Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak ubrać dziecko wychodząc ze szpitala

Polecane posty

Gość gość

Rodzę z końcem października?

Gość gość
Cos pod spod,np.body,cos na nozki i na to np.jesienny kombinezon.Czapka obowiazkowo.Zreszta to bedzie zalezalo od pogody.I tak wsadzisz je do fotelika i przykryjesz kocem.

Gość gość
Ja rodzilam 21 pazdziernika, wychodzilismy 28. Maly mial na sobie body i spiochy,bluzeczke,skarpety i wlasnie takie cieplejsze polarowe ubranko i czapke.Strasznie wtedy wialo wiec przykrylismy go kocykiem w foteliku razem z buzia tzn.nakrylismy kocem fotelik.Do samochodu bylo blisko,a potem jeszcze blizej.

Gość gość
ja rodze na dniach i tez sie nad tym zastanawiam... niby cieplo i chodzi sie z krotkim rekawkiem ale czasem jak zawieje to sie trzese...

Gość gość
bluzeczkę, spodnie + polar dodatkowo? :/ nie ma to jak totalnie skrępować ruchy dziecka i przegrzać. koniec października to nie środek lutego z temp -30 bez jaj.

Gość gość
O kurde a ja rodze za dwa tyg i mam przygotowane body, pajaca, skarpetki i czapke i planuje przykryc kocykiem i teraz sie zastanawiam czy to nie za malo jak tak piszecie o tych polarowych ubrankach bluzach itp.

Gość gość
Ubierz tak jak uważasz. Od wyjścia do ze szpitala do przejścia do samochodu chyba 300km nie masz? A później tylko myk do domu i tyle. I tak przykrywa się dziecię ciepłym kocem, więc te wszystkie grubo ubrane maluchy to lekka przesada. Body na długi rękaw, pajac, czapeczka i w jesienny kombinezon.

Gość gość
" body, pajaca, skarpetki i czapke" No wiesz wszystko zalezy od pogody. Dzis moj polroczniak jest cieplej ubrany na dworzu,fakt,nie przykryty. Ale ma spodnie dresowe,body z krotkim rekawem,cienka bluzczka z dlugim i bluza. Nie jest mu za goraco,raczki chlodne,karczek cieply tylko tylko. U nas w szpitalu dawalo sie komplet ciuszkoe i polozna ubierala adekwatnie do pogody. Jedno mlode malzenstwo troche obstawila,ale bylo bardo zimno a oni tylko bodziaki i pajac i to w kombinezon. Jednak wtedy sypal snieg i byl mroz. Kazala koniecznie otulic dodatkowo recznikiem.

Gość gość
ja rodzę za 3 tygodnie i nastawiam się na body + śpiochy, czapeczka + kocyk do przykrycia i siup do samochodu. chyba, że pogoda się drastycznie zmieni.