcie :(

Gość gość
To czy się się dostaniesz na studia będzie zależało od twojej wiedzy a nie nazwy szkoły.

Gość niewiemcorobicccccc
ja tez tak uwazam,jednak moi rodzice uwazaja inaczej.Czy to prawda,ze po takim kierunku jak ARCHITEKTURA KRAJOBRAZU nie bede mogla dostac sie na studia prawnicze?czy to prawda,ze najpierw biotra tych,ktorzy sa bardziej ukierunkowani w tym danym kierunku? Czy liczy sie matura zdana na ile, itp?

Gość gość
Pierwsze naucz sie stawiac przecinki w odpowiednim miejscu.

Gość gość
ja mysle ze oni maja racje, ze w technikum jest niski poziom... co jest nizszy. Jak sie chce isc na studia t technikum ni ma sensu

Gość gość
Po co Ci technikum o takim kierunku skoro i tak chcesz iść na studia prawnicze? Stracisz rok w technikum. Ja bym została w liceum jakbym koniecznie chciała iść na studia prawnicze.

Gość gość
Jeśli do technikum, to tylko do takiego, w którym utrzymuje się wysoki poziom nauczania. Niestety, większość tych szkół "zeszła na psy" przyjmując całe masy uczniów baaaardzo słabych co przekłada się na niską zdawalność matur. Niż demograficzny, niestety...:O

Gość gość
dlaczego szkoła jest okropna? Przez uczniów co ci dokuczaja, czy nie radzisz sobie z materiałem? Bo jesli to drugie, to raczej nei zdasz dobrze matury jak jestes kiepska. a jak skzoła okropna to preciez mozna ise przeniesc do innej - tez liceum, albo po prostu innej klasy. Szkola nie ma znaczenia tylko klasa i nauczyciele

Gość gość
Jeśli planujesz studia prawnicze to daj sobie spokój z tymi przenosinami. Bierz się solidnie do roboty w tym ogólniaku.

Gość niewiemcorobicccccc
Pierwsze naucz sie stawiac przecinki w odpowiednim miejscu. pisalam na szybko,nie zwracajac uwagi na interpunkcję,błędy czy tym podobne,jezeli masz zamiar pisac o takim czyms,to czerwony krzyzyk i zegnam , a raczej PO PIERWSZE* buziaki

Gość niewiemcorobicccccc
dlaczego szkoła jest okropna? Przez uczniów co ci dokuczaja, czy nie radzisz sobie z materiałem? Bo jesli to drugie, to raczej nei zdasz dobrze matury jak jestes kiepska. a jak skzoła okropna to preciez mozna ise przeniesc do innej - tez liceum, albo po prostu innej klasy. Szkola nie ma znaczenia tylko klasa i nauczyciele przez uczniow,atmosfere tej szkoly,wiekszosc osob tak uwaza,ktorzy pokonczyli te szkoly.Tak naprawde ja nie wiem co chce robic do konca,bo wszystko sie moze zdarzyc,nie moge sie przeniesc,poniewaz w moim miescie jest tylko jeden ogolniak i jedno technikum,wiec musze wybrac. Klasa jest fatalna,okropna,jak i wszystkie klasy w moim roczniku :((